Šta se događa nakon što je Tesla dramatično snizila cene

Potražnja za automobilima je ogromna.

Automobili

Izvor: Izvor: Revijahak.hr

Četvrtak, 19.01.2023.

09:42

Šta se događa nakon što je Tesla dramatično snizila cene
Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Američki proizvođač električnih automobila Tesla nedavno je najavio velike popuste na svoje automobile. Marže su do sada bile izuzetno visoke, pa je Tesla u mogućnosti da bezbolno snizi cene.

Očigledno, sada je cilj povećanje obima prodaje bez obzira na ljutnju kupaca koji su automobile kupili pre sniženja – po punoj ceni.

Electrek je sada izvestio da je tražnja za Tesla automobilima u SAD "eksplodirala" nakon pada cena. Navodno, Tesla beleži rekordnu prodaju, a lageri proizvedenih automobila ubrzano se prazne.

Takođe, navodi se da je buduća proizvodnja rasprodata mesecima unapred.

Tesla je snizila cene svih vozila u svom asortimanu. Najveće sniženje je za Model Y, sa početne cene od 65.990 dolara na samo 52.990 dolara.

Ovo smanjenje cene znači da se sada kvalifikuje za američke federalne subvencije od 7.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: