Proširena familija Ceed i električni modeli pogurali prodaju Kia Motorsa

Kia je zabeležila najbolje polugodište u Evropi do sada, sa skoro 270.000 isporučenih vozila u prvih šest meseci 2019.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

19:30

Proširena familija Ceed i električni modeli pogurali prodaju Kia Motorsa
Foto: Kia promo

Prema podacima Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kia je u zemljama članicama EU i EFTA u prvih šest meseci ove godine ukupno prodala 268.305 vozila, što je 1,6% više nego u istom periodu prošle godine. Istovremeno se i povećao Kijin tržišni udeo i to sa 3,0% na 3,2%.

Rast pokreću obogaćena ponuda vozila Ceed i elektrifikovani modeli

"Novi i unapređeni modeli su nas ove godine odveli do novog najboljeg rezultata i pokazali da naša poslovna strategija rasta, koja se između ostalog temelji na razvoju novih vozila, itekako deluje", rekao je Emilio Herera, izvršni direktor Kia Motors Europe.

On je naveo da je kompanija ove godine proširila ponudu modela iz porodice Ceed, kao i hibridnih i električnih automobila.

"U drugoj polovini 2019. ćemo ponuditi još veći izbor, jer stiže novi urbani krosover XCeed, kao i novi hibridni i plug-in hibridni modeli."
Foto: Kia promo
Uspeh modela Ceed

Treća generacija Kia Ceeda je od sredine 2018. godine u ponudi kao hečbek i karavan, a početkom ove godine pridružio im se "shooting brake" model ProCeed, kao i sportske varijante GT (Ceed i ProCeed), što je bio dodatni prodajni stimulans vozila porodice Ceed za čak 41% bolji rezultat u odnosu na 2018.

Porodica Ceed bi po predviđanjima trebala biti još uspešnija u drugoj polovini godine, jer u septembru na evropske puteve stiže urbani krosover Kia XCeed, a do kraja godine očekuju se i nove hibridne varijante Ceeda.
Foto: Kia promo
Rastuća tražnja za hibridnim i električnim modelima

Kia se trenutno može pohvaliti vrlo širokom ponudom hibridnih i električnih vozila, zbog čega nije čudno da ove godine vlada izuzetna tražnja. Prodaja modela Niro – nudi se kao hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo – povećala se za 40% na 31.133 primerka.

Ukupno se polugodišnja prodaja Kijinih električnih vozila sa 27.671 vozila povećala na 38.173 vozila (+38%), što uključuje starog Soula EV i novog e-Soula, plug-in hibrid Optima (limuzina i karavan) kao i 48-voltni "blagi" hibrid Sportage EcoDynamics+.
Foto: Kia promo
Rast popularnosti potkompaktnih vozila

Za Kijin rast zaslužna su i dva potkompaktna modela – gradski mališan Picanto i krosover Stonic. Zahvaljujući prošlogodišnjem lansiranju varijanti GT-Line i X-Line, ovogodišnja prodaja modela Picanto povećala se za 14% na ukupno 42.200 vozila, što je ovaj automobil dovelo na treće mesto – iza modela Ceed i Sportage.

Prodaja Stonica, Kijinog četvrtog najprodavanijeg modela porasla je za 9% na ukupno 33.852 vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: