Prvi električni Lexus stiže 22. novembra

Produkcijski automobil sa električnim pogonom debitovaće u Kini, s obzirom da je to tržište jedno od najvažnijih za Lexus.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

11:30

Prvi električni Lexus stiže 22. novembra
Foto: Lexus promo

Lexus će svoj prvi serijski model na struju predstaviti 22. novembra na auto-salonu u kineskom Guangžuu. Iako je ovaj japanski premijum brend do sada najviše bio fokusiran na tržište SAD, Kina je ovog puta dobila prednost kada je reč o premijeri električnog automobila, jer ta zemlja postaje tržište broj 1 za sve više auto-kompanija.

Zato će Lexusov električni automobil umesto na Sajmu automobila u Los Anđelesu, koji se održava u isto vreme kada i auto-salon u Kini, svoje prvo pojavljivanje pred publikom imati upravo u Guangžuu.

Lexus je kao najavu premijere objavio "tizer" fotografiju na kojoj praktično ne otkriva ništa o novom modelu, osim da ima čist električni pogon. Naime, prikazan je natpis "electric", koji se nalazi tamo gde na elektrifikovanim Lexus vozilima piše "hybrid".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: