Dacia poput Volvoa i Lade: "Kros" limuzina za Rusiju

Limuzina Dacia Logan, koja se u nekim delovima sveta prodaje pod značkom Renault, dobila je svoju "kros" verziju po sličnom receptu koji je primenio Volvo za svoj model S60 Cross Country.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 19.08.2018.

11:15

Dacia poput Volvoa i Lade:
Renault Logan Stepway

Renault je kupovinom rumunskog auto-brenda Dacia pre 15-ak godina u svoju grupaciju uvrstio proizvođača koji nudi pristupačnije modele automobila i tako upotpunio svoj portfolio, pre svega na tržištima sa nižim prosečnim standardnom stanovništva.

Modeli marke Dacia u međuvremenu su solidno prihvaćeni i u bogatijim evropskim zemljama, kao što su Francuska, Britanija ili Nemačka, a u mnogim delovima sveta, poput Južne Amerike, mogu se videti sa Renaultovom prednjom maskom i značkom.

Slično je i u Rusiji, a Renault je ponudu Dacia modela na ruskom tržištu nedavno obogatio vozilima Stepway familije. Među njima je i nova varijanta – Renalut (Dacia) Logan Stepway, robustna limuzina namenjena onim vozačima koji svojim automobilom povremeno silaze sa asfalta, a nije im neophodno zahtevno terensko vozilo.
Renault Sandero i Logan Stepway
Koncept "kros" limuzina nije tako čest u auto-industriji. Proizvođači se retko odlučuju za takvu kombinaciju, a jedan od svežijih primera bio je Volvo S60 Cross Country od pre nekoliko godina.

Kada je Rusija u pitanju, Lada je ove godine takođe predstavila "kros" varijantu modela Vesta Sedan, a zanimljivo je da je proizvođač ovog vozila - kompanija AutoVAZ, takođe u vlasništvu Renaulta.

Logan Stepway ima sve one karakteristične detalje na spoljašnjosti po kojima se prepoznaju "kros" modeli, poput zaštitnih plastičnih dodataka na donjim delovima karoserije, kao i povišeno odstojanje od tla.

Od opreme se izdvajaju grejana sedišta, zadnji parking senzori i multimedijalni sistem sa Android Auto i Apple CarPlay podrškom za povezivanje sa mobilnim uređajima.
Renault Dokker i Logan Stepway
Motorizacija za rusko tržište obuhvata 1.6 litarski benzinac u varijantama sa 82, 102 i 113 ks, dok se snaga prenosi na prednje točkove pomoću manuelnog menjača.

Opciono, najjači motor može da se naruči i u kombinaciji sa menjačem sa kontinualno-varijabilnim prenosnim sistemom (CVT).

Neće izostati ni dizelaš, a u pitanju je 1.5 dCi uparen sa petostepenim manuelnim menjačem.

Renault (Dacia) Logan Stepway imaće premijeru krajem meseca na sajmu automobila u Moskvi, a prodaja u Rusiji počeće ove jeseni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: