Audi predstavio četiri nova hibrida FOTO

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2019.

10:20

Audi predstavio četiri nova hibrida FOTO
Foto: Audi

Nemački premijum proizvođač Audi predstavio je četiri nova plug-in hibridna (PHEV) modela koja će premijeru imati u Ženevi.

U pitanju su Audi Q5 TFSI e, Audi A6 TFSI e, Audi A7 Spotback TFSI e, sva tri u po dve verije Comfort i Performance, te Audi A8 TFSI e.

Svi modeli su obeleženi sa "TFSI e" jer je "e-tron" oznaka rezervisana za potpuno električne modele.

Novi PHEV modeli su dobili trubo-benzinske motore sa direktnim ubrizgavanjem koji rade zajedno sa električnim motorom koji je intergisan u transmisiju.
Foto: Audi
Novi A8 će jedini imati pogon na sva četiri točka.

Sportske varijante Q5, A6 i A7 imaju S line eksterni paket kao standard, blago podešeno vešanje, dinamičnije upravljanje, sportske detalje enterijera...

Baterije u novim hibridima imaju kapacitet 14,1 kWh koji omogućava autonomiju do 40 km samo na struju, prema novim WLTP protokolu, ali će domet da se razlikuje od modela do modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: