Da li podržavate dupli tehnički pregled? (ANKETA)

Odluka da se uvede dupli godišnji tehnički pregled automobila za vozila starija od 15 godina, podigla su dosta "prašine" u javnosti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2018.

16:15

Da li podržavate dupli tehnički pregled? (ANKETA)
Foto: Thinkstock

Dok zakonodavci tvrde da će to poboljšati bezbednost na putevima i ukloniti sa druvoma stara vozila koja ne ispunjavaju norme, vozači su besni jer to znači da će oko miliona njih morati da izdvoji dodatna godišnja sredstva.

Procenjuje se da je na srpskim putevima oko 40% vozila starije od 15 godina, ali statistika pokazuje da su najčešći uzročnici saobraćajnih nesreća noviji i moćniji automobili zbog neprilagođene brizine.

Još se ne zna koliko će tačno biti taj trošak. Vlasnici servisa za tehnički pregled tvrde da je realna računica za ovu uslugu bar 30 evra po vozilu.

To znači da će vlasnik starog vozila godišnje morati da izdvoji, samo za tehnički pregled, bar 7.000 dinara. Zakonom je predviđeno da resorno ministarstvo, u ovom slučaju MUP, određuje maksimalnu cenu tehničkog pregleda, koja će važiti na teritoriji cele Srbije.

Da li podržavate odluku o uvođenju dva obavezna godišnja tehnička pregleda za automobile starije od 15 godina?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: