Evropska unija neprobojna tvrđava za Ladu

Ruski proizvođač automobila prodao je u novembru manje od 300 vozila u zemljama EU, uz pad od 20,5% na godišnjem nivou.

Podeli
Naslednik Lade 4x4 trebalo bi da bude automobil modernog dizajna i savremene tehnologije, a možda bi se ponovo zvao Niva (Foto: Lada promo)
Naslednik Lade 4x4 trebalo bi da bude automobil modernog dizajna i savremene tehnologije, a možda bi se ponovo zvao Niva (Foto: Lada promo)

Dok je Lada i dalje najpopularnija automobilska marka u Rusiji, zastupljenost ovog brenda na zahtevnom tržištu Evropske unije i dalje je marginalna.

Prema podacima koje je objavio ruski Autostat, Lada beleži pad prodaje u EU već treći mesec zaredom, a u novembru je smanjenje iznosilo 20,5%.

Ni rezultati postignuti tokom 11 meseci 2019. godine nisu ohrabrujući za AvtoVAZ, u čijem vlasništvu je čuvena ruska auto-marka. U periodu januar-novembar na tržište Evropske unije isporučeno je 4.523 vozila sa amblemom Lade, što je 7,4% manje nego u istom razdoblju 2018.

AvtoVAZ zato planira da u narednom periodu ojača ponudu modela u EU, pre svega lansiranjem potpuno nove, moderne verzije čuvenog terenca Lada 4x4 (nekadašnje Nive). Naslednik aktuelnog modela bio bi razvijen uz pomoć Renaulta, koji je vlasnik kompanije AvtoVAZ, a mogao bi ponovo da ponese oznaku Niva.

Pročitajte još:

Godine joj ne mogu ništa: Ladina legenda osvežena za 2020.

Lada vraća oznaku Niva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu