Automobili

Sreda, 25.10.2023.

08:38

Poznato kada stiže elektrifikovani Porsche 911

Porsche već duže vreme govori o tome kako je elektrifikacija neophodna, ali još nisu predstavili svoj hibridni sportski automobil.

Izvor: B92

Poznato kada stiže elektrifikovani Porsche 911
Na slici Porsche 911 Turbo S, Foto: Porsche/Promo

Kako su iz kompanije rekli, tek 2025. godine bi trebalo da vidimo redizajnirani 911 koji će imati bateriju, a trebalo bi da bude predstavljen javnosti istovremeno kada i redizajnirano izdanje 992.

Nezvanično, 911 hibrid imaće kombinaciju turbobenzinca i elektromotora, a nudiće više nego aktuelni 911 Turbo S, koji ima 6-cilindarski 3.8-litarski biturbo "bokser" motor koji je dovoljan za snagu od 650 KS.

Iz Štutgarta su, na sreću onih koji su privrženi tradiciji, nedavno potvrdili da nemaju u planu da potpuno izbace manuelne menjače, a dodali su i da "ne vide potrebu za potpunom elektrifikacijom brenda" jer imaju u ponudi i 100% električne modele.

Sa ranijim izjavama iz Porschea prema kojima će 911 ostati model koji će najduže pokretati motor SUS, realne su osnove da će manuelni menjač ostati u priči i sa narednom generacijom 911, a ima optimizma i oko naredne (električne) generacije modela 718 Cayman/Boxster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: