Danak elektrifikaciji: Hyundai ukida dva sportska modela u Evropi

Sledi prelazak na struju.

Automobili

Izvor:

Subota, 24.02.2024.

08:08

Danak elektrifikaciji: Hyundai ukida dva sportska modela u Evropi
Foto: Hyundai promo

Ljubitelji sportskih automobila ostali su bez dve odlične opcije. Rival Golfa GTI, Hyundai i30 N, i potkompaktni i20 N odlaze sa evropskog tržišta.

Hyundai i30 N lansiran je 2017. godine sa 2.0-litarskim turbo benzincem u dve verzije - sa 250 KS i 280 KS. Kupci su mogli da biraju između manuelnog i automatskog menjača.
Foto: Hyundai promo
Hyundai i20 N iz 2020. godine dolazi sa 1.6 turbo motorom od 204 KS.

"Proizvodnja N modela sa SUS motorima prestaje za evropsko tržište, počevši od februara, u skladu sa našom posvećenošću da kupcima ponudimo liniju sa nultom emisijom do 2035. godine", saopštio je Hyundai, a prenosi Carscoops.

Hyundai će se u budućnosti bazirati na razvoju i prodaji električnih automobila sa sportskim performansama, kao što je, na primer, hvaljeni Ioniq 5 N.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: