Hummer se vraća u igru – kao električni kamionet sa 1.000 konjskih snaga!

Ovog puta prodavaće se pod značkom brenda GMC.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2020.

20:30

Hummer se vraća u igru – kao električni kamionet sa 1.000 konjskih snaga!
Screenshot YouTube

GMC (General Motors Company), koji je u General Motorsu specijalizovan za kamionete i velika SUV vozila, dobiće pojačanje - novu verziju legendarnog terenca Hummer, koji će, ovog puta, umesto nekadašnjeg bučnog V8 motora imati električni pogon.

Hummer EV biće ujedno prvi potpuno električni model koji nosi amblem GMC, ali i prvi električni kamionet kompanije General Motors.

Električni Hummer najavljen je kratkim video-tizerom, koji otkriva samo detalj prednje maske, koja predstavlja stilizovanu interpretaciju maske hladnjaka nekadašnjeg modela. Z Zvanična premijera održaće se 20. maja ove godine, a početak prodaje planiran je za jesen 2021.

Preliminarne informacije govore da će Hummer EV raspolagati sa 1.000 "električnih konja", a od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrzavaće za svega 3 sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: