Prve fotografije: Novi Citroën C4

Citroën je objavio zvanične fotografije nove generacije svog kompaktnog modela, uoči premijere zakazane za 30. jun.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2020.

11:20

Prve fotografije: Novi Citroën C4
Foto: Citroën promo

Kao što je i najavio, francuski proizvođač je novi C4 prekomandovao u krosover segment i praktično je u jednom vozilu objedinio naslednike ugašenog hečbeka C4 i krosovera C4 Cactus.

Ljubitelji vozila marke Citroën za sada mogu da uživaju samo u fotografijama novog modela, s obzirom da su tehnični detalji ostavljeni za online premijeru koja će se održati poslednjeg dana juna. Ipak, kompanija je otkrila da će se novi C4 praviti i u čisto električnoj varijanti, koja će se prodavati pod oznakom ë-C4.
Foto: Citroën promo
Na osnovu prvih fotografija, vidi se da novi model nije klasičan krosover, već da ima oblik kupe-krosovera.

Ova karoserijska forma, začeta među premijum proizvođačima, polako se širi i na mejnstrim kompanije, pa je tako Renault pre par godina predstavio model Arkana, a Volkswagen nedavno model Nivus.
Foto: Citroën promo
Citroën ni ovog puta nije izneverio očekivanja kada je u pitanju dizajn automobila, s obzirom da nas je francuski proizvođač odavno navikao na modele sa neuobičajenim stilskim rešenjima.

Dosta kotroverze izazvaće kako izgled prednjeg, tako i dizajn zadnjeg dela vozila, sa specifičnim rešenjima svetlosnih grupa. Ipak, nema sumnje da će se prolaznici okretati na ulici za ovim automobilom.
Foto: Citroën promo
Još interesantnije je što će Citroën, pored konvencionalnih verzija, ponuditi kupcima i potpuno elektrifikovani C4.

Citroën ë-C4 je deo nadolazeće "električne ofanzive" kompanije, s obzirom da je u planu da do kraja godine bude lansirano pet električnih modela, kažu u toj kompaniji.

Više detalja o novom C4 i ë-C4 biće poznato krajem ovog meseca.
Foto: Citroën promo
Foto: Citroën promo
Foto: Citroën promo
Foto: Citroën promo
Foto: Citroën promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: