Ponedeljak, 14.05.2018.

16:15

Da li podržavate dupli tehnički pregled? (ANKETA)

Izvor: B92

Da li podržavate dupli tehnièki pregled? (ANKETA) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

223 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 5 godina

Ništa ne dobijamo da je tehnički pregled i jednom mesečno. Prolaze krševi pa prolaze. Vozim auto iz 2004te, izgleda bolje od 70% automobila koji su posle 2010te, kako na izgled tako i mehanički. Neko misli da vozi auto star par godina i da je to novo da nema potrebe ništa zameniti na automobilu, voze sa istrošenim pločicama kočnica itd

mirko

pre 5 godina

Rado ,prihvatam,ako.ce to koristiti vladi,i Predsedniku ,da nam naprave tih 54 fontane.Uslov,da svaka svira i peva 24 sata .Za Drzavu ,i Predsednika nista mi nece biti skupo.
 (nada, 14. maj 2018 18:22)
A zašto fontane ajde naprimer stanice za preradu otpadnih voda ili će mo da plivamo u govnima

Miomir

pre 5 godina

Glupost,to je tako kada političari donose odluke koje nemaju veze sa stvarnim životom. Avrama Svaki iole prosečan gradjanin je svestan toga da saobraćajne nesreće ne izazivaju vozači starijih automobila baš naprotiv. A najviše udesa izazivaju nesavesni-pijani i vozači koji imaju besna kola. Ali zašto ne opelješiti raju koja nema pare za nova kola. U najgorem slučaju ti tehnički pregledi bi trebali da budu besplatni.

Bojan

pre 5 godina

Ovo i budala vidi da je cisto otimanje novca od ljudi.Uvode tehnicki 2 puta godisnje a nabili mu cenu troduplo.Kad su vec toliko pametni i brizni sto taj tehnicki ne plati drzava ili eventualno da je cena 1000 din.kao i do sada.

Aleksandar

pre 5 godina

@(Zemunac, 15. maj 2018 13:50)

I kako ćete dalje i šta mislite da će se promeniti kad s rezignacijom odbijate da glasate? "Oni" će uvek imati dovoljno podrepaša i zaluđenih da ih izglasaju na pozicije sa kojima će vama rezigniranima upravljati životom...

Tnki Winki

pre 5 godina

Ovo ekonomska diskriminacija građana i ujedno još jedan namet namenjen siromašijem stanovništvu koje nema para za nova kola.
Saobraćajne udese prouzrokuju više oni sa novim i besnim kolima zbog neprlagođene brzne i alkohola najčešće. Ali bogat plati pa tera dalje. Kada se uvodio propis da se vozi sa upaljenm svetlma u po bela dana izgovor je bio da će to smanjiti broj nesreća
Uludo je bačeno nebrojeno klovata el energije i potrošeno više goriva a nesreća nije ništa manje. O broju propalih akomulatora i ekologji da ne spominjem. Izgleda da samo ono što nema pameti ili što je na štetu većine građana samo to se usvaja.
Bojim se da je za vreme turaka bilo manje nameta nego danas.

MALI PERICA

pre 5 godina

Evo sada uvode i zakn o prekomernom zatamljenju stakla na vozilima. .
Ok to se kaznjava.0
A ako stavim zavese na kolima,dali se i to kaznjava. .

mix

pre 5 godina

@Sto se ne ugledamo na druge drzave? U ch novi auto tehnicki na svakih 5 godina, starije automobile na svake 3 godina. Cemu tehnicki svake godine? Samo da se uzmu pare!!

pa ne mozemo da se ugledamo na CH jer se tamo voze automobili prosecno stari par godina, a pod starijim se podrazumeva auto star 10 god

pedja

pre 5 godina

MOŽE,KAKO hoćete,MNOGI OD NAS U SRBIJI NEMAJU AUTO,RADITE BRATE ŠTA HOĆETE,KO MOŽE DA VAM STANE NA PUT!!!!???Vama iz SNS,NI NEBO NIJE GRANICA!!!!

Zemunac

pre 5 godina

Svi ste u pravu ali vecina vas ih je glasala i za ti dalo podrsku za ovakve zakone i automatski podrzalo njihiv rad ja na izbore ne idem a to savetujem i vama da niko vise ne izadje na izbore pa da vidimo kako ce mo dalje.
Ovako vise ne ide bruka i sramota

M

pre 5 godina

@milica, Sestro, taj tvoj ford, sem ako nije Mustang, ni nov nije bolji od Fiata starog 15 godina. U svakom slucaju, to nije tema. Tacno je da postoji nesto sto se zove zamor materijala, i recimo da nakon 15ak godina mehanicki delovi propadaju cak i nezavisno od predjenih km. Ono sto je takodje tacno je i da su svi takvi delovi zamenljivi, i da auto i sa 30 godina moze da bude potpuno ispravan. Poenta je da je jako mala verovatnoca da se bilo sta epohalno desi automobilu u godinu dana izmedju tehnickih, sto mu se ne bi desilo i u 6 meseci. Zapravo je ovo, sto bi se reklo, patka, da se narod zanima i buni, a da se potom pojavi ministar spasitelj koji ce kao da resi problem, sto vidimo i da se desilo

bigserb

pre 5 godina

Ako znamo da u Srbiji ima preko 1,6 miliona automobila, da ih je svega 300.000 mladje od 5 godina, a da je pola njih starije od 15 godina, sta nam to govori o materijalnom stanju nacije? Pa ko ne bi voleo da vozi nov automobil, pa nek je i FIAT 500L? Ali narod nema para! Mi smo sirotinja, vozimo ono sto imamo i sto moramo da vozimo, kada bi neko zaista pokrenuo pitanje tehnicke ispravnosti vozila, pocev od kocnica, preko upravljivosti vozila do izduvnih gasova, ja garantujem da bar 50% automobila nikada ne bi proslo tehnicki pregled, jer ovo danas sto se radi je natezanje podataka da se tehnicki zavrsi na radost vlasnika i to svi mi veoma dobro znamo! Vezbanje strogoce nad sirotinjom sigurno nece podici bezbednost u saobracaju, jer najteze udese izazivaju upravo novija i snaznija vozila, koja su u tehnickom pogledu u mnogo boljem stanju od nekih krseva koji se voze nasim putevima, a imaju po 20 ili 30 godina! Samo sto vozac takvog vozila zna da mu je auto krs, te ga zato i ne tera do besvesti, a vlasnici novih vozila gube "kocnice u glavi" misleci da su im automobili svemoguci, pa ih teraju ko sumanuti sve dok negde ne naprave neku nesrecu! Ja sam do skoro vozio Mercedes 190D star 35 godina i za 20 godina koliko je bio kod mene nisam ga ni ogrebao, zato sto sam znao da je to star auto i da sa njim ne treba divljati, najveca brzina kojom sam ga vozio je bilo 90 km/h na autoputu, auto me nikada nije izdao, uvek sam stigao na vreme tamo gde sam krenuo uz malu potrosnju goriva!

Slavko

pre 5 godina

Podržavam to sad trenutno.
Takođe podržavam kad kupite nov auto da ne idete prve četiri godine na registraciju i tehnički pregled.
Time ćete stimulisati da građani kupuju novo i država će imati višestruku dobit.
Manje će biti krševa na ulici.
Naravno da država i proizvođači omoguće povoljnosti pri kupovini.
Dragi moji, tako se to radi u visoko razvijenim državama i svi dobijaju

Mirko

pre 5 godina

@(milica, 15. maj 2018 08:27)

Ford kvalitetan?! Ford postoji samo da Opel ne bi bio najgori auto. Salu na stranu, ali ne vidim zasto se u svakoj omalovazavaju italijanski auomobili, poput spomenutog Punta, a sto je najgore osobe koje ih omalovazavaju ne voze nista bolje automobile.

Pedja

pre 5 godina

Pa vi i danas imate zakonsku odredbu da policajac moze da vas uputi na VANREDNI TEHNICKI pregled ako primeti da je automobil koji vozite neispravan.
Ovo je samo namet vise za uzimanje novca od gradjana.

fasader

pre 5 godina

Kada bi oni s tim novcem opravljali puteve ili uređivali porodilišta i škole, ili stimulisali preduzetnike, OK, da platimo, ali NE, oni kupuju najskuplje jelke i grade fontane. U prevodu KRADU narod i trpaju u svoje džepove.

SAMO BAHATO

pre 5 godina

Bolje puteve da nam poprave i srede, nama nova kola posle trase od Beograda do bilo gde u Srbiji budu od silnih rupa kao krsevi stari 20 godina.

Mirko

pre 5 godina

Po novom automobil nece proci tehnicki ako nema katalizator a fabricki ga je posedovao. A on je skuplji od gomile tih vozila. Nazalost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M, 14. maj 2018 20:25)

Novi, unviverzalni, katalizatori krecu sa cenom od ispod 50e, tako da to nije toliki problem. Sto se tice korozije, video sam u Nemackoj regularno registrovan Golf 3, kome je pola prednjeg krila pod rdjom. To nije problem, nije lepo, ali ne utice na bezbednost. Korozije ne sme biti na nosecim delovima karoserije.

Aleksandar

pre 5 godina

@(XXL, 14. maj 2018 21:08)

Pitaju te/vas na izborima koji su u poslednje vreme na svakih godinu-dve. Ti/vi (ni)ste birali ove i ovakve. Ne može to besplatno.

milica

pre 5 godina

Neko hoce da me ubedi da je Fiat Punto 2010 bezbedniji i ispravniji o nekog Audi, BMW, Ford ili vec kog kvalitetnijeg automobila 2002 godiste. Fiat se raspada cim izadje iz fabrike i pola delova su vec neispravna. Ajde da se ne lazemo, imam ford 2003, sve na njemu je made in Germany, potpuno tehnicki ispravan, katalizator, izduvni gasovi u normali (na zadnjem tehnickom covek merio, stvarno merio i pitam ga kakvi su..kaze odlicni). Automobil se ispravnim drzi sbog svoje sigurnosti a ne zbog drugih. To se zove svest a toga nece biti u Srbiji ni posle ovoliko nameta. Da li je uvedena rigirizna kazna za nasilnicku voznju. Jeste. I ko je kaznjen za to delo? Niko. A svakodnevmno smo u prilici da makar 2 puta vidimo nasilnike. Dokle god policajac okrece glavu kada vidi prekrsaj u Srbiji nece biti dobro. The End

Sarma

pre 5 godina

MMF predlaže vraćanje penzija...a bolje da ima ne vratimo i da im uvedemo još jedan tehnički (da ne računam veće poreze, skuplje gorivo, manje plate i ostalo...)

medmix

pre 5 godina

Šta je ovo, nema borova? Još se nisu probudili? Uskoro im počinje radno vreme samim tim i rezultati ankete se drastično menjaju!

Dejan

pre 5 godina

Ne podrzavam.Predlog je los.Zasto se ne poprave putevi i srede saobracajni znaci.Da nam je bolji standard svi bi vozili nova kola.Odluka je PROTIVUSTAVNA.....

hm da

pre 5 godina

svaki dan tehnički. gorivo 5 € po litro,cigare 20€, bem vam nanaru,ionako dredim pola sata na tehnickom,i nista se ne.uradi i ne pogleda na auto osim izduvnih gasova. prodjem sa razbijenom sajbom,katastrofalnim.koncicama,problemom

rade

pre 5 godina

ovim zakonom drzava je direktno zavukla ruku u dzep sebi Ako veliki broj njih neprodje dva tehnicka pregleda, iduce godine taj auto vise ne mogu da registruju, samim tim 0 dinara od taxi za registraciju, manji broj vozila na auto putu, manje novca za odrzavanje istog, i za gradnju novih,jos gore stanje puteva, koji su veliki uzrocnik nesreca, pa umesto da dobijete manji broj nesreca vi cete dobiti veci...vrzino kolo ovaj zakon, ovo mora da je neko vrlo mudar iz sns smislio..

Miki

pre 5 godina

Najgluplji zakon ikada donesen. Pitanje sta je bilo sa prvim tehnickim pregledom,ako na drugom taj automobil ne moze da peodje. Definitivno,legalna kradja iz djepa gradjana. Ima se moze se. Bogat narod pa moze da placa.

Aleksandar

pre 5 godina

@(bagzi, 14. maj 2018 19:02)

Da citiram jednog kalemara i ničim izazvanog pisca - strepnja mi je dublja od nade. Ako i posle trideset godina ljudi jednostavno ne kapiraju uzročno-posledičnu vezu između glasanja i toga kako žive bojim se da se nikada neće opametiti...

Pera

pre 5 godina

Evo ja ću pošteno da kažem: Ne menjam prvu pomoć. Istekla je pre dve godine. Neka država shvati to kako hoće ali to je moja građanska neposlušnost. Plaćaću kazne, uopšte nije problem, imam dovoljno novca, ali neću da menjam prvu pomoć.

Ako tehnički budu kontrolisali i prvu pomoć, imam više automobila, uzeću neku koja važi i dalje dok ne prođem tehnički.

Shvatite, preterali ste.

Aleksandar

pre 5 godina

Ja podržavam deset puta ozbiljniji tehnički pregled gde će se vozilo zaista detaljno proveriti (uključujući i emisiju štetnih gasova) a koji ne može da se završi uz lažnu dokumentaciju tako što se vozilo ni ne pojavi na kanalu.

Dakle kamere, detaljni zapisnik, plombirani baždareni elementi i sve što uz to ide i to se mora čuvati sve do sledećeg tehničkog pregleda. Onda kad se desi nesreća (ili vozilo bude isključeno iz saobraćaja zbog očiglednih tehničkih nedostataka) proveri se u arhivi onog ko mu je potpisao tehničku ispravnost pa ako nema navedenog zapisnika i snimka ili se utvrdi da je muljano/gledano kroz prste za vreme tehničkog i vlasnik servisa i lice koje je potpisalo tehničku ispravnost odgovaraju krivično i materijalno zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

Ukratko, prepisati celu proceduru iz Nemačke. Kad se to uvede onda može tehnički i na svakih par godina (statistikom se može utvrditi frekventnost očekivanih kvarova u odnosu na starost/korišćenje vozila) jer je cilj, valjda, da u saobraćaju imamo tehnički ispravna vozila a ne da se zgrne što više para i utraći što više produktivnog vremena? A, da, u Srbiji je to retko kad slučaj...

despot

pre 5 godina

Covek me pre par dana udario nekom ladom starom 30 godina. Uzrok neispravne kocnice. Ne da treba tehnicki nego treba zabraniti uopste voznju tih automobila!
(what, 14. maj 2018 19:30)
A mene je udario covek (garantovano nije prosao "tehnicki: kod psihijatra) sa najnovijim Mercedesom samo zato sto je bahat i nije postovao prednost. Treba i njih zabraniti. U tom slucaju bi saobracaj bio mnogo bezbedniji.

markoooooOOoOOOooOOooooOoo

pre 5 godina

Neka malo srede puteve pa ce i stara kola biti bezbedna. A za drugi tehnicki nemam nista protiv ako ga nece naplatiti ukoliko je auto ispravan.

kiki ns

pre 5 godina

Treba.
Treba uvesti i tehnički i registraciju za bicikle a svaki bicikl lakši od 15 kg ,oporezovati kao luksuz....

A treba uvesti i tehnički za obuću.
Zamislite,neko sa starim cipelama,oklizne se na pešačkom po snegu i ledu, i padne pod auto , npr nekom ministru...
I šta jadan ministar da radi?

Rope

pre 5 godina

Šta se bunite narode? Tehnički, da, svakih šes' meseci da se smanji broj udesa. Ma, neka bude kao u Americi... Ček, ček da vidimo... u Americi tehnični pregled nije potreban, nego samo kontrola izduvnih gasova svake druge godine i taj pregled je besplatan.

djonda

pre 5 godina

videcemo kako ce botovi glasati. NE PODRZAVAM naplacivanje tehnickog, a redovnu savesnu kontrolu vlasnika da. btw, vezano za ovu temu posredno, da li je stvarno istina da neko zaradjuje za zivot udaranjem + i -??????

Daki

pre 5 godina

sve neznalice sede i u ministarstvu saobracaja i ostalim agencijama. nemaju potrebe da mozgaju nista prepisite zakon od Svajcaraca i Nemaca i niko se nece buniti.

ZoranJ

pre 5 godina

Prvih 13 godina svog vozačkog staža bio sam ponosan vlasnik isključivo krševa. Moj prvi auto, Golf 1 smo drugovi i ja odgurali na tehnički pregled. Podmitio sam osoblje i registrovao auto koji uopšte nije bio u voznom stanju. Od tad svake godine odem kod majstora, ostavim saobraćajnu, a on mi zameni ulje i registruje auto. Samo mi napomene šta ne valja da sredim kad budem mogao. Vozio sam nekoliko Jugića, koji su po definiciji tehnički neispravni... Jedna mala digresija, idioti upisuju adresu vlasnika na saobraćajnu dozvolu, ako promenite adresu kao ja, ne morate da menjate ličnu kartu, ali zato saobraćajnu morate - dodatnih 1400 dinara plus obavezan odlazak u policiju... Na kraju da rezimiram, jedan "pravi" tehnički godišnje je sasvim dovoljno. Kad je pregled pro forme, može i 20-ak u toku godine, ništa to ne menja.

Zorz Papadubi

pre 5 godina

Vidim svi su se pobunili za tehnicki, nije samo tehnicki problem. Cena registracije je glupost. Punto 1.9jtd koji vredi 1300-1500e registracija skoro 300e godisnje, nidje veze, prenos 50e pri svakoj prodaji, gorivo uzas, i jos mnogo stvari. Najlakse je uvek bilo udariti po vozacima jer moraju da se voze. Treba malo "gospodu" postaviti na svoje mesto.

Jovan

pre 5 godina

NE
ali podrzavam da tehnicki pregled bude zaista ono sto je propisano zakonom i da iz saobracaja ukloni krseve koji se krecu jedino uz pomoc magicnih radnji vlasnika

Ultimate draft

pre 5 godina

Ma nema veze.Kad mi tri godine odbijaju 10% (cena buduceg tehnickog) od plate, mogu i da platim jos jednu ratu.Volim da vozim auto 2002. godiste pa to ti je.

Peca

pre 5 godina

Nikako ne podrzavam jer kao prvo razlog je vise nego nerealan...dovodi se u pitanje sta su teh.pregledi do sada radili,ovim predlogom se samo dublje gura ruka u vec izbusene dzepove vozaca kola cija je starost 15 god ili vise.Svako bi da je u mogucnosti vozio auto 2018. Ali opet se vracam na sa predlog izmene,sigurnost vozila i teh.pregled.vecina sudara i udesa je zbog prebrze,po novom,bahate voznje..neiskustva i neke vrste divljanja.Time treba d se bavi saobracajna policija! Pokusaj da se kroz maglu i klimavo opravdanje oko bezbednosti progura predlog je vise nego bahatost i bezobrazluk za rad punjenja budzeta i pojedinih dzepova.Ponovo cu reci da tehnicki za kola ako se uradi kako zaista treba ne treba ga ponavljati na 6 meseci!Bolje da se pozabave krpljenjem rupa jer tu se ostecuju i nova i stara kola! Da se pozabave realno samim kvalitetom goriv umesto da samo gledaju kako ce korigovati cene..jedino.sto podrzavam od celog predloga je to da treba da se odradi tehnicki pregled kakav je predvidjen..da se proveri stanje vozila,da se utvrdi realno stanje i da se kao u drugim drzavama da vozacu 15 dana da otkloni sve nepravilnosti koje su uocene.A ne da po tudjem dzepu neko glumi "Dzeka" 20 po tudjem turu ne boli ni malo!
Protiv sam ovog pregleda na 6 meseci jer je neosnovan razlog!

mad_max

pre 5 godina

Interesantan je trenutni rezultat ankete. U 00.00 15.05 protiv tehnickog pregleda je oko 4100 a za tehnicki oko 500. Izgleda da je nisu uocili botovi.

Zloćko

pre 5 godina

Uz to dodati i ekolosku taksu. NATO nam je zatrovao zemlju i svi smo slozni da su ubice. A ovi trovaci sto voze dizele stare 20 godina podjednako truju nasu decu. Ko ne zna o cemu pricam neka se provoza iza Golfa "dvojke" a o autobusima , kamionima, kombi vozilima da i ne pricam. Pogledajte gume na tim automobilima.. Kocnice... A sto je najgore to su uglavnom najagresivniji vozaci jer Boze moj pa on ce sutra ponovo kupiti krs ako razbije ovaj. I kad ubije nekog neduznog... Vidim predlog da taj drugi pregled bude besplatan ili 1000 din. Pa da li vi znate koliko je ulozio vlasnik u opremu. Koliki su mu troskovi: radnici, porez, struja.... Za krs tehnicki mora da kosta 5x vise nego za nov automobil. A sad klikcite "protiv" koliko hocete a ja bih bar 40% automobila sa nasih puteva pod presu

Ljubo Repić

pre 5 godina

Ne podržavam dupli tehnički pregled.To pogađa vozače, ljubitelje starih automobila i vozače koji finasiski ne mogu da voze mlađi automobil. To je još jedan neustavan način uzimanja novca od najsiromaœnijih građana.

Dejan

pre 5 godina

Dajte da već jednom raskrstimo sa krševima na putu.
Apsolutno podržavam da se iz saobraćaja izbace takvi automobili.
Ne pije vodu priča da narod nema para,to je istina ali jednostavno ako nemaš pare za pristojan auto ne treba ni da voziš kola.

almir

pre 5 godina

dva godisnja tehnicka pregleda ...hm..kad vec vlada srbije uvodi ta pravila mogli bi i dvaput godisnje da uvedu kontrolu u busevima a ne svaki dan ...

Srki

pre 5 godina

Nisam za dva tehnicka pregleda,sve moze da se uradi na prvom uz video nadzor ili ti fotografije.Ovobje cista otimacina para od ovog jadnog i osiromasenog naroda.Cuj molim te drzava brine o nasoj sigurnosti i bezbednosti,pa sto ne uradi i popravi puteve.Putari nizasta nisu krivi.Sve nesrece koje se dogadjaju uopste nisu zbog tehnicke neispravnosti vec zbog bahate voznje.Ovo je harac kao sto je drzava uradila pre tri godine u vezi TNG-a,kad su izmisluli vanrednu kontrolu,uzeli ljudima po 6000din,iako su ljudi imali atest na deset godina,a koji je ista ta drzava izdala.Agencija za bezbednost saobracaja,Okanovic i drustvo izmisljaju raznorazne stvari,ojadise i ovako siromasan narod.KO ONI MISLE I BRINU O NASOJ BEZBEDNOSTI,SRAMOTA.

Nenad

pre 5 godina

Menjanje prve pomoci zbog isteka roka, menjanje tablica zbog slova koje je sama drzava uvela i roka trajanja od 7 godina istih, ovaj dupli tehnicki je samo nastavak sramote i omalovazavanja sopstvenog naroda.

Dragan

pre 5 godina

Ako jedan nije dosta nece ni dva. Cim jedan nije dobro uradjen, koja je sansa da ce drugi biti bolji. I sta, vlasnik gurne uberlauf u karburator za pregled, pa ga skine kada dodje kuci.

Miša

pre 5 godina

Ma daj. Pogledajte koliko se ljudi vozikaju po ulicama.Pune su nam ulice automobila koji JEDU gorivo, posle nemamo para??? Samo bacaju pare na gorivo. Ajde sad malo bacite i na tehnički pregled. Mnogo lažete da nemate para :)

Stefan

pre 5 godina

Moj opel iz 94 u boljem je stanju nego vecina automobila koje su ljudi uvezli 2009 2010 itd. A bogami manje je i presao. Tako da o cemu pricamo?

Ciji smo ovo zakon iskopirali voleo bih da vidim koje su te budale


A i za koroziju...

Kkave vwze korozija na vratima ili krilima ima sa vozilom? Razumem trap itd ali kakve veze ima rdja na vratima ljudi aman

QA

pre 5 godina

Naravno da da. Zasto da samo obrazovani u ovoj drzavi pate sto mentoli biraju degenerike vec 30 godina. Plus auto je tona ipo metala koja se krece i preko 100 km/h.

bla

pre 5 godina

To sa duplim tehnickim je cista glupost.
Smanjite broj bahatih i pijanih vozaca i besnih klinaca za volanom posto su to kod nas realno najrizicnije grupe i resenje ce se odmah pokazati.
I da se dosta dosta dosta strozije kaznjava upotreba mobilnih telefona u voznji i to je to.
I da se sve ovo sprovodi na svima a ne da se izuzimaju gospoda u besnim kolima!!!!!!!!!

Pex

pre 5 godina

Epa braco srbi jeli cemo da dopustimo ovo breee!!!
(Jasar, 14. maj 2018 18:04)

Nijedna politicka partija nije ogranizovala protest protiv ovoga. Ja bi isao prvi.

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Tehnicki: otisao na dorcolu na tehnicki. Naterao auto na kanal. Krenu da mere kočnice. Kaze da je razlika 50%

Ja u šoku. Pitam se kako sam uopšte vozio i kocio.

Odem kod drugog istog dana. Razlika 6%.

Tehnički pregledi isto na pregled..

Da komšiji crkne krava

pre 5 godina

Evo posle dužeg razmišljanja, ipak podržavam. Većinom vlasnici starih vozila su glasali za ovu vlast, a oni su im vratili kako i dolikuje. Zbog njihovog glasanja ja sam morao da kupim dve godine star auto jer zbog smanjenog obima posla nisam imao za nov. A zbog skupog benzina sve više se vozim vozom.

Samo jedan

pre 5 godina

Podrzavam samo jedan tehnicki pregled i to da bude odradjen tip top tj nema prolaska ako bilo sta fali na automobilu sto moze uticati na bezbednost samih putnika i ostalih ucesnika u saobracaju.pozz

Milan

pre 5 godina

Da, ko prelazi više od 10.000 godišnje i ima auto stariji od 15 godina. Sam spadam u tu kategoriju i na svakih par meseci bar proverim kočnice.
Ko prelazi manje od 5000, ima popust na registraciju i manju premiju osiguranja.
Ko prelazi manje od 2000, oslobađa se plaćanja poreza na puteve, kao i vozila na alternativna goriva (plin, metan i struja).
Ukinuti porez na luksuz za vozila starija od 15 godina.
Debelo kažnjavati one koji skinu DPF i katalizator. One koji su uhvaćeni podići im premiju osiguranja ako ga posle opomene ne vrate. Ujedno takve redovno slati na vanredni tehnički i isključivati iz saobraćaja.

Da li si su na redu konc logori za opljackane ?

pre 5 godina

Naravno, treba za vetropark, treba za kafanu na vrhu Kopaonika, treba za let na polufinale lige sampiona u Rim ! Dobitnici tranzicijesu opljackali gubitnike pa im sada ovi smetaju jer prave guzvu u gradu. Treba ih ocistiti sa ulica !

nenad

pre 5 godina

Postoji nešto što se zove vanredni tehnički pregled. Svaki put kada sam neispravan molim lepo kaznite me, ali samo ako sam neispravan!

skg

pre 5 godina

niko ne shvata sustinu problema,a to je birokratija,i razne agnencije,kao sto je agencija za bezbednost saobraćaja koja svoje postojanje opravdava raznim besmislenim nametima za vozace,i time obezbedjuje sebi nekakvu vaznost i prevelike plate. Inace plata direktora je veca nego Bajatovica u energogasu. svo zlo za vozace i sve namete su nam oni nametnuli,a ustvari su gomila amatera i politickih spletkarosa

Zex

pre 5 godina

To nista ne znaci za bezbednost.Stvarno najmanje nesreca izazivaju Jugici, Lade i ostali krsevi. Morate jedno znati, sve je do vozaca.tehnicki neispravno vozilo je vozilo koje na primer ima koroziju na vratima?Po novom zakonu! jel to realno?Mislim da je vozac glavni faktor, svaki vozac zna sta vozi i na osnovu toga moze da prilagodi nacin voznje. Svest je najvaznija.50%vozila nije ispravno tehnicki ali ni jedno vozilo nije napravilo nesrecu iz tog razloga vec zbog drugog faktora.Cilj ove akcije je otimanje para.Ljidi vi vozili novo ali nemaju ni za hleb.Kakve veze ima dal malo klima spona? zamenice je covek za mesec dana, nemora sada ali ovi hoce pare.

Driver

pre 5 godina

Pa evo da i ja iznesem moje mišljenje po ovom pitanju. Da li je neophodan dodatni tehnički pregled? Nije, ali taj jedan koji se radi, mora biti koretkno odrađen, a to znači da sve komponente na vozilu koje su važne za bezbednost(volam, kočnice, trapovi, svetla, pokazivači pravca, brisači) moraju biti ispravne. Ni koroziju nebi trebalo tolerisati, jer se dešavalo da kola na dizalicama kod majstora, zbog truleži padnu sa dizaice, pa povrede ili čak ubiju čoveka. Za sve ovo nije potrebno 35 minuta, već mnogo manje vremena. U USA se voze automobili stari 50 i više godina i tu ne vidim problem, jer ima automobila koji su stari, ali su održavani i dobro rade. Ako pogledamo statistiku nesreća sa smrtnim ishodom ili gde su učesnici dobili teške telesne povrede, u kom procentu je uzrok starost vozila? Pa možda pola procenta. Uzroci su, prebrza vožnja što je inače karakteristika novijih automobila, alkoholisanost vozača, umor i ono o čemu se ćuti u Srbiji, a to je neznanje koje je posledica KUPLJENE VOZAČKE DOZVOLE! E, kada država bude rešila ovaj poslednji problem, a takvih je sigurno 40 do 50 % vozaća u Srbiji, onda će biti manje i nesreća. Većina vozača, a među njima su nažalost i profesionalci(taksisti naročito) ne znaju dobro pravila saobraćaja. Što se tiče cene, ona je nerealno visoka, 10 evra je sasvim pristojna cifra. Mislim, da je ovde cilj, da se iz Nemačke uvezu vozila stara desetak godina, pa da se Nemci reše krševa, a neko ovde debelo zaradi. To je poenta, a ne bezbednost.

Lord_Sarma

pre 5 godina

Ako već žele da povećaju bezbednost na putevima neka onda poprave same puteve. Već nekoliko puta sam pisao komentare na slične teme: neka dodje Vučić ili teta Zorana u Timočku Krajinu da vide na šta magistralni putevi liče. 50 nijansi sive, rupa do rupe, zakrpa do zakrpe. Godinama u nazad gastarbajteri kada dolaze u ovaj kraj dolaze preko Rumunije jer ne žele da voze svoje nove automobile po ovim kraterima ovde. Većina njih ima neke stare automobile ovde koje voze dok su u Srbiji ili jednostavno koriste taksi prevoz koji je ovde prilično jeftin. Iste zamerke imaju i stranci koji dodju sa njima ili dodju sami. Ko je lud da auto od 30-40 hiljada evra koji veovatno još nisu ni otplatili razdrndavaju po ovim rupetinama ovde. A recimo putevi u Rumuniji su kao aerodromske piste čak i u najzabačenijim delovima zemlje, put kroz Djerdap sa rumunske i sa naše strane su nebo i zemlja!

Golf dvojka ko trojka

pre 5 godina

Naravno da podržavamo vozači tarabakula koji izlaze par puta godišnje na drum sa golfovima i audijima ko casa i zastave aut iz Srbije. To su potencijalne ubice i stvara i gužve i nereda.

srbin

pre 5 godina

ja imam auto 1993 god i garantujem glavom da je bolji od nekih 2005 god u pitanju je audi 100 c4 ,samo je pitanje odrzavanja i normalno da verovatno nebih vozio svoju porodicu da nisam siguran u njega.Zato mislim da nije pravedno prema nama vozacima koi vozimo starija vozila ,to je samo sistem za uzimanje love ,tako je i sa lpg uredjajima,folijama itd.Ako vozilo nijevtehnicki ispravno tehnicki je to trebao sankcijonisati a ne propustati pa sada ispastamo svi.

Tockas

pre 5 godina

Rezultat razmisljanja Dunstera u okolini Imperatora licno. Cak i da se desi tako nesto, ko ce voditi evidenciju tog dodatnog tehnickog? Sta se desava ako registrujete auto i ne prodjete drugi tehnicki? Otklonite nedostatke, ali nedovoljno i opet ne prodjete tehnicki pregled? Ko placa te troskove? Da li vam se vraca pola novca od registracije?
Ko ce obezbediti kriterijume pregleda vozila i sta ce se to poboljsati u kvalitetu usluge? Samo ce se muckati jos vise? Jos jedna u nizu budalastinja i usko grlo koje ce generisati porast korupcije. Nadam se da ce ovo biti okidac koji ce probuditi inat u ljudima i Srbiju podici na noge. Tiraniji nogom stati za vrat!

Coolg

pre 5 godina

Predlazem da se uvede tehnicki pregled puteva, a sudeci po dobro poznatom kvalitetu izvedenih radova sigurno treba dva puta godisnje …
Kada ovi tehnicki pregledi puteva budu poceli davati rezulatate tehnicki za automobile na svakih dve godine ce biti sasvim dobvoljne…

Koliko sam informisan dva tehnicka pregleda godisnje za starije automobile od 15 godina je dikriminacija u odnosu na ove mladje pa je ovaj predmet u stratu neustavan, te o njemu i ne treba raspravljati .

Vladimir

pre 5 godina

Ako su vec nesto hteli bolje da su uveli Euro 1,2,3,4 i td.... i prema tome registraciju i tehinicki. A bilo je reci o tome da se nece voziti vozila ispod Euro 3.

Aleksa

pre 5 godina

Не постоји разлог зашто би други технички уочио неправилност коју први неће. контролишите рад техничких прегледа да раде прегледе како ваља. Ако је ауто прошао технички, прошао је. Два техничка су харач. Иначе возим ауто стар 7 година и службени ауто па ме не погађа пуно ова уредба...

lumenarević

pre 5 godina

@džoni
Mogu da rade šta hoće i nastaviće dalje otimanje. Vidi ovako, ova anketa je ok, ali ova anketa se žavršava ovde, sa nama i to je kraj. Boli njih briga da se cimaju za nas i oko nas. Uzeće sve što mogu. Osim ako se ljuti srbi ne slože. A koliko vidim to se nikada,ali nikada neće desiti.

Marko

pre 5 godina

Saobracajna policija bi trebalo takva vozila da iskljuci iz saobracaja i posalje na vanredni teh..pa njima da naplati a ne da placaju ljudi koji odrzavaju svoje vozilo zbog sigurnosti svoje porodice i drugih ucesnika u saobracaju bez obzira na godiste automobila

Antis

pre 5 godina

Ako ovo izadje uopste na glasanje, odmah i mi na ulice. Prva subota i umesto da se ide negde na vikend, da izadjemo kolima svako u svom gradu i da blokiramo ulaz/izlaz u grad. Ovo je nasa drzava, i imamo pravo da biramo i stvaramo sebi uslove zivota. Racunajte na mene. Pozdrav.

dragana

pre 5 godina

naravno da podrzavam duploga tehnickoga pregleda, predsednik je uveo red u jos jednu oblasta. kako botovi opozicie na svataju da ovo nemaju ni najnaprednije zemlje zapada i istoka, ovo je naprednije od najnaprednije!!!!!!

patroclus

pre 5 godina

Jel su uveli da se prilikom uvoza plaća pregled amss i agencije, i to nešto košta. Bio sam za to ali sada mislim da nije ništa drugo nego uzimanje para bez prave i kvalitetne kontrole. Sada, 2 tehnička pa još da se država umeša u cenu tehničkog. Kao da to nije stvar i cena neke privatne kuće. Lobisti, grosisti, taksisti, beli medvedi...

Sasa

pre 5 godina

U Kanadi u Ontariju ne postoji tehnički pregled. Bitno je da su izduvni gasovi u granicama normale inače ne može da se vozi. Nema ni registracije osim sto se naruči i plati nalepnica za tablicu za sledeću godinu koja stigne poštom ili može lično da se kupi. U Srbiji je to izmišljeno samo da se uzmu pare.

JinxyAmazed

pre 5 godina

Zasto se ne uradi istrazivanje da znamo u procentima koliko su vozila starija od 15 godina odgovorna u svim saobracajnim nezgodama?

pera

pre 5 godina

Samo na osnovu pretpostavke da vozila stara preko 15 godina nisu i tehnički ispravna će se uvesti ova obaveza. Da li to znači da se pretpostavlja da su osobe starije od 70 godina obavezno gluve,slepe,nepokretne i senilne, što naravno nije uvek tačno.Zar je samo bitna pretpostavka?

Miki_Fr

pre 5 godina

Kod nas je sve naopako pa i tehnicki,dovoljan je i jedan tehnički na DVE godine ali da se uradi kako treba i da nema puštanja da neispravna vozila prolaze tehnički,ni 5 tehnickh godišnje tako nije dovoljno.

zoran

pre 5 godina

Resenje je da se vozila koja ne ispunjavaju uslove da budu u saobracaju eliminisu kroz jedan teh pregled, znaci poostriti kriterijume kod teh pregleda. Na taj nacin vozila koja ugrozavaju bezbednost nece biti na ulici a vlasnici nece placati dva teh pregleda. Vrlo prosto a efikasno

Niko

pre 5 godina

Ako pregled jednog priučenog mehaničara ( ne vređam ) po vama košta oko 3500-4000 dinara, koliko bi onda trebao da bude plaćen sat lekara, vojnika, avio mehaničara, pilota??? 20000rsd, najmanje. Aman ljudi budite realni, nismo u mogućnosti da toliko plaćamo.

panke

pre 5 godina

sta dva puta godisnje ma dva puta mesecno,mislim da bi onda popunili rupe u budzetu....samo udriiii po sirotinji,a ti sirotinjo na sledecim izborima opet glas za sns ali sledeci put ne uzimajte sendvice jer ko zna sta ce novo da smisle.krenulo je sa tehnickim......moraju da se otplate toliki sendvici......

Sremac

pre 5 godina

Zasto bih podrzao.Nevidjen bezobrazluk prema najvecem delu stanovnistva. Ispravna vozila da. Tehnicki pregled to ne obezbedjuje.Ovi su sa nametima prevrsili svaku meru. O blagostanju u drzavi pricaju se samo bajke. Kost u grlu je poodavno.

Milos

pre 5 godina

NISAM JA kriv sto krisina od mog komsije stara 25 godina registruje auto bez odlaska na tehnicki,golf 5 sa gt opremom ili neki bmw audi mercedes star 15 godina je sigurniji od fiat 500l sto puta ili nekog novog auta do 7000 evra. Svi ti automobili imaju abs,esp,asr ,golf 2 koliko god da bude tip top sredjen ne moze da zakoci kao bilo koji auto 2003 godiste.Inace nemam nista protiv starijih vozila,NEK ODERU TEHNICKI PREGLED, ONI SU TI KOJI SREDE TEHNICKI BEZ DOLASKA VOZILA KOJI NIJE ZA PUT I TAKO SE MOZE POSTICI NEKI RED. AJMO SVI NA SLAVIJU DA STRAJKUJEMO ,POZDRAV

Bora

pre 5 godina

O tehničkoj ispravnosti vozila savesno se brine svaki normalan vozač.Ako sumnja u bilo koju neispravnost vozila, normalno je da sam ode do servisa.
Interes svih učesnika u saobraćaju je da vozila budu tehnički ispravna. Medjutim,ozbiljno je pitanje kako uticati na poštovanje saobraćajnioh propisa,sprečavanje i sankcionisanje bahate vožnje,čiji smo svakodnevni svedoci,prebrza vožnja,ne korišćenje signalizacije-masovno se ne koriste pokazivači skretanja,nepravilno prestrojavanje....Kratko rečeno,nivo saobraćajne kulture nam je katastrofalan!

Lars

pre 5 godina

Ne podrzavam ni ovaj jedini jer do sada nisam video da su nekog vratili sa tehnickog. Narocito automobile iz kojih kulja crni dim kad pritisnu gas, jer su vlasnici skinuli katalizator i filtere sa svojih prilicno novih nemackih dizela. Takvima bih uveo robiju..

bato

pre 5 godina

Neki oni prvo uvedu u red da se taj jedan tehnički odradi kako treba znači provera kočnica,trapa,amortizera,guma,svetlosne signalizacije,sistema upravljanja, pa onda i izduvnih gasova,korozije pa tek onda da pričamo dal treba da se radi tehnočki dvaput godišnje.
Sad kad se tehnički završava bez odlaska na pregled to uopšte nema nikakvog smisla..

mile nevolja

pre 5 godina

Mislim da bi neki normalni političar (ovo je već kontradiktornost) kupio ovaj narod, barem onaj misleći deo, sa 2-3 poteza.

Toliko smo navikli na nebuloze i nelogičnosti, da bi nas 1-2 normalna poteza oduševila.

Na primer, siromašna smo zemlja, sva skupa kola su čist odliv deviza iz drzave.
Ako u Singapuru automobil može da košta 20.000$, a registracija 80.000$ (zato što je vrlo ograničen broj automobila na maloj površini), mogla bi i kod nas da bude registracija skupa na primer za skuplje automobile od 30.000€.
Samo kad bi se postovali zakoni, pa ne bi bilo registracija 4.000 kubika na izmišljene invalide i sl.

Dalje, cena registracije isključivo po zagađenju, subvencije za električne automobile itd itd

TnT

pre 5 godina

Kao prvo, pitanje je skroz populisticki koncipirano. Da li ste za to da se plati pregled, pa naravno da nismo. Niko nikad nije bio da ista treba da plati, posebno u Srbiji.

Drama kao da je tehnicki pregled hiljadu evra a ne dinara. Vlasnici starijih automobila su u Srbiji inace zasticena kategorija. Oni nista ne moraju, jer valjda misle dovoljno je sto nemaju para i za njih nista ne vazi. Daj da ukinemo sve zakone o zastiti zivone sredine. Cekam da mi uskoro udju u frizider jer ja eto imam, a oni nemaju, a ni to nije fer.

Nije mi jasno zasto ja ako vec vozim auto D segmenta 2 godine star, moram da placam obaveze 2-3 PUTA vece od vlasnika Mondea starog 20 godina? Cekaj, jel moj auto uzima vise prostora? Ne. Da li vise zagadjuje okolinu i uzrokuje bolesti? Ne. Bas naprotiv. Da li pravi vise buke? Ne. Pa sto onda ja placam vise? Ajmo onda da se svi izjednacimo u svemu a ne samo kad nekom odgovara! Hocemo svi jedan tehnicki pregled, ali vi "bogati" placajte I za nas odrzavanje puteva, poreze, takse... E tu ne moramo da budemo ravnopravni.

Firma mi placa poreze I doprinose na zaradu, ja placam onaj godisnji porez na dohodak gradjana (kazna sto sam se skolovao I radim 11 sati dnevno, umesto da cepam Zajecarsko od 2 popodne I gledam Putinovu sliku na zidu), placam privatno zdravstveno osiguranje za celu porodicu, tako da ni ne idem u Dom zdravlja, i na kraju placam najskuplje registraciju novog, skroz ispravnog, legalno placenog i zaradjenog vozila... E sad pitam STO!?

гледање у шољу 50динџи

pre 5 godina

Ne podrzavam dupli tehnicki pregled! Moj krs od auta je mnogo bezbedniji sa svojih 16 godina, ne samo za mene, vec i za druge ucesnike u saobracaju jer i da hocu, ne mogu voziti iznad dozvoljene brzine. Kocnice, menjac, svetla su uvek u najboljem stanju. Verujem i da druge raduje sto ne vozim brzo, sto mi je ispravna svetlosna signalizacija i sto su mi kocnice u top stanju.

Vise me brinu ova najnovija vozila sa preko 200hp ciji vozaci luduju i na otvorenom i pored skole i u naseljenom mestu. Ali izgleda da nekoga vise brine moje stvaranje korozije na auspuhu od gore navedenih stvari. Aj zdravo!

Aleksandar Mitrovic Lacarak

pre 5 godina

Uzmite sve stoko od reatesta,do cene plina i benzina i plata iznad proseka u stranim firmama za slaganje lego kockica.

mirko

pre 5 godina

Negde 2004 godine imao sam prilike da pribam BMW 2002 iz 77 godine koji je prešao celih 30000 km. Moj auto je bio dvadeset godina mlađi ali taj auto mnoho bolji utegnutiji. Godine nisu presudne

Batta

pre 5 godina

Ista stvar kao i do sada! Zakon postoji ali se ne primenjuje. Pa onda se dodaju jos zakona na zakone ali i dalje ce biti problem u sprovodjenju istih.
A zasto nise uveli dva tehnicka pregleda na vozila koja predju recimo 200 000 km a ne na godiste. Uvozimo automobile koji za 4-5 god prelaze po 300-400 000 kilometara. I oni su kao ispravni!!!!!

да да

pre 5 godina

Стварно ми није јасно шта се сада буне када су за њих гласали ! Море на свака три месеца бих им увео технички !!!!!

Johan

pre 5 godina

Samo je potrebno korektno obaviti tehnički pregled. Preko 50% vozila je neispravno, ali im se gleda kroz prste kada obavljaju tehnički. Nek svi srede svoja vozila kako treba i neće biti problema.

karma

pre 5 godina

jedan sa zimskim gumama drugi sa letnjim, shvatio sam njihovu logiku... hahaha... naravno da je ovo sve radi otimanja extra para kad već nije prošla otimačine sa tablicama, ministar je dobio zadatak da stvori dodatne pare za budžet pa smišljaju kako

pera

pre 5 godina

Da smo na izvesnom stupnju intelogencije, kao što verovatno nismo, organizovali bi se i kolima blokirali glavne saobraćajnice u BG svaki dan na po 2h...tako se bori za prava, ali dok čitav razvijeni svet protestvuje i traži veća prava radnika, mi krkamo za 1. Maj, sečemo šume i prljamo izletišta. 
Sve se bojim da je u ovoj zemlji apatija uzela toliko maha, da nam je sve postalo nebitno, čak i život.
(Smehotres, 14. maj 2018 18:20)
i blokade ne samo zbog ovoga,i zbog svakodnevnog poskupljenja goriva,placanja nepotrebnih haraca agenciji za bezbednost i amss zbog svega u svacega,milion razloga da se vozaci bune al ocigledno ok im je da budu najveci punioci budzeta

what

pre 5 godina

Covek me pre par dana udario nekom ladom starom 30 godina. Uzrok neispravne kocnice. Ne da treba tehnicki nego treba zabraniti uopste voznju tih automobila!

c. z. (fmp)

pre 5 godina

Cemu registracija svake godine...??? Zasto tehnicki 2 puta godisnje...??? Zasto porez na jedno isto vozilo 5-6-7-10 puta...??? Pa zato sto vas drzava VOLI!!!!!

Aca

pre 5 godina

Ja sam da bude jedan tehnicki pregled, ali kao u svajcarskoj i nemackoj, gde se gleda sve zivo. To je sasvim dovoljno da se sa puteva odmah iskljuci 50% vozila.

mikin

pre 5 godina

Potpuno protivustavni akt. Automobil ide na tehnicki pregled - ako zadovolji, prolazi, u suprotnom ne. NEBITNO je koliko je star. Ne mozete UNAPRED nekoga osuditi zato sto je star. Ovo je ociti vid diskriminacije ... dodatnog pljackanja naroda.

gorski

pre 5 godina

ljudi znate li kad je počela buna protiv dahija ? "Al' je rada sirotinja raja koja globa davati ne može ni trpiti Turskoga zuluma " e došlo vreme da se menja !!!

Dragan

pre 5 godina

Ja licno podrzavam, samo pod jednim uslovom da je taj drugi pregled besplatan, tako da bi se smanjio broj neispravnih auta na cesti.Ne moze svak da vozi nova kola, tako da niste u pravu da duplo naplacujete od ljudi koji su primorani da voze starija auta.

Divta

pre 5 godina

Čuj te ljudi, i ja nisam za to ali kad vidim šta podrazumeva tehnički pregled kod nas onda je to smešno....
Kolko ja znam ima Vozila koja uopšte ne odu na tehnički pregled a dobiju ptrebnu dokumentaciju za registrovanje, pa gde to ima??? Samo u Srbiji.

Zato sam za jednu ali vrednu kontrolu, bez mućki...!

Šta vrede dve kontrole godišnje kad se obe ne odrade pošteno? E to je već pljačkanje naroda...

NemanjaBB

pre 5 godina

Botovima je posao da koment i lupaju minuse 8 sati dnevno, placeni su za to. Da menjaju izgled javnog mnenja. Ja nisam toliko dokon, kao ni ostali normalni ljudi koji rade i imaju svoj zivot.
A oni se okome na neke vesti koje su im priotitet za vlast i eto, minusi za nas. No, promenice se i to jednom..

djoni

pre 5 godina

Ovakve ankete obavezno da sprovodite nakon 20h, tad botovi mozda idu kuci. Pa kad vidite pravo stanje stvari na u + - mozda vam se ne omaknu onakvi ispadi tipa "vecina vozaca na komentarima podrzava uvodjenje drugog trehnickog"

Boki

pre 5 godina

Ne naravno, ali podržavamo jedan detaljan i validan, bez fora drugarskih završio mi, ovo ono, onda sutra pobije nečiju familiju ni krivu ni dužnu. Naravno da ljudi nemaju para i da su to preveliki troškovi ali ako kola više nisu ispravna, jbg nema više vožnje. Problem je što tehnički se ne radi kako treba, tako da neće ni po drugi put, dokaz svaki dan viđam na ulici, zrikavi kineski ksenoni, zatamljena stakla, vozači Stila i Alfi i većina kola koja purnjaju bez Dpf. A ja pošten ispaštam kao uvek, i ja bi rađe da za cenu Dpf idem na more ali ne može ili kola ili more ili pare naravno. Tako moje komšije krale struju 5 godina i na kraju ih uhvate i zaprete nemojte više, stave im sat na banderu a ja svake godine po 1200eur za pelet a oni gratis grejanje, e to je nepravda.

mirko

pre 5 godina

Pouzdan i siguran i ispravan auto ne znači samo i isključivo godina proizvodnje tako da je ovo bezsmisleno tehnički dva puta godišnje. Marka vozila održavanje br. Pređenih kilometara su tri najbinija faktora

Ranko

pre 5 godina

Svaka ćast B92 na anketi! Ali džaba nam to kada narod ne uviđa vezu između glasanja na izborima, onoga što Gospodar govori i onoga kako nam izvlači pare iz džepa.

Boban

pre 5 godina

Za automobile do 6 godina starosti na dve godine, za starije jednom godišnje.
Ko je skinuo DPF filter ili katalizator ne može da prođe tehnički. Ko na merenju izduvnih gasova ne zadovolji barem euro 4 normu, ne može da prođe tehnički.

nada

pre 5 godina

Rado ,prihvatam,ako.ce to koristiti vladi,i Predsedniku ,da nam naprave tih 54 fontane.Uslov,da svaka svira i peva 24 sata .Za Drzavu ,i Predsednika nista mi nece biti skupo.

bole

pre 5 godina

Naravno da ne podrzavam, iako licno vozim auto koji je 2017. godiste!
Ovo je klasicna otimacina, jer nasa vlast nikako nece da primenjuje postojece zakone, vec stalno izmislja nove kojima dodatno skida kozu sa ledja svom narodu.
Krsevi se mogu resiti ukoliko bi se jedan tehnicki radio godisnje, ali kako treba, sve po propisu (gume, kocnice, limarija, upravljacki mehanizam, izduvni gasovi...).

alex

pre 5 godina

ne!ali zato podrzavamo jedan ispravan i kamerama nadgledan.dva takva nisu potrebna a neispravnih moze i 4 godisnje nece nista da promeni...

Smehotres

pre 5 godina

Da smo na izvesnom stupnju intelogencije, kao što verovatno nismo, organizovali bi se i kolima blokirali glavne saobraćajnice u BG svaki dan na po 2h...tako se bori za prava, ali dok čitav razvijeni svet protestvuje i traži veća prava radnika, mi krkamo za 1. Maj, sečemo šume i prljamo izletišta.
Sve se bojim da je u ovoj zemlji apatija uzela toliko maha, da nam je sve postalo nebitno, čak i život.

Leo

pre 5 godina

Ne moze sud,al mogu notari,ne moze jedan nego dva tehnicka,ne mogu tabliceč,ć,đ,ž...a država ih pravi,ne može debelozidna plinska boca više od 5 godina,a za to vreme ni auto ne istruli...ovde sve može a usaglašavanje zakona sa EU? U drugim zemljama ide takođe drugi tehnički...posle 30 godina.

Rade

pre 5 godina

Ne podrzavam ovu glupost a evo i zasto. Mnogi ce reci da ja nisam normalan ali tako sam hteo. Kupio sam lagunu 1.6 16 v i platio 2500, u nju na sredjivanje prednjeg trapa, zadnjeg trapa i velikog servisa dao oko 1500 evra + 4 nove zimske gume + 4 nove nisko profilne letnje gume. I sta sad. Kada vozim kola po gradu (Nisu) moram da putem vozim levo desno kako bi izbego kratere po putevima. Neka se prvo srede putevi pa onda onda posle svojih ispunjenih obaveza traze sta treba. Padne kisa kao danas i zviznem kratere rupe i sta sad. Bezbednost treba da bude prioritet. Ne moramo sa foto aparatima da ih upozoravamo. Postoje ljudi koji vrse popravke puteva a i postoje ljudi koji to kontrolisu. Prosto pa nema gde.

realni

pre 5 godina

Nema niko nista protiv bezbednosti. Niste u anketu stavili pravi odgovor a koji bismo mnogi oznacili a to je da bude dvaput tehnicki pregled ali da kosta do 1000 din :)
(bimmm, 14. maj 2018 17:37)

Ne, ono sto bi mnogi oznacili je da prvi bude isto kao do sada a drzava posto je toliko brizna da finansira drugi kompletno. Nije ljudima problem da pregledavaju svoje vozilo i deset puta ako treba ali je problem je globa u vezi toga....

R

pre 5 godina

Nema potrebe da se ide 2 puta na tehnicki.Treba jednostavno postaviti standard za tehnicki pregled tako da ne postoji sansa da vozilo koje je na pocetku godine proslo tehnicki,ne prodje za 6 meseci.Narodu ne smeta to sto ljudi voze stare automobile,vec to sto su vecini tih vozila raštelovani farovi,povadjeni dpf filteri,ugradjeni kineski xenoni itd.

nmnjvet

pre 5 godina

Kretenizam. Jedan tehnički, ali dobro odradjen.
Reatest plina mora da bude jeftiniji zato što ništa ne urade da bi stvarno proverili, samo mrko gledaju i slikaju.
Tablice kad kupiš, valjda su tvoje. Zašto vraćamo? Hoću deci da dam da se igraju. Kako Grci voze stare tablice ili Slovenci.
..........

Čiča Miloje®

pre 5 godina

A šta to može na duplom , što ne može jednom godišnje...? Mogu samo duple pare da se uzvuku iz džepova gradjana! A auto može da se ošteti i postane neispravan i dva dana po tehničkom pregledu! Naletiš na rupu i ode spona...a putarima niko ne vrši tehnički pregled ispravnosti puta!
A moralo bi i to SVAKODNEVNO, jer i Zakon uvažava tri principa bezbednosti , a to su : ČOVEK-VOZILO-PUT.

specijalista za ponašanje mačaka

pre 5 godina

Da. U Srbiji se voze uglavnom krševi!
(Smuleco, 14. maj 2018 16:51)

jedan stvaran tehnički (prvi sledeći) skloniće krševe sa ulica. Ta kanta neće ni stići do drugug za šest meseci pošto će na prvom da mu oduzmu mogućnost registracije.
Ako ostane ovako kao sad da se tehnički samo plaća a ne radi onda ti je sve jedno koliko ih rade.
PS. policija ima mogućnost (obavezu) da pošalje vozilo za koje smatra da nije ispravno na vanredni tehnički

bimmm

pre 5 godina

Nema niko nista protiv bezbednosti. Niste u anketu stavili pravi odgovor a koji bismo mnogi oznacili a to je da bude dvaput tehnicki pregled ali da kosta do 1000 din :)

ipak

pre 5 godina

A kako cemo da se resimo mentalno obolelih vozaca koji preticu u krivini, po magli, ulecu, izlecu, prete iz cista mira.. A da, ne mozemo.. Previse ih je. Postali smo psihoticna nacija. Nadam se da ste srecni..

bataja

pre 5 godina

DA ukoliko je ocigledno da auto nije u dobrom stanju.trapovi kocnice i slicno koje se iovako provravaju.ako je neka olupina nema sta da trazi u saobracaju!

alexa

pre 5 godina

Pa ja nisam cuo da je neki auto stariji od 15,20,30 godina ubio, pregazio neku osobu, a njih ce terati dva puta na tehnicki. Uzimanje para narodu lopovi.

AD

pre 5 godina

Nemam ništa protiv 2 tehnička, ali postavlja se pitanje plaćanja. Možda kada bi se uvelo da se jedan plaća a drugi da je besplatan. A drugi da se plaća samo ako auto ima problem. Drugi ne treba ni da bude opsežan kao prvi (pregledati kočnice, rasvetu i glavne stavke za sigurnost).

Radex

pre 5 godina

Upravo danas popodne ispred ulaza u moju zgradu, u Južnom Bulevaru, dobro su se poljubila dva auta od kojih nijedan sigurno ne košta manje od 15.000 eur. Obojica su išli prebrzo. Za sve ove godine koliko pratim vesti, ne sećam se da sam ijednom pročitao da je uzrok udesa bila tehnička neispravnost nekog matorog vozila.

Drajver

pre 5 godina

Kod nas stosta nesto nije normalno. Na primer penzije su onima kojima su vise smanjene 25% (iako su ceo radni vek uplacivali redovno doprinose). Ta odluka je protivustavna tako da ako je to proslo nekaznjeno i ovo ce dok se nesto krupno ne desi a ide ka tome.

Po meni bi imalo smisla da vozila preko 15-20 godina idu jednom godisnje a ostala jednom u dve godine i nova tek posle 3 godine kao sto je u nekim drzavama zapada. Istina tamo ne mozete cuti kako je neko registrovao V6 od 3.000+ cm3 kao 1.600cm3 motor (ili ja nisam cuo) ali kada bi sistem funkcionisao takav pristup bi bio funbkcionalan i zadovoljavajuc.

I naravno ovu glupost od 2.000cm3+ kao luksuz kategoriju treba sto pre ponistiti.
Mada sta reci kada je to ekipa ljudi koja svake godine asfaltira po par stotina metara autoputa i udarna rupa sa pocetka uspona Begaljickog brda u najbrzoj traci ka Beogradu jos uvek nije sanirana, trecu godinu vec.

Džoni

pre 5 godina

Mogli bi da izađemo autima na ulice i na neko vreme blokiramo celu Srbiju da jednom pokažemo da ne mogu sa nama baš toliko bahato i bezobrazno kako im se prohte? Ili ipak mogu?

Etika

pre 5 godina

Treba da bude jedan tehnicki pregled godisnje ali uz video nadzor i konkretan i celovit rad! Pa ciji automobil ne prodje nema vajkanja i kukanja bez obzira koje godiste je automobil!

Aleksandar

pre 5 godina

Dovoljan bi bio i ovaj jedan kad bi se radio kako treba. Ovo je jasno kao dan da samo hoce vise para. I dalje ce sve biti isto, samo ce kostati vise. Kao sto je i novi zakon samo povecao "tarifu" kod pandura, a sve ostako ostalo isto...

Mirko

pre 5 godina

Podrzavam jedan da se uradi kako treba, ne podrzavam dva, jer je besmisleno. Poslednjih par dana sam video Golf 4 kome se sajla rucne vuce po putu, otkacila se sa kocionih klesta, Ladu Nivu kojoj zadnji desni tocak seta kao balerina na vasaru, Pezo 206 koji dimi kao lokomotiva. Takve stvari ne bi treblao da se tolerisu, a za to je dovoljan jedan tehnicki pregled i slanje na vanredni tehnicki pregled od strane policije, ukoliko je vlasnik nesavestan pa vozi tako umesto da popravi.

#12

pre 5 godina

Ishod ove ankete će zavisiti isključivo od odziva botova, kojih je na ovu temu prethodnih dana bilo u najvećoj meri. Tako da i ako ne pobedi ovaj poslednji, najlogičniji odgovor, biće jasno o čemu se radi. Pozdrav svim objektivnim glasačima. :-)

error404

pre 5 godina

Sto se ne ugledamo na druge drzave? U ch novi auto tehnicki na svakih 5 godina, starije automobile na svake 3 godina. Cemu tehnicki svake godine? Samo da se uzmu pare!!

Jalimpije

pre 5 godina

Ja vozim auto star 29 godina ne zato što mislim da je najbolji već što nisam bio u mogućnosti da ga zamenim za mlađi iz raznoraznih razloga .
I dalje se trudim da bude tehnički ispravan ne zbog države već zbog mene koji sam u njemu, a oni ( država ) neka povedu računa o bahatim vozačima koje ne smeju da zaustave da im se ne bi izvinjavali

Jalimpije

pre 5 godina

Ja vozim auto star 29 godina ne zato što mislim da je najbolji već što nisam bio u mogućnosti da ga zamenim za mlađi iz raznoraznih razloga .
I dalje se trudim da bude tehnički ispravan ne zbog države već zbog mene koji sam u njemu, a oni ( država ) neka povedu računa o bahatim vozačima koje ne smeju da zaustave da im se ne bi izvinjavali

error404

pre 5 godina

Sto se ne ugledamo na druge drzave? U ch novi auto tehnicki na svakih 5 godina, starije automobile na svake 3 godina. Cemu tehnicki svake godine? Samo da se uzmu pare!!

#12

pre 5 godina

Ishod ove ankete će zavisiti isključivo od odziva botova, kojih je na ovu temu prethodnih dana bilo u najvećoj meri. Tako da i ako ne pobedi ovaj poslednji, najlogičniji odgovor, biće jasno o čemu se radi. Pozdrav svim objektivnim glasačima. :-)

nada

pre 5 godina

Rado ,prihvatam,ako.ce to koristiti vladi,i Predsedniku ,da nam naprave tih 54 fontane.Uslov,da svaka svira i peva 24 sata .Za Drzavu ,i Predsednika nista mi nece biti skupo.

realni

pre 5 godina

Nema niko nista protiv bezbednosti. Niste u anketu stavili pravi odgovor a koji bismo mnogi oznacili a to je da bude dvaput tehnicki pregled ali da kosta do 1000 din :)
(bimmm, 14. maj 2018 17:37)

Ne, ono sto bi mnogi oznacili je da prvi bude isto kao do sada a drzava posto je toliko brizna da finansira drugi kompletno. Nije ljudima problem da pregledavaju svoje vozilo i deset puta ako treba ali je problem je globa u vezi toga....

Čiča Miloje®

pre 5 godina

A šta to može na duplom , što ne može jednom godišnje...? Mogu samo duple pare da se uzvuku iz džepova gradjana! A auto može da se ošteti i postane neispravan i dva dana po tehničkom pregledu! Naletiš na rupu i ode spona...a putarima niko ne vrši tehnički pregled ispravnosti puta!
A moralo bi i to SVAKODNEVNO, jer i Zakon uvažava tri principa bezbednosti , a to su : ČOVEK-VOZILO-PUT.

Smehotres

pre 5 godina

Da smo na izvesnom stupnju intelogencije, kao što verovatno nismo, organizovali bi se i kolima blokirali glavne saobraćajnice u BG svaki dan na po 2h...tako se bori za prava, ali dok čitav razvijeni svet protestvuje i traži veća prava radnika, mi krkamo za 1. Maj, sečemo šume i prljamo izletišta.
Sve se bojim da je u ovoj zemlji apatija uzela toliko maha, da nam je sve postalo nebitno, čak i život.

Leo

pre 5 godina

Ne moze sud,al mogu notari,ne moze jedan nego dva tehnicka,ne mogu tabliceč,ć,đ,ž...a država ih pravi,ne može debelozidna plinska boca više od 5 godina,a za to vreme ni auto ne istruli...ovde sve može a usaglašavanje zakona sa EU? U drugim zemljama ide takođe drugi tehnički...posle 30 godina.

Džoni

pre 5 godina

Mogli bi da izađemo autima na ulice i na neko vreme blokiramo celu Srbiju da jednom pokažemo da ne mogu sa nama baš toliko bahato i bezobrazno kako im se prohte? Ili ipak mogu?

alexa

pre 5 godina

Pa ja nisam cuo da je neki auto stariji od 15,20,30 godina ubio, pregazio neku osobu, a njih ce terati dva puta na tehnicki. Uzimanje para narodu lopovi.

NemanjaBB

pre 5 godina

Botovima je posao da koment i lupaju minuse 8 sati dnevno, placeni su za to. Da menjaju izgled javnog mnenja. Ja nisam toliko dokon, kao ni ostali normalni ljudi koji rade i imaju svoj zivot.
A oni se okome na neke vesti koje su im priotitet za vlast i eto, minusi za nas. No, promenice se i to jednom..

mirko

pre 5 godina

Pouzdan i siguran i ispravan auto ne znači samo i isključivo godina proizvodnje tako da je ovo bezsmisleno tehnički dva puta godišnje. Marka vozila održavanje br. Pređenih kilometara su tri najbinija faktora

ipak

pre 5 godina

A kako cemo da se resimo mentalno obolelih vozaca koji preticu u krivini, po magli, ulecu, izlecu, prete iz cista mira.. A da, ne mozemo.. Previse ih je. Postali smo psihoticna nacija. Nadam se da ste srecni..

Mirko

pre 5 godina

Podrzavam jedan da se uradi kako treba, ne podrzavam dva, jer je besmisleno. Poslednjih par dana sam video Golf 4 kome se sajla rucne vuce po putu, otkacila se sa kocionih klesta, Ladu Nivu kojoj zadnji desni tocak seta kao balerina na vasaru, Pezo 206 koji dimi kao lokomotiva. Takve stvari ne bi treblao da se tolerisu, a za to je dovoljan jedan tehnicki pregled i slanje na vanredni tehnicki pregled od strane policije, ukoliko je vlasnik nesavestan pa vozi tako umesto da popravi.

Radex

pre 5 godina

Upravo danas popodne ispred ulaza u moju zgradu, u Južnom Bulevaru, dobro su se poljubila dva auta od kojih nijedan sigurno ne košta manje od 15.000 eur. Obojica su išli prebrzo. Za sve ove godine koliko pratim vesti, ne sećam se da sam ijednom pročitao da je uzrok udesa bila tehnička neispravnost nekog matorog vozila.

alex

pre 5 godina

ne!ali zato podrzavamo jedan ispravan i kamerama nadgledan.dva takva nisu potrebna a neispravnih moze i 4 godisnje nece nista da promeni...

Ranko

pre 5 godina

Svaka ćast B92 na anketi! Ali džaba nam to kada narod ne uviđa vezu između glasanja na izborima, onoga što Gospodar govori i onoga kako nam izvlači pare iz džepa.

Aleksandar

pre 5 godina

Dovoljan bi bio i ovaj jedan kad bi se radio kako treba. Ovo je jasno kao dan da samo hoce vise para. I dalje ce sve biti isto, samo ce kostati vise. Kao sto je i novi zakon samo povecao "tarifu" kod pandura, a sve ostako ostalo isto...

Etika

pre 5 godina

Treba da bude jedan tehnicki pregled godisnje ali uz video nadzor i konkretan i celovit rad! Pa ciji automobil ne prodje nema vajkanja i kukanja bez obzira koje godiste je automobil!

Drajver

pre 5 godina

Kod nas stosta nesto nije normalno. Na primer penzije su onima kojima su vise smanjene 25% (iako su ceo radni vek uplacivali redovno doprinose). Ta odluka je protivustavna tako da ako je to proslo nekaznjeno i ovo ce dok se nesto krupno ne desi a ide ka tome.

Po meni bi imalo smisla da vozila preko 15-20 godina idu jednom godisnje a ostala jednom u dve godine i nova tek posle 3 godine kao sto je u nekim drzavama zapada. Istina tamo ne mozete cuti kako je neko registrovao V6 od 3.000+ cm3 kao 1.600cm3 motor (ili ja nisam cuo) ali kada bi sistem funkcionisao takav pristup bi bio funbkcionalan i zadovoljavajuc.

I naravno ovu glupost od 2.000cm3+ kao luksuz kategoriju treba sto pre ponistiti.
Mada sta reci kada je to ekipa ljudi koja svake godine asfaltira po par stotina metara autoputa i udarna rupa sa pocetka uspona Begaljickog brda u najbrzoj traci ka Beogradu jos uvek nije sanirana, trecu godinu vec.

Peca

pre 5 godina

Nikako ne podrzavam jer kao prvo razlog je vise nego nerealan...dovodi se u pitanje sta su teh.pregledi do sada radili,ovim predlogom se samo dublje gura ruka u vec izbusene dzepove vozaca kola cija je starost 15 god ili vise.Svako bi da je u mogucnosti vozio auto 2018. Ali opet se vracam na sa predlog izmene,sigurnost vozila i teh.pregled.vecina sudara i udesa je zbog prebrze,po novom,bahate voznje..neiskustva i neke vrste divljanja.Time treba d se bavi saobracajna policija! Pokusaj da se kroz maglu i klimavo opravdanje oko bezbednosti progura predlog je vise nego bahatost i bezobrazluk za rad punjenja budzeta i pojedinih dzepova.Ponovo cu reci da tehnicki za kola ako se uradi kako zaista treba ne treba ga ponavljati na 6 meseci!Bolje da se pozabave krpljenjem rupa jer tu se ostecuju i nova i stara kola! Da se pozabave realno samim kvalitetom goriv umesto da samo gledaju kako ce korigovati cene..jedino.sto podrzavam od celog predloga je to da treba da se odradi tehnicki pregled kakav je predvidjen..da se proveri stanje vozila,da se utvrdi realno stanje i da se kao u drugim drzavama da vozacu 15 dana da otkloni sve nepravilnosti koje su uocene.A ne da po tudjem dzepu neko glumi "Dzeka" 20 po tudjem turu ne boli ni malo!
Protiv sam ovog pregleda na 6 meseci jer je neosnovan razlog!

specijalista za ponašanje mačaka

pre 5 godina

Da. U Srbiji se voze uglavnom krševi!
(Smuleco, 14. maj 2018 16:51)

jedan stvaran tehnički (prvi sledeći) skloniće krševe sa ulica. Ta kanta neće ni stići do drugug za šest meseci pošto će na prvom da mu oduzmu mogućnost registracije.
Ako ostane ovako kao sad da se tehnički samo plaća a ne radi onda ti je sve jedno koliko ih rade.
PS. policija ima mogućnost (obavezu) da pošalje vozilo za koje smatra da nije ispravno na vanredni tehnički

Ljubo Repić

pre 5 godina

Ne podržavam dupli tehnički pregled.To pogađa vozače, ljubitelje starih automobila i vozače koji finasiski ne mogu da voze mlađi automobil. To je još jedan neustavan način uzimanja novca od najsiromaœnijih građana.

mad_max

pre 5 godina

Interesantan je trenutni rezultat ankete. U 00.00 15.05 protiv tehnickog pregleda je oko 4100 a za tehnicki oko 500. Izgleda da je nisu uocili botovi.

bla

pre 5 godina

To sa duplim tehnickim je cista glupost.
Smanjite broj bahatih i pijanih vozaca i besnih klinaca za volanom posto su to kod nas realno najrizicnije grupe i resenje ce se odmah pokazati.
I da se dosta dosta dosta strozije kaznjava upotreba mobilnih telefona u voznji i to je to.
I da se sve ovo sprovodi na svima a ne da se izuzimaju gospoda u besnim kolima!!!!!!!!!

Nenad

pre 5 godina

Menjanje prve pomoci zbog isteka roka, menjanje tablica zbog slova koje je sama drzava uvela i roka trajanja od 7 godina istih, ovaj dupli tehnicki je samo nastavak sramote i omalovazavanja sopstvenog naroda.

Zorz Papadubi

pre 5 godina

Vidim svi su se pobunili za tehnicki, nije samo tehnicki problem. Cena registracije je glupost. Punto 1.9jtd koji vredi 1300-1500e registracija skoro 300e godisnje, nidje veze, prenos 50e pri svakoj prodaji, gorivo uzas, i jos mnogo stvari. Najlakse je uvek bilo udariti po vozacima jer moraju da se voze. Treba malo "gospodu" postaviti na svoje mesto.

despot

pre 5 godina

Covek me pre par dana udario nekom ladom starom 30 godina. Uzrok neispravne kocnice. Ne da treba tehnicki nego treba zabraniti uopste voznju tih automobila!
(what, 14. maj 2018 19:30)
A mene je udario covek (garantovano nije prosao "tehnicki: kod psihijatra) sa najnovijim Mercedesom samo zato sto je bahat i nije postovao prednost. Treba i njih zabraniti. U tom slucaju bi saobracaj bio mnogo bezbedniji.

Jovan

pre 5 godina

NE
ali podrzavam da tehnicki pregled bude zaista ono sto je propisano zakonom i da iz saobracaja ukloni krseve koji se krecu jedino uz pomoc magicnih radnji vlasnika

AD

pre 5 godina

Nemam ništa protiv 2 tehnička, ali postavlja se pitanje plaćanja. Možda kada bi se uvelo da se jedan plaća a drugi da je besplatan. A drugi da se plaća samo ako auto ima problem. Drugi ne treba ni da bude opsežan kao prvi (pregledati kočnice, rasvetu i glavne stavke za sigurnost).

Pex

pre 5 godina

Epa braco srbi jeli cemo da dopustimo ovo breee!!!
(Jasar, 14. maj 2018 18:04)

Nijedna politicka partija nije ogranizovala protest protiv ovoga. Ja bi isao prvi.

Stefan

pre 5 godina

Moj opel iz 94 u boljem je stanju nego vecina automobila koje su ljudi uvezli 2009 2010 itd. A bogami manje je i presao. Tako da o cemu pricamo?

Ciji smo ovo zakon iskopirali voleo bih da vidim koje su te budale


A i za koroziju...

Kkave vwze korozija na vratima ili krilima ima sa vozilom? Razumem trap itd ali kakve veze ima rdja na vratima ljudi aman

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Tehnicki: otisao na dorcolu na tehnicki. Naterao auto na kanal. Krenu da mere kočnice. Kaze da je razlika 50%

Ja u šoku. Pitam se kako sam uopšte vozio i kocio.

Odem kod drugog istog dana. Razlika 6%.

Tehnički pregledi isto na pregled..

Da li si su na redu konc logori za opljackane ?

pre 5 godina

Naravno, treba za vetropark, treba za kafanu na vrhu Kopaonika, treba za let na polufinale lige sampiona u Rim ! Dobitnici tranzicijesu opljackali gubitnike pa im sada ovi smetaju jer prave guzvu u gradu. Treba ih ocistiti sa ulica !

bimmm

pre 5 godina

Nema niko nista protiv bezbednosti. Niste u anketu stavili pravi odgovor a koji bismo mnogi oznacili a to je da bude dvaput tehnicki pregled ali da kosta do 1000 din :)

Samo jedan

pre 5 godina

Podrzavam samo jedan tehnicki pregled i to da bude odradjen tip top tj nema prolaska ako bilo sta fali na automobilu sto moze uticati na bezbednost samih putnika i ostalih ucesnika u saobracaju.pozz

skg

pre 5 godina

niko ne shvata sustinu problema,a to je birokratija,i razne agnencije,kao sto je agencija za bezbednost saobraćaja koja svoje postojanje opravdava raznim besmislenim nametima za vozace,i time obezbedjuje sebi nekakvu vaznost i prevelike plate. Inace plata direktora je veca nego Bajatovica u energogasu. svo zlo za vozace i sve namete su nam oni nametnuli,a ustvari su gomila amatera i politickih spletkarosa

Miki

pre 5 godina

Najgluplji zakon ikada donesen. Pitanje sta je bilo sa prvim tehnickim pregledom,ako na drugom taj automobil ne moze da peodje. Definitivno,legalna kradja iz djepa gradjana. Ima se moze se. Bogat narod pa moze da placa.

Driver

pre 5 godina

Pa evo da i ja iznesem moje mišljenje po ovom pitanju. Da li je neophodan dodatni tehnički pregled? Nije, ali taj jedan koji se radi, mora biti koretkno odrađen, a to znači da sve komponente na vozilu koje su važne za bezbednost(volam, kočnice, trapovi, svetla, pokazivači pravca, brisači) moraju biti ispravne. Ni koroziju nebi trebalo tolerisati, jer se dešavalo da kola na dizalicama kod majstora, zbog truleži padnu sa dizaice, pa povrede ili čak ubiju čoveka. Za sve ovo nije potrebno 35 minuta, već mnogo manje vremena. U USA se voze automobili stari 50 i više godina i tu ne vidim problem, jer ima automobila koji su stari, ali su održavani i dobro rade. Ako pogledamo statistiku nesreća sa smrtnim ishodom ili gde su učesnici dobili teške telesne povrede, u kom procentu je uzrok starost vozila? Pa možda pola procenta. Uzroci su, prebrza vožnja što je inače karakteristika novijih automobila, alkoholisanost vozača, umor i ono o čemu se ćuti u Srbiji, a to je neznanje koje je posledica KUPLJENE VOZAČKE DOZVOLE! E, kada država bude rešila ovaj poslednji problem, a takvih je sigurno 40 do 50 % vozaća u Srbiji, onda će biti manje i nesreća. Većina vozača, a među njima su nažalost i profesionalci(taksisti naročito) ne znaju dobro pravila saobraćaja. Što se tiče cene, ona je nerealno visoka, 10 evra je sasvim pristojna cifra. Mislim, da je ovde cilj, da se iz Nemačke uvezu vozila stara desetak godina, pa da se Nemci reše krševa, a neko ovde debelo zaradi. To je poenta, a ne bezbednost.

Ultimate draft

pre 5 godina

Ma nema veze.Kad mi tri godine odbijaju 10% (cena buduceg tehnickog) od plate, mogu i da platim jos jednu ratu.Volim da vozim auto 2002. godiste pa to ti je.

fasader

pre 5 godina

Kada bi oni s tim novcem opravljali puteve ili uređivali porodilišta i škole, ili stimulisali preduzetnike, OK, da platimo, ali NE, oni kupuju najskuplje jelke i grade fontane. U prevodu KRADU narod i trpaju u svoje džepove.

Niko

pre 5 godina

Ako pregled jednog priučenog mehaničara ( ne vređam ) po vama košta oko 3500-4000 dinara, koliko bi onda trebao da bude plaćen sat lekara, vojnika, avio mehaničara, pilota??? 20000rsd, najmanje. Aman ljudi budite realni, nismo u mogućnosti da toliko plaćamo.

Srki

pre 5 godina

Nisam za dva tehnicka pregleda,sve moze da se uradi na prvom uz video nadzor ili ti fotografije.Ovobje cista otimacina para od ovog jadnog i osiromasenog naroda.Cuj molim te drzava brine o nasoj sigurnosti i bezbednosti,pa sto ne uradi i popravi puteve.Putari nizasta nisu krivi.Sve nesrece koje se dogadjaju uopste nisu zbog tehnicke neispravnosti vec zbog bahate voznje.Ovo je harac kao sto je drzava uradila pre tri godine u vezi TNG-a,kad su izmisluli vanrednu kontrolu,uzeli ljudima po 6000din,iako su ljudi imali atest na deset godina,a koji je ista ta drzava izdala.Agencija za bezbednost saobracaja,Okanovic i drustvo izmisljaju raznorazne stvari,ojadise i ovako siromasan narod.KO ONI MISLE I BRINU O NASOJ BEZBEDNOSTI,SRAMOTA.

Zex

pre 5 godina

To nista ne znaci za bezbednost.Stvarno najmanje nesreca izazivaju Jugici, Lade i ostali krsevi. Morate jedno znati, sve je do vozaca.tehnicki neispravno vozilo je vozilo koje na primer ima koroziju na vratima?Po novom zakonu! jel to realno?Mislim da je vozac glavni faktor, svaki vozac zna sta vozi i na osnovu toga moze da prilagodi nacin voznje. Svest je najvaznija.50%vozila nije ispravno tehnicki ali ni jedno vozilo nije napravilo nesrecu iz tog razloga vec zbog drugog faktora.Cilj ove akcije je otimanje para.Ljidi vi vozili novo ali nemaju ni za hleb.Kakve veze ima dal malo klima spona? zamenice je covek za mesec dana, nemora sada ali ovi hoce pare.

almir

pre 5 godina

dva godisnja tehnicka pregleda ...hm..kad vec vlada srbije uvodi ta pravila mogli bi i dvaput godisnje da uvedu kontrolu u busevima a ne svaki dan ...

Dejan

pre 5 godina

Ne podrzavam.Predlog je los.Zasto se ne poprave putevi i srede saobracajni znaci.Da nam je bolji standard svi bi vozili nova kola.Odluka je PROTIVUSTAVNA.....

Dragan

pre 5 godina

Ako jedan nije dosta nece ni dva. Cim jedan nije dobro uradjen, koja je sansa da ce drugi biti bolji. I sta, vlasnik gurne uberlauf u karburator za pregled, pa ga skine kada dodje kuci.

Aleksandar

pre 5 godina

Ja podržavam deset puta ozbiljniji tehnički pregled gde će se vozilo zaista detaljno proveriti (uključujući i emisiju štetnih gasova) a koji ne može da se završi uz lažnu dokumentaciju tako što se vozilo ni ne pojavi na kanalu.

Dakle kamere, detaljni zapisnik, plombirani baždareni elementi i sve što uz to ide i to se mora čuvati sve do sledećeg tehničkog pregleda. Onda kad se desi nesreća (ili vozilo bude isključeno iz saobraćaja zbog očiglednih tehničkih nedostataka) proveri se u arhivi onog ko mu je potpisao tehničku ispravnost pa ako nema navedenog zapisnika i snimka ili se utvrdi da je muljano/gledano kroz prste za vreme tehničkog i vlasnik servisa i lice koje je potpisalo tehničku ispravnost odgovaraju krivično i materijalno zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

Ukratko, prepisati celu proceduru iz Nemačke. Kad se to uvede onda može tehnički i na svakih par godina (statistikom se može utvrditi frekventnost očekivanih kvarova u odnosu na starost/korišćenje vozila) jer je cilj, valjda, da u saobraćaju imamo tehnički ispravna vozila a ne da se zgrne što više para i utraći što više produktivnog vremena? A, da, u Srbiji je to retko kad slučaj...

nenad

pre 5 godina

Postoji nešto što se zove vanredni tehnički pregled. Svaki put kada sam neispravan molim lepo kaznite me, ali samo ako sam neispravan!

kiki ns

pre 5 godina

Treba.
Treba uvesti i tehnički i registraciju za bicikle a svaki bicikl lakši od 15 kg ,oporezovati kao luksuz....

A treba uvesti i tehnički za obuću.
Zamislite,neko sa starim cipelama,oklizne se na pešačkom po snegu i ledu, i padne pod auto , npr nekom ministru...
I šta jadan ministar da radi?

panke

pre 5 godina

sta dva puta godisnje ma dva puta mesecno,mislim da bi onda popunili rupe u budzetu....samo udriiii po sirotinji,a ti sirotinjo na sledecim izborima opet glas za sns ali sledeci put ne uzimajte sendvice jer ko zna sta ce novo da smisle.krenulo je sa tehnickim......moraju da se otplate toliki sendvici......

Sasa

pre 5 godina

U Kanadi u Ontariju ne postoji tehnički pregled. Bitno je da su izduvni gasovi u granicama normale inače ne može da se vozi. Nema ni registracije osim sto se naruči i plati nalepnica za tablicu za sledeću godinu koja stigne poštom ili može lično da se kupi. U Srbiji je to izmišljeno samo da se uzmu pare.

Milan

pre 5 godina

Da, ko prelazi više od 10.000 godišnje i ima auto stariji od 15 godina. Sam spadam u tu kategoriju i na svakih par meseci bar proverim kočnice.
Ko prelazi manje od 5000, ima popust na registraciju i manju premiju osiguranja.
Ko prelazi manje od 2000, oslobađa se plaćanja poreza na puteve, kao i vozila na alternativna goriva (plin, metan i struja).
Ukinuti porez na luksuz za vozila starija od 15 godina.
Debelo kažnjavati one koji skinu DPF i katalizator. One koji su uhvaćeni podići im premiju osiguranja ako ga posle opomene ne vrate. Ujedno takve redovno slati na vanredni tehnički i isključivati iz saobraćaja.

QA

pre 5 godina

Naravno da da. Zasto da samo obrazovani u ovoj drzavi pate sto mentoli biraju degenerike vec 30 godina. Plus auto je tona ipo metala koja se krece i preko 100 km/h.

hm da

pre 5 godina

svaki dan tehnički. gorivo 5 € po litro,cigare 20€, bem vam nanaru,ionako dredim pola sata na tehnickom,i nista se ne.uradi i ne pogleda na auto osim izduvnih gasova. prodjem sa razbijenom sajbom,katastrofalnim.koncicama,problemom

Pera

pre 5 godina

Evo ja ću pošteno da kažem: Ne menjam prvu pomoć. Istekla je pre dve godine. Neka država shvati to kako hoće ali to je moja građanska neposlušnost. Plaćaću kazne, uopšte nije problem, imam dovoljno novca, ali neću da menjam prvu pomoć.

Ako tehnički budu kontrolisali i prvu pomoć, imam više automobila, uzeću neku koja važi i dalje dok ne prođem tehnički.

Shvatite, preterali ste.

patroclus

pre 5 godina

Jel su uveli da se prilikom uvoza plaća pregled amss i agencije, i to nešto košta. Bio sam za to ali sada mislim da nije ništa drugo nego uzimanje para bez prave i kvalitetne kontrole. Sada, 2 tehnička pa još da se država umeša u cenu tehničkog. Kao da to nije stvar i cena neke privatne kuće. Lobisti, grosisti, taksisti, beli medvedi...

bataja

pre 5 godina

DA ukoliko je ocigledno da auto nije u dobrom stanju.trapovi kocnice i slicno koje se iovako provravaju.ako je neka olupina nema sta da trazi u saobracaju!

Lord_Sarma

pre 5 godina

Ako već žele da povećaju bezbednost na putevima neka onda poprave same puteve. Već nekoliko puta sam pisao komentare na slične teme: neka dodje Vučić ili teta Zorana u Timočku Krajinu da vide na šta magistralni putevi liče. 50 nijansi sive, rupa do rupe, zakrpa do zakrpe. Godinama u nazad gastarbajteri kada dolaze u ovaj kraj dolaze preko Rumunije jer ne žele da voze svoje nove automobile po ovim kraterima ovde. Većina njih ima neke stare automobile ovde koje voze dok su u Srbiji ili jednostavno koriste taksi prevoz koji je ovde prilično jeftin. Iste zamerke imaju i stranci koji dodju sa njima ili dodju sami. Ko je lud da auto od 30-40 hiljada evra koji veovatno još nisu ni otplatili razdrndavaju po ovim rupetinama ovde. A recimo putevi u Rumuniji su kao aerodromske piste čak i u najzabačenijim delovima zemlje, put kroz Djerdap sa rumunske i sa naše strane su nebo i zemlja!

rade

pre 5 godina

ovim zakonom drzava je direktno zavukla ruku u dzep sebi Ako veliki broj njih neprodje dva tehnicka pregleda, iduce godine taj auto vise ne mogu da registruju, samim tim 0 dinara od taxi za registraciju, manji broj vozila na auto putu, manje novca za odrzavanje istog, i za gradnju novih,jos gore stanje puteva, koji su veliki uzrocnik nesreca, pa umesto da dobijete manji broj nesreca vi cete dobiti veci...vrzino kolo ovaj zakon, ovo mora da je neko vrlo mudar iz sns smislio..

Da komšiji crkne krava

pre 5 godina

Evo posle dužeg razmišljanja, ipak podržavam. Većinom vlasnici starih vozila su glasali za ovu vlast, a oni su im vratili kako i dolikuje. Zbog njihovog glasanja ja sam morao da kupim dve godine star auto jer zbog smanjenog obima posla nisam imao za nov. A zbog skupog benzina sve više se vozim vozom.

SAMO BAHATO

pre 5 godina

Bolje puteve da nam poprave i srede, nama nova kola posle trase od Beograda do bilo gde u Srbiji budu od silnih rupa kao krsevi stari 20 godina.

lumenarević

pre 5 godina

@džoni
Mogu da rade šta hoće i nastaviće dalje otimanje. Vidi ovako, ova anketa je ok, ali ova anketa se žavršava ovde, sa nama i to je kraj. Boli njih briga da se cimaju za nas i oko nas. Uzeće sve što mogu. Osim ako se ljuti srbi ne slože. A koliko vidim to se nikada,ali nikada neće desiti.

Rope

pre 5 godina

Šta se bunite narode? Tehnički, da, svakih šes' meseci da se smanji broj udesa. Ma, neka bude kao u Americi... Ček, ček da vidimo... u Americi tehnični pregled nije potreban, nego samo kontrola izduvnih gasova svake druge godine i taj pregled je besplatan.

medmix

pre 5 godina

Šta je ovo, nema borova? Još se nisu probudili? Uskoro im počinje radno vreme samim tim i rezultati ankete se drastično menjaju!

Aleksandar

pre 5 godina

@(bagzi, 14. maj 2018 19:02)

Da citiram jednog kalemara i ničim izazvanog pisca - strepnja mi je dublja od nade. Ako i posle trideset godina ljudi jednostavno ne kapiraju uzročno-posledičnu vezu između glasanja i toga kako žive bojim se da se nikada neće opametiti...

Daki

pre 5 godina

sve neznalice sede i u ministarstvu saobracaja i ostalim agencijama. nemaju potrebe da mozgaju nista prepisite zakon od Svajcaraca i Nemaca i niko se nece buniti.

Mirko

pre 5 godina

Po novom automobil nece proci tehnicki ako nema katalizator a fabricki ga je posedovao. A on je skuplji od gomile tih vozila. Nazalost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M, 14. maj 2018 20:25)

Novi, unviverzalni, katalizatori krecu sa cenom od ispod 50e, tako da to nije toliki problem. Sto se tice korozije, video sam u Nemackoj regularno registrovan Golf 3, kome je pola prednjeg krila pod rdjom. To nije problem, nije lepo, ali ne utice na bezbednost. Korozije ne sme biti na nosecim delovima karoserije.

Pedja

pre 5 godina

Pa vi i danas imate zakonsku odredbu da policajac moze da vas uputi na VANREDNI TEHNICKI pregled ako primeti da je automobil koji vozite neispravan.
Ovo je samo namet vise za uzimanje novca od gradjana.

mikin

pre 5 godina

Potpuno protivustavni akt. Automobil ide na tehnicki pregled - ako zadovolji, prolazi, u suprotnom ne. NEBITNO je koliko je star. Ne mozete UNAPRED nekoga osuditi zato sto je star. Ovo je ociti vid diskriminacije ... dodatnog pljackanja naroda.

markoooooOOoOOOooOOooooOoo

pre 5 godina

Neka malo srede puteve pa ce i stara kola biti bezbedna. A za drugi tehnicki nemam nista protiv ako ga nece naplatiti ukoliko je auto ispravan.

гледање у шољу 50динџи

pre 5 godina

Ne podrzavam dupli tehnicki pregled! Moj krs od auta je mnogo bezbedniji sa svojih 16 godina, ne samo za mene, vec i za druge ucesnike u saobracaju jer i da hocu, ne mogu voziti iznad dozvoljene brzine. Kocnice, menjac, svetla su uvek u najboljem stanju. Verujem i da druge raduje sto ne vozim brzo, sto mi je ispravna svetlosna signalizacija i sto su mi kocnice u top stanju.

Vise me brinu ova najnovija vozila sa preko 200hp ciji vozaci luduju i na otvorenom i pored skole i u naseljenom mestu. Ali izgleda da nekoga vise brine moje stvaranje korozije na auspuhu od gore navedenih stvari. Aj zdravo!

Batta

pre 5 godina

Ista stvar kao i do sada! Zakon postoji ali se ne primenjuje. Pa onda se dodaju jos zakona na zakone ali i dalje ce biti problem u sprovodjenju istih.
A zasto nise uveli dva tehnicka pregleda na vozila koja predju recimo 200 000 km a ne na godiste. Uvozimo automobile koji za 4-5 god prelaze po 300-400 000 kilometara. I oni su kao ispravni!!!!!

pera

pre 5 godina

Samo na osnovu pretpostavke da vozila stara preko 15 godina nisu i tehnički ispravna će se uvesti ova obaveza. Da li to znači da se pretpostavlja da su osobe starije od 70 godina obavezno gluve,slepe,nepokretne i senilne, što naravno nije uvek tačno.Zar je samo bitna pretpostavka?

Coolg

pre 5 godina

Predlazem da se uvede tehnicki pregled puteva, a sudeci po dobro poznatom kvalitetu izvedenih radova sigurno treba dva puta godisnje …
Kada ovi tehnicki pregledi puteva budu poceli davati rezulatate tehnicki za automobile na svakih dve godine ce biti sasvim dobvoljne…

Koliko sam informisan dva tehnicka pregleda godisnje za starije automobile od 15 godina je dikriminacija u odnosu na ove mladje pa je ovaj predmet u stratu neustavan, te o njemu i ne treba raspravljati .

srbin

pre 5 godina

ja imam auto 1993 god i garantujem glavom da je bolji od nekih 2005 god u pitanju je audi 100 c4 ,samo je pitanje odrzavanja i normalno da verovatno nebih vozio svoju porodicu da nisam siguran u njega.Zato mislim da nije pravedno prema nama vozacima koi vozimo starija vozila ,to je samo sistem za uzimanje love ,tako je i sa lpg uredjajima,folijama itd.Ako vozilo nijevtehnicki ispravno tehnicki je to trebao sankcijonisati a ne propustati pa sada ispastamo svi.

djonda

pre 5 godina

videcemo kako ce botovi glasati. NE PODRZAVAM naplacivanje tehnickog, a redovnu savesnu kontrolu vlasnika da. btw, vezano za ovu temu posredno, da li je stvarno istina da neko zaradjuje za zivot udaranjem + i -??????

Sarma

pre 5 godina

MMF predlaže vraćanje penzija...a bolje da ima ne vratimo i da im uvedemo još jedan tehnički (da ne računam veće poreze, skuplje gorivo, manje plate i ostalo...)

Tnki Winki

pre 5 godina

Ovo ekonomska diskriminacija građana i ujedno još jedan namet namenjen siromašijem stanovništvu koje nema para za nova kola.
Saobraćajne udese prouzrokuju više oni sa novim i besnim kolima zbog neprlagođene brzne i alkohola najčešće. Ali bogat plati pa tera dalje. Kada se uvodio propis da se vozi sa upaljenm svetlma u po bela dana izgovor je bio da će to smanjiti broj nesreća
Uludo je bačeno nebrojeno klovata el energije i potrošeno više goriva a nesreća nije ništa manje. O broju propalih akomulatora i ekologji da ne spominjem. Izgleda da samo ono što nema pameti ili što je na štetu većine građana samo to se usvaja.
Bojim se da je za vreme turaka bilo manje nameta nego danas.

bole

pre 5 godina

Naravno da ne podrzavam, iako licno vozim auto koji je 2017. godiste!
Ovo je klasicna otimacina, jer nasa vlast nikako nece da primenjuje postojece zakone, vec stalno izmislja nove kojima dodatno skida kozu sa ledja svom narodu.
Krsevi se mogu resiti ukoliko bi se jedan tehnicki radio godisnje, ali kako treba, sve po propisu (gume, kocnice, limarija, upravljacki mehanizam, izduvni gasovi...).

Miša

pre 5 godina

Ma daj. Pogledajte koliko se ljudi vozikaju po ulicama.Pune su nam ulice automobila koji JEDU gorivo, posle nemamo para??? Samo bacaju pare na gorivo. Ajde sad malo bacite i na tehnički pregled. Mnogo lažete da nemate para :)

Aleksandar

pre 5 godina

@(XXL, 14. maj 2018 21:08)

Pitaju te/vas na izborima koji su u poslednje vreme na svakih godinu-dve. Ti/vi (ni)ste birali ove i ovakve. Ne može to besplatno.

bigserb

pre 5 godina

Ako znamo da u Srbiji ima preko 1,6 miliona automobila, da ih je svega 300.000 mladje od 5 godina, a da je pola njih starije od 15 godina, sta nam to govori o materijalnom stanju nacije? Pa ko ne bi voleo da vozi nov automobil, pa nek je i FIAT 500L? Ali narod nema para! Mi smo sirotinja, vozimo ono sto imamo i sto moramo da vozimo, kada bi neko zaista pokrenuo pitanje tehnicke ispravnosti vozila, pocev od kocnica, preko upravljivosti vozila do izduvnih gasova, ja garantujem da bar 50% automobila nikada ne bi proslo tehnicki pregled, jer ovo danas sto se radi je natezanje podataka da se tehnicki zavrsi na radost vlasnika i to svi mi veoma dobro znamo! Vezbanje strogoce nad sirotinjom sigurno nece podici bezbednost u saobracaju, jer najteze udese izazivaju upravo novija i snaznija vozila, koja su u tehnickom pogledu u mnogo boljem stanju od nekih krseva koji se voze nasim putevima, a imaju po 20 ili 30 godina! Samo sto vozac takvog vozila zna da mu je auto krs, te ga zato i ne tera do besvesti, a vlasnici novih vozila gube "kocnice u glavi" misleci da su im automobili svemoguci, pa ih teraju ko sumanuti sve dok negde ne naprave neku nesrecu! Ja sam do skoro vozio Mercedes 190D star 35 godina i za 20 godina koliko je bio kod mene nisam ga ni ogrebao, zato sto sam znao da je to star auto i da sa njim ne treba divljati, najveca brzina kojom sam ga vozio je bilo 90 km/h na autoputu, auto me nikada nije izdao, uvek sam stigao na vreme tamo gde sam krenuo uz malu potrosnju goriva!

Tockas

pre 5 godina

Rezultat razmisljanja Dunstera u okolini Imperatora licno. Cak i da se desi tako nesto, ko ce voditi evidenciju tog dodatnog tehnickog? Sta se desava ako registrujete auto i ne prodjete drugi tehnicki? Otklonite nedostatke, ali nedovoljno i opet ne prodjete tehnicki pregled? Ko placa te troskove? Da li vam se vraca pola novca od registracije?
Ko ce obezbediti kriterijume pregleda vozila i sta ce se to poboljsati u kvalitetu usluge? Samo ce se muckati jos vise? Jos jedna u nizu budalastinja i usko grlo koje ce generisati porast korupcije. Nadam se da ce ovo biti okidac koji ce probuditi inat u ljudima i Srbiju podici na noge. Tiraniji nogom stati za vrat!

Aleksa

pre 5 godina

Не постоји разлог зашто би други технички уочио неправилност коју први неће. контролишите рад техничких прегледа да раде прегледе како ваља. Ако је ауто прошао технички, прошао је. Два техничка су харач. Иначе возим ауто стар 7 година и службени ауто па ме не погађа пуно ова уредба...

Antis

pre 5 godina

Ako ovo izadje uopste na glasanje, odmah i mi na ulice. Prva subota i umesto da se ide negde na vikend, da izadjemo kolima svako u svom gradu i da blokiramo ulaz/izlaz u grad. Ovo je nasa drzava, i imamo pravo da biramo i stvaramo sebi uslove zivota. Racunajte na mene. Pozdrav.

gorski

pre 5 godina

ljudi znate li kad je počela buna protiv dahija ? "Al' je rada sirotinja raja koja globa davati ne može ni trpiti Turskoga zuluma " e došlo vreme da se menja !!!

Sremac

pre 5 godina

Zasto bih podrzao.Nevidjen bezobrazluk prema najvecem delu stanovnistva. Ispravna vozila da. Tehnicki pregled to ne obezbedjuje.Ovi su sa nametima prevrsili svaku meru. O blagostanju u drzavi pricaju se samo bajke. Kost u grlu je poodavno.

dragana

pre 5 godina

naravno da podrzavam duploga tehnickoga pregleda, predsednik je uveo red u jos jednu oblasta. kako botovi opozicie na svataju da ovo nemaju ni najnaprednije zemlje zapada i istoka, ovo je naprednije od najnaprednije!!!!!!

Rade

pre 5 godina

Ne podrzavam ovu glupost a evo i zasto. Mnogi ce reci da ja nisam normalan ali tako sam hteo. Kupio sam lagunu 1.6 16 v i platio 2500, u nju na sredjivanje prednjeg trapa, zadnjeg trapa i velikog servisa dao oko 1500 evra + 4 nove zimske gume + 4 nove nisko profilne letnje gume. I sta sad. Kada vozim kola po gradu (Nisu) moram da putem vozim levo desno kako bi izbego kratere po putevima. Neka se prvo srede putevi pa onda onda posle svojih ispunjenih obaveza traze sta treba. Padne kisa kao danas i zviznem kratere rupe i sta sad. Bezbednost treba da bude prioritet. Ne moramo sa foto aparatima da ih upozoravamo. Postoje ljudi koji vrse popravke puteva a i postoje ljudi koji to kontrolisu. Prosto pa nema gde.

zoran

pre 5 godina

Resenje je da se vozila koja ne ispunjavaju uslove da budu u saobracaju eliminisu kroz jedan teh pregled, znaci poostriti kriterijume kod teh pregleda. Na taj nacin vozila koja ugrozavaju bezbednost nece biti na ulici a vlasnici nece placati dva teh pregleda. Vrlo prosto a efikasno

Marko

pre 5 godina

Saobracajna policija bi trebalo takva vozila da iskljuci iz saobracaja i posalje na vanredni teh..pa njima da naplati a ne da placaju ljudi koji odrzavaju svoje vozilo zbog sigurnosti svoje porodice i drugih ucesnika u saobracaju bez obzira na godiste automobila

Dejan

pre 5 godina

Dajte da već jednom raskrstimo sa krševima na putu.
Apsolutno podržavam da se iz saobraćaja izbace takvi automobili.
Ne pije vodu priča da narod nema para,to je istina ali jednostavno ako nemaš pare za pristojan auto ne treba ni da voziš kola.

pedja

pre 5 godina

MOŽE,KAKO hoćete,MNOGI OD NAS U SRBIJI NEMAJU AUTO,RADITE BRATE ŠTA HOĆETE,KO MOŽE DA VAM STANE NA PUT!!!!???Vama iz SNS,NI NEBO NIJE GRANICA!!!!

Boki

pre 5 godina

Ne naravno, ali podržavamo jedan detaljan i validan, bez fora drugarskih završio mi, ovo ono, onda sutra pobije nečiju familiju ni krivu ni dužnu. Naravno da ljudi nemaju para i da su to preveliki troškovi ali ako kola više nisu ispravna, jbg nema više vožnje. Problem je što tehnički se ne radi kako treba, tako da neće ni po drugi put, dokaz svaki dan viđam na ulici, zrikavi kineski ksenoni, zatamljena stakla, vozači Stila i Alfi i većina kola koja purnjaju bez Dpf. A ja pošten ispaštam kao uvek, i ja bi rađe da za cenu Dpf idem na more ali ne može ili kola ili more ili pare naravno. Tako moje komšije krale struju 5 godina i na kraju ih uhvate i zaprete nemojte više, stave im sat na banderu a ja svake godine po 1200eur za pelet a oni gratis grejanje, e to je nepravda.

pera

pre 5 godina

Da smo na izvesnom stupnju intelogencije, kao što verovatno nismo, organizovali bi se i kolima blokirali glavne saobraćajnice u BG svaki dan na po 2h...tako se bori za prava, ali dok čitav razvijeni svet protestvuje i traži veća prava radnika, mi krkamo za 1. Maj, sečemo šume i prljamo izletišta. 
Sve se bojim da je u ovoj zemlji apatija uzela toliko maha, da nam je sve postalo nebitno, čak i život.
(Smehotres, 14. maj 2018 18:20)
i blokade ne samo zbog ovoga,i zbog svakodnevnog poskupljenja goriva,placanja nepotrebnih haraca agenciji za bezbednost i amss zbog svega u svacega,milion razloga da se vozaci bune al ocigledno ok im je da budu najveci punioci budzeta

TnT

pre 5 godina

Kao prvo, pitanje je skroz populisticki koncipirano. Da li ste za to da se plati pregled, pa naravno da nismo. Niko nikad nije bio da ista treba da plati, posebno u Srbiji.

Drama kao da je tehnicki pregled hiljadu evra a ne dinara. Vlasnici starijih automobila su u Srbiji inace zasticena kategorija. Oni nista ne moraju, jer valjda misle dovoljno je sto nemaju para i za njih nista ne vazi. Daj da ukinemo sve zakone o zastiti zivone sredine. Cekam da mi uskoro udju u frizider jer ja eto imam, a oni nemaju, a ni to nije fer.

Nije mi jasno zasto ja ako vec vozim auto D segmenta 2 godine star, moram da placam obaveze 2-3 PUTA vece od vlasnika Mondea starog 20 godina? Cekaj, jel moj auto uzima vise prostora? Ne. Da li vise zagadjuje okolinu i uzrokuje bolesti? Ne. Bas naprotiv. Da li pravi vise buke? Ne. Pa sto onda ja placam vise? Ajmo onda da se svi izjednacimo u svemu a ne samo kad nekom odgovara! Hocemo svi jedan tehnicki pregled, ali vi "bogati" placajte I za nas odrzavanje puteva, poreze, takse... E tu ne moramo da budemo ravnopravni.

Firma mi placa poreze I doprinose na zaradu, ja placam onaj godisnji porez na dohodak gradjana (kazna sto sam se skolovao I radim 11 sati dnevno, umesto da cepam Zajecarsko od 2 popodne I gledam Putinovu sliku na zidu), placam privatno zdravstveno osiguranje za celu porodicu, tako da ni ne idem u Dom zdravlja, i na kraju placam najskuplje registraciju novog, skroz ispravnog, legalno placenog i zaradjenog vozila... E sad pitam STO!?

JinxyAmazed

pre 5 godina

Zasto se ne uradi istrazivanje da znamo u procentima koliko su vozila starija od 15 godina odgovorna u svim saobracajnim nezgodama?

milica

pre 5 godina

Neko hoce da me ubedi da je Fiat Punto 2010 bezbedniji i ispravniji o nekog Audi, BMW, Ford ili vec kog kvalitetnijeg automobila 2002 godiste. Fiat se raspada cim izadje iz fabrike i pola delova su vec neispravna. Ajde da se ne lazemo, imam ford 2003, sve na njemu je made in Germany, potpuno tehnicki ispravan, katalizator, izduvni gasovi u normali (na zadnjem tehnickom covek merio, stvarno merio i pitam ga kakvi su..kaze odlicni). Automobil se ispravnim drzi sbog svoje sigurnosti a ne zbog drugih. To se zove svest a toga nece biti u Srbiji ni posle ovoliko nameta. Da li je uvedena rigirizna kazna za nasilnicku voznju. Jeste. I ko je kaznjen za to delo? Niko. A svakodnevmno smo u prilici da makar 2 puta vidimo nasilnike. Dokle god policajac okrece glavu kada vidi prekrsaj u Srbiji nece biti dobro. The End

M

pre 5 godina

@milica, Sestro, taj tvoj ford, sem ako nije Mustang, ni nov nije bolji od Fiata starog 15 godina. U svakom slucaju, to nije tema. Tacno je da postoji nesto sto se zove zamor materijala, i recimo da nakon 15ak godina mehanicki delovi propadaju cak i nezavisno od predjenih km. Ono sto je takodje tacno je i da su svi takvi delovi zamenljivi, i da auto i sa 30 godina moze da bude potpuno ispravan. Poenta je da je jako mala verovatnoca da se bilo sta epohalno desi automobilu u godinu dana izmedju tehnickih, sto mu se ne bi desilo i u 6 meseci. Zapravo je ovo, sto bi se reklo, patka, da se narod zanima i buni, a da se potom pojavi ministar spasitelj koji ce kao da resi problem, sto vidimo i da se desilo

c. z. (fmp)

pre 5 godina

Cemu registracija svake godine...??? Zasto tehnicki 2 puta godisnje...??? Zasto porez na jedno isto vozilo 5-6-7-10 puta...??? Pa zato sto vas drzava VOLI!!!!!

Miki_Fr

pre 5 godina

Kod nas je sve naopako pa i tehnicki,dovoljan je i jedan tehnički na DVE godine ali da se uradi kako treba i da nema puštanja da neispravna vozila prolaze tehnički,ni 5 tehnickh godišnje tako nije dovoljno.

Divta

pre 5 godina

Čuj te ljudi, i ja nisam za to ali kad vidim šta podrazumeva tehnički pregled kod nas onda je to smešno....
Kolko ja znam ima Vozila koja uopšte ne odu na tehnički pregled a dobiju ptrebnu dokumentaciju za registrovanje, pa gde to ima??? Samo u Srbiji.

Zato sam za jednu ali vrednu kontrolu, bez mućki...!

Šta vrede dve kontrole godišnje kad se obe ne odrade pošteno? E to je već pljačkanje naroda...

Milos

pre 5 godina

NISAM JA kriv sto krisina od mog komsije stara 25 godina registruje auto bez odlaska na tehnicki,golf 5 sa gt opremom ili neki bmw audi mercedes star 15 godina je sigurniji od fiat 500l sto puta ili nekog novog auta do 7000 evra. Svi ti automobili imaju abs,esp,asr ,golf 2 koliko god da bude tip top sredjen ne moze da zakoci kao bilo koji auto 2003 godiste.Inace nemam nista protiv starijih vozila,NEK ODERU TEHNICKI PREGLED, ONI SU TI KOJI SREDE TEHNICKI BEZ DOLASKA VOZILA KOJI NIJE ZA PUT I TAKO SE MOZE POSTICI NEKI RED. AJMO SVI NA SLAVIJU DA STRAJKUJEMO ,POZDRAV

djoni

pre 5 godina

Ovakve ankete obavezno da sprovodite nakon 20h, tad botovi mozda idu kuci. Pa kad vidite pravo stanje stvari na u + - mozda vam se ne omaknu onakvi ispadi tipa "vecina vozaca na komentarima podrzava uvodjenje drugog trehnickog"

nmnjvet

pre 5 godina

Kretenizam. Jedan tehnički, ali dobro odradjen.
Reatest plina mora da bude jeftiniji zato što ništa ne urade da bi stvarno proverili, samo mrko gledaju i slikaju.
Tablice kad kupiš, valjda su tvoje. Zašto vraćamo? Hoću deci da dam da se igraju. Kako Grci voze stare tablice ili Slovenci.
..........

да да

pre 5 godina

Стварно ми није јасно шта се сада буне када су за њих гласали ! Море на свака три месеца бих им увео технички !!!!!

Aleksandar Mitrovic Lacarak

pre 5 godina

Uzmite sve stoko od reatesta,do cene plina i benzina i plata iznad proseka u stranim firmama za slaganje lego kockica.

bato

pre 5 godina

Neki oni prvo uvedu u red da se taj jedan tehnički odradi kako treba znači provera kočnica,trapa,amortizera,guma,svetlosne signalizacije,sistema upravljanja, pa onda i izduvnih gasova,korozije pa tek onda da pričamo dal treba da se radi tehnočki dvaput godišnje.
Sad kad se tehnički završava bez odlaska na pregled to uopšte nema nikakvog smisla..

Zloćko

pre 5 godina

Uz to dodati i ekolosku taksu. NATO nam je zatrovao zemlju i svi smo slozni da su ubice. A ovi trovaci sto voze dizele stare 20 godina podjednako truju nasu decu. Ko ne zna o cemu pricam neka se provoza iza Golfa "dvojke" a o autobusima , kamionima, kombi vozilima da i ne pricam. Pogledajte gume na tim automobilima.. Kocnice... A sto je najgore to su uglavnom najagresivniji vozaci jer Boze moj pa on ce sutra ponovo kupiti krs ako razbije ovaj. I kad ubije nekog neduznog... Vidim predlog da taj drugi pregled bude besplatan ili 1000 din. Pa da li vi znate koliko je ulozio vlasnik u opremu. Koliki su mu troskovi: radnici, porez, struja.... Za krs tehnicki mora da kosta 5x vise nego za nov automobil. A sad klikcite "protiv" koliko hocete a ja bih bar 40% automobila sa nasih puteva pod presu

Mirko

pre 5 godina

@(milica, 15. maj 2018 08:27)

Ford kvalitetan?! Ford postoji samo da Opel ne bi bio najgori auto. Salu na stranu, ali ne vidim zasto se u svakoj omalovazavaju italijanski auomobili, poput spomenutog Punta, a sto je najgore osobe koje ih omalovazavaju ne voze nista bolje automobile.

MALI PERICA

pre 5 godina

Evo sada uvode i zakn o prekomernom zatamljenju stakla na vozilima. .
Ok to se kaznjava.0
A ako stavim zavese na kolima,dali se i to kaznjava. .

Aca

pre 5 godina

Ja sam da bude jedan tehnicki pregled, ali kao u svajcarskoj i nemackoj, gde se gleda sve zivo. To je sasvim dovoljno da se sa puteva odmah iskljuci 50% vozila.

mirko

pre 5 godina

Negde 2004 godine imao sam prilike da pribam BMW 2002 iz 77 godine koji je prešao celih 30000 km. Moj auto je bio dvadeset godina mlađi ali taj auto mnoho bolji utegnutiji. Godine nisu presudne

Lars

pre 5 godina

Ne podrzavam ni ovaj jedini jer do sada nisam video da su nekog vratili sa tehnickog. Narocito automobile iz kojih kulja crni dim kad pritisnu gas, jer su vlasnici skinuli katalizator i filtere sa svojih prilicno novih nemackih dizela. Takvima bih uveo robiju..

Dragan

pre 5 godina

Ja licno podrzavam, samo pod jednim uslovom da je taj drugi pregled besplatan, tako da bi se smanjio broj neispravnih auta na cesti.Ne moze svak da vozi nova kola, tako da niste u pravu da duplo naplacujete od ljudi koji su primorani da voze starija auta.

mile nevolja

pre 5 godina

Mislim da bi neki normalni političar (ovo je već kontradiktornost) kupio ovaj narod, barem onaj misleći deo, sa 2-3 poteza.

Toliko smo navikli na nebuloze i nelogičnosti, da bi nas 1-2 normalna poteza oduševila.

Na primer, siromašna smo zemlja, sva skupa kola su čist odliv deviza iz drzave.
Ako u Singapuru automobil može da košta 20.000$, a registracija 80.000$ (zato što je vrlo ograničen broj automobila na maloj površini), mogla bi i kod nas da bude registracija skupa na primer za skuplje automobile od 30.000€.
Samo kad bi se postovali zakoni, pa ne bi bilo registracija 4.000 kubika na izmišljene invalide i sl.

Dalje, cena registracije isključivo po zagađenju, subvencije za električne automobile itd itd

ZoranJ

pre 5 godina

Prvih 13 godina svog vozačkog staža bio sam ponosan vlasnik isključivo krševa. Moj prvi auto, Golf 1 smo drugovi i ja odgurali na tehnički pregled. Podmitio sam osoblje i registrovao auto koji uopšte nije bio u voznom stanju. Od tad svake godine odem kod majstora, ostavim saobraćajnu, a on mi zameni ulje i registruje auto. Samo mi napomene šta ne valja da sredim kad budem mogao. Vozio sam nekoliko Jugića, koji su po definiciji tehnički neispravni... Jedna mala digresija, idioti upisuju adresu vlasnika na saobraćajnu dozvolu, ako promenite adresu kao ja, ne morate da menjate ličnu kartu, ali zato saobraćajnu morate - dodatnih 1400 dinara plus obavezan odlazak u policiju... Na kraju da rezimiram, jedan "pravi" tehnički godišnje je sasvim dovoljno. Kad je pregled pro forme, može i 20-ak u toku godine, ništa to ne menja.

R

pre 5 godina

Nema potrebe da se ide 2 puta na tehnicki.Treba jednostavno postaviti standard za tehnicki pregled tako da ne postoji sansa da vozilo koje je na pocetku godine proslo tehnicki,ne prodje za 6 meseci.Narodu ne smeta to sto ljudi voze stare automobile,vec to sto su vecini tih vozila raštelovani farovi,povadjeni dpf filteri,ugradjeni kineski xenoni itd.

Johan

pre 5 godina

Samo je potrebno korektno obaviti tehnički pregled. Preko 50% vozila je neispravno, ali im se gleda kroz prste kada obavljaju tehnički. Nek svi srede svoja vozila kako treba i neće biti problema.

karma

pre 5 godina

jedan sa zimskim gumama drugi sa letnjim, shvatio sam njihovu logiku... hahaha... naravno da je ovo sve radi otimanja extra para kad već nije prošla otimačine sa tablicama, ministar je dobio zadatak da stvori dodatne pare za budžet pa smišljaju kako

Bora

pre 5 godina

O tehničkoj ispravnosti vozila savesno se brine svaki normalan vozač.Ako sumnja u bilo koju neispravnost vozila, normalno je da sam ode do servisa.
Interes svih učesnika u saobraćaju je da vozila budu tehnički ispravna. Medjutim,ozbiljno je pitanje kako uticati na poštovanje saobraćajnioh propisa,sprečavanje i sankcionisanje bahate vožnje,čiji smo svakodnevni svedoci,prebrza vožnja,ne korišćenje signalizacije-masovno se ne koriste pokazivači skretanja,nepravilno prestrojavanje....Kratko rečeno,nivo saobraćajne kulture nam je katastrofalan!

Boban

pre 5 godina

Za automobile do 6 godina starosti na dve godine, za starije jednom godišnje.
Ko je skinuo DPF filter ili katalizator ne može da prođe tehnički. Ko na merenju izduvnih gasova ne zadovolji barem euro 4 normu, ne može da prođe tehnički.

Vladimir

pre 5 godina

Ako su vec nesto hteli bolje da su uveli Euro 1,2,3,4 i td.... i prema tome registraciju i tehinicki. A bilo je reci o tome da se nece voziti vozila ispod Euro 3.

Slavko

pre 5 godina

Podržavam to sad trenutno.
Takođe podržavam kad kupite nov auto da ne idete prve četiri godine na registraciju i tehnički pregled.
Time ćete stimulisati da građani kupuju novo i država će imati višestruku dobit.
Manje će biti krševa na ulici.
Naravno da država i proizvođači omoguće povoljnosti pri kupovini.
Dragi moji, tako se to radi u visoko razvijenim državama i svi dobijaju

Zemunac

pre 5 godina

Svi ste u pravu ali vecina vas ih je glasala i za ti dalo podrsku za ovakve zakone i automatski podrzalo njihiv rad ja na izbore ne idem a to savetujem i vama da niko vise ne izadje na izbore pa da vidimo kako ce mo dalje.
Ovako vise ne ide bruka i sramota

mix

pre 5 godina

@Sto se ne ugledamo na druge drzave? U ch novi auto tehnicki na svakih 5 godina, starije automobile na svake 3 godina. Cemu tehnicki svake godine? Samo da se uzmu pare!!

pa ne mozemo da se ugledamo na CH jer se tamo voze automobili prosecno stari par godina, a pod starijim se podrazumeva auto star 10 god

Aleksandar

pre 5 godina

@(Zemunac, 15. maj 2018 13:50)

I kako ćete dalje i šta mislite da će se promeniti kad s rezignacijom odbijate da glasate? "Oni" će uvek imati dovoljno podrepaša i zaluđenih da ih izglasaju na pozicije sa kojima će vama rezigniranima upravljati životom...

what

pre 5 godina

Covek me pre par dana udario nekom ladom starom 30 godina. Uzrok neispravne kocnice. Ne da treba tehnicki nego treba zabraniti uopste voznju tih automobila!

Miomir

pre 5 godina

Glupost,to je tako kada političari donose odluke koje nemaju veze sa stvarnim životom. Avrama Svaki iole prosečan gradjanin je svestan toga da saobraćajne nesreće ne izazivaju vozači starijih automobila baš naprotiv. A najviše udesa izazivaju nesavesni-pijani i vozači koji imaju besna kola. Ali zašto ne opelješiti raju koja nema pare za nova kola. U najgorem slučaju ti tehnički pregledi bi trebali da budu besplatni.

Bojan

pre 5 godina

Ovo i budala vidi da je cisto otimanje novca od ljudi.Uvode tehnicki 2 puta godisnje a nabili mu cenu troduplo.Kad su vec toliko pametni i brizni sto taj tehnicki ne plati drzava ili eventualno da je cena 1000 din.kao i do sada.

Golf dvojka ko trojka

pre 5 godina

Naravno da podržavamo vozači tarabakula koji izlaze par puta godišnje na drum sa golfovima i audijima ko casa i zastave aut iz Srbije. To su potencijalne ubice i stvara i gužve i nereda.

mirko

pre 5 godina

Rado ,prihvatam,ako.ce to koristiti vladi,i Predsedniku ,da nam naprave tih 54 fontane.Uslov,da svaka svira i peva 24 sata .Za Drzavu ,i Predsednika nista mi nece biti skupo.
 (nada, 14. maj 2018 18:22)
A zašto fontane ajde naprimer stanice za preradu otpadnih voda ili će mo da plivamo u govnima

Vlada

pre 5 godina

Ništa ne dobijamo da je tehnički pregled i jednom mesečno. Prolaze krševi pa prolaze. Vozim auto iz 2004te, izgleda bolje od 70% automobila koji su posle 2010te, kako na izgled tako i mehanički. Neko misli da vozi auto star par godina i da je to novo da nema potrebe ništa zameniti na automobilu, voze sa istrošenim pločicama kočnica itd

Dejan

pre 5 godina

Dajte da već jednom raskrstimo sa krševima na putu.
Apsolutno podržavam da se iz saobraćaja izbace takvi automobili.
Ne pije vodu priča da narod nema para,to je istina ali jednostavno ako nemaš pare za pristojan auto ne treba ni da voziš kola.

Miša

pre 5 godina

Ma daj. Pogledajte koliko se ljudi vozikaju po ulicama.Pune su nam ulice automobila koji JEDU gorivo, posle nemamo para??? Samo bacaju pare na gorivo. Ajde sad malo bacite i na tehnički pregled. Mnogo lažete da nemate para :)

bataja

pre 5 godina

DA ukoliko je ocigledno da auto nije u dobrom stanju.trapovi kocnice i slicno koje se iovako provravaju.ako je neka olupina nema sta da trazi u saobracaju!

Zloćko

pre 5 godina

Uz to dodati i ekolosku taksu. NATO nam je zatrovao zemlju i svi smo slozni da su ubice. A ovi trovaci sto voze dizele stare 20 godina podjednako truju nasu decu. Ko ne zna o cemu pricam neka se provoza iza Golfa "dvojke" a o autobusima , kamionima, kombi vozilima da i ne pricam. Pogledajte gume na tim automobilima.. Kocnice... A sto je najgore to su uglavnom najagresivniji vozaci jer Boze moj pa on ce sutra ponovo kupiti krs ako razbije ovaj. I kad ubije nekog neduznog... Vidim predlog da taj drugi pregled bude besplatan ili 1000 din. Pa da li vi znate koliko je ulozio vlasnik u opremu. Koliki su mu troskovi: radnici, porez, struja.... Za krs tehnicki mora da kosta 5x vise nego za nov automobil. A sad klikcite "protiv" koliko hocete a ja bih bar 40% automobila sa nasih puteva pod presu

bimmm

pre 5 godina

Nema niko nista protiv bezbednosti. Niste u anketu stavili pravi odgovor a koji bismo mnogi oznacili a to je da bude dvaput tehnicki pregled ali da kosta do 1000 din :)

Golf dvojka ko trojka

pre 5 godina

Naravno da podržavamo vozači tarabakula koji izlaze par puta godišnje na drum sa golfovima i audijima ko casa i zastave aut iz Srbije. To su potencijalne ubice i stvara i gužve i nereda.

QA

pre 5 godina

Naravno da da. Zasto da samo obrazovani u ovoj drzavi pate sto mentoli biraju degenerike vec 30 godina. Plus auto je tona ipo metala koja se krece i preko 100 km/h.

what

pre 5 godina

Covek me pre par dana udario nekom ladom starom 30 godina. Uzrok neispravne kocnice. Ne da treba tehnicki nego treba zabraniti uopste voznju tih automobila!

milica

pre 5 godina

Neko hoce da me ubedi da je Fiat Punto 2010 bezbedniji i ispravniji o nekog Audi, BMW, Ford ili vec kog kvalitetnijeg automobila 2002 godiste. Fiat se raspada cim izadje iz fabrike i pola delova su vec neispravna. Ajde da se ne lazemo, imam ford 2003, sve na njemu je made in Germany, potpuno tehnicki ispravan, katalizator, izduvni gasovi u normali (na zadnjem tehnickom covek merio, stvarno merio i pitam ga kakvi su..kaze odlicni). Automobil se ispravnim drzi sbog svoje sigurnosti a ne zbog drugih. To se zove svest a toga nece biti u Srbiji ni posle ovoliko nameta. Da li je uvedena rigirizna kazna za nasilnicku voznju. Jeste. I ko je kaznjen za to delo? Niko. A svakodnevmno smo u prilici da makar 2 puta vidimo nasilnike. Dokle god policajac okrece glavu kada vidi prekrsaj u Srbiji nece biti dobro. The End

AD

pre 5 godina

Nemam ništa protiv 2 tehnička, ali postavlja se pitanje plaćanja. Možda kada bi se uvelo da se jedan plaća a drugi da je besplatan. A drugi da se plaća samo ako auto ima problem. Drugi ne treba ni da bude opsežan kao prvi (pregledati kočnice, rasvetu i glavne stavke za sigurnost).

TnT

pre 5 godina

Kao prvo, pitanje je skroz populisticki koncipirano. Da li ste za to da se plati pregled, pa naravno da nismo. Niko nikad nije bio da ista treba da plati, posebno u Srbiji.

Drama kao da je tehnicki pregled hiljadu evra a ne dinara. Vlasnici starijih automobila su u Srbiji inace zasticena kategorija. Oni nista ne moraju, jer valjda misle dovoljno je sto nemaju para i za njih nista ne vazi. Daj da ukinemo sve zakone o zastiti zivone sredine. Cekam da mi uskoro udju u frizider jer ja eto imam, a oni nemaju, a ni to nije fer.

Nije mi jasno zasto ja ako vec vozim auto D segmenta 2 godine star, moram da placam obaveze 2-3 PUTA vece od vlasnika Mondea starog 20 godina? Cekaj, jel moj auto uzima vise prostora? Ne. Da li vise zagadjuje okolinu i uzrokuje bolesti? Ne. Bas naprotiv. Da li pravi vise buke? Ne. Pa sto onda ja placam vise? Ajmo onda da se svi izjednacimo u svemu a ne samo kad nekom odgovara! Hocemo svi jedan tehnicki pregled, ali vi "bogati" placajte I za nas odrzavanje puteva, poreze, takse... E tu ne moramo da budemo ravnopravni.

Firma mi placa poreze I doprinose na zaradu, ja placam onaj godisnji porez na dohodak gradjana (kazna sto sam se skolovao I radim 11 sati dnevno, umesto da cepam Zajecarsko od 2 popodne I gledam Putinovu sliku na zidu), placam privatno zdravstveno osiguranje za celu porodicu, tako da ni ne idem u Dom zdravlja, i na kraju placam najskuplje registraciju novog, skroz ispravnog, legalno placenog i zaradjenog vozila... E sad pitam STO!?

Da komšiji crkne krava

pre 5 godina

Evo posle dužeg razmišljanja, ipak podržavam. Većinom vlasnici starih vozila su glasali za ovu vlast, a oni su im vratili kako i dolikuje. Zbog njihovog glasanja ja sam morao da kupim dve godine star auto jer zbog smanjenog obima posla nisam imao za nov. A zbog skupog benzina sve više se vozim vozom.

Slavko

pre 5 godina

Podržavam to sad trenutno.
Takođe podržavam kad kupite nov auto da ne idete prve četiri godine na registraciju i tehnički pregled.
Time ćete stimulisati da građani kupuju novo i država će imati višestruku dobit.
Manje će biti krševa na ulici.
Naravno da država i proizvođači omoguće povoljnosti pri kupovini.
Dragi moji, tako se to radi u visoko razvijenim državama i svi dobijaju

Smehotres

pre 5 godina

Da smo na izvesnom stupnju intelogencije, kao što verovatno nismo, organizovali bi se i kolima blokirali glavne saobraćajnice u BG svaki dan na po 2h...tako se bori za prava, ali dok čitav razvijeni svet protestvuje i traži veća prava radnika, mi krkamo za 1. Maj, sečemo šume i prljamo izletišta.
Sve se bojim da je u ovoj zemlji apatija uzela toliko maha, da nam je sve postalo nebitno, čak i život.

error404

pre 5 godina

Sto se ne ugledamo na druge drzave? U ch novi auto tehnicki na svakih 5 godina, starije automobile na svake 3 godina. Cemu tehnicki svake godine? Samo da se uzmu pare!!

alexa

pre 5 godina

Pa ja nisam cuo da je neki auto stariji od 15,20,30 godina ubio, pregazio neku osobu, a njih ce terati dva puta na tehnicki. Uzimanje para narodu lopovi.

mirko

pre 5 godina

Pouzdan i siguran i ispravan auto ne znači samo i isključivo godina proizvodnje tako da je ovo bezsmisleno tehnički dva puta godišnje. Marka vozila održavanje br. Pređenih kilometara su tri najbinija faktora

nada

pre 5 godina

Rado ,prihvatam,ako.ce to koristiti vladi,i Predsedniku ,da nam naprave tih 54 fontane.Uslov,da svaka svira i peva 24 sata .Za Drzavu ,i Predsednika nista mi nece biti skupo.

realni

pre 5 godina

Nema niko nista protiv bezbednosti. Niste u anketu stavili pravi odgovor a koji bismo mnogi oznacili a to je da bude dvaput tehnicki pregled ali da kosta do 1000 din :)
(bimmm, 14. maj 2018 17:37)

Ne, ono sto bi mnogi oznacili je da prvi bude isto kao do sada a drzava posto je toliko brizna da finansira drugi kompletno. Nije ljudima problem da pregledavaju svoje vozilo i deset puta ako treba ali je problem je globa u vezi toga....

Stefan

pre 5 godina

Moj opel iz 94 u boljem je stanju nego vecina automobila koje su ljudi uvezli 2009 2010 itd. A bogami manje je i presao. Tako da o cemu pricamo?

Ciji smo ovo zakon iskopirali voleo bih da vidim koje su te budale


A i za koroziju...

Kkave vwze korozija na vratima ili krilima ima sa vozilom? Razumem trap itd ali kakve veze ima rdja na vratima ljudi aman

ZoranJ

pre 5 godina

Prvih 13 godina svog vozačkog staža bio sam ponosan vlasnik isključivo krševa. Moj prvi auto, Golf 1 smo drugovi i ja odgurali na tehnički pregled. Podmitio sam osoblje i registrovao auto koji uopšte nije bio u voznom stanju. Od tad svake godine odem kod majstora, ostavim saobraćajnu, a on mi zameni ulje i registruje auto. Samo mi napomene šta ne valja da sredim kad budem mogao. Vozio sam nekoliko Jugića, koji su po definiciji tehnički neispravni... Jedna mala digresija, idioti upisuju adresu vlasnika na saobraćajnu dozvolu, ako promenite adresu kao ja, ne morate da menjate ličnu kartu, ali zato saobraćajnu morate - dodatnih 1400 dinara plus obavezan odlazak u policiju... Na kraju da rezimiram, jedan "pravi" tehnički godišnje je sasvim dovoljno. Kad je pregled pro forme, može i 20-ak u toku godine, ništa to ne menja.

Jalimpije

pre 5 godina

Ja vozim auto star 29 godina ne zato što mislim da je najbolji već što nisam bio u mogućnosti da ga zamenim za mlađi iz raznoraznih razloga .
I dalje se trudim da bude tehnički ispravan ne zbog države već zbog mene koji sam u njemu, a oni ( država ) neka povedu računa o bahatim vozačima koje ne smeju da zaustave da im se ne bi izvinjavali

Leo

pre 5 godina

Ne moze sud,al mogu notari,ne moze jedan nego dva tehnicka,ne mogu tabliceč,ć,đ,ž...a država ih pravi,ne može debelozidna plinska boca više od 5 godina,a za to vreme ni auto ne istruli...ovde sve može a usaglašavanje zakona sa EU? U drugim zemljama ide takođe drugi tehnički...posle 30 godina.

#12

pre 5 godina

Ishod ove ankete će zavisiti isključivo od odziva botova, kojih je na ovu temu prethodnih dana bilo u najvećoj meri. Tako da i ako ne pobedi ovaj poslednji, najlogičniji odgovor, biće jasno o čemu se radi. Pozdrav svim objektivnim glasačima. :-)

Radex

pre 5 godina

Upravo danas popodne ispred ulaza u moju zgradu, u Južnom Bulevaru, dobro su se poljubila dva auta od kojih nijedan sigurno ne košta manje od 15.000 eur. Obojica su išli prebrzo. Za sve ove godine koliko pratim vesti, ne sećam se da sam ijednom pročitao da je uzrok udesa bila tehnička neispravnost nekog matorog vozila.

specijalista za ponašanje mačaka

pre 5 godina

Da. U Srbiji se voze uglavnom krševi!
(Smuleco, 14. maj 2018 16:51)

jedan stvaran tehnički (prvi sledeći) skloniće krševe sa ulica. Ta kanta neće ni stići do drugug za šest meseci pošto će na prvom da mu oduzmu mogućnost registracije.
Ako ostane ovako kao sad da se tehnički samo plaća a ne radi onda ti je sve jedno koliko ih rade.
PS. policija ima mogućnost (obavezu) da pošalje vozilo za koje smatra da nije ispravno na vanredni tehnički

Etika

pre 5 godina

Treba da bude jedan tehnicki pregled godisnje ali uz video nadzor i konkretan i celovit rad! Pa ciji automobil ne prodje nema vajkanja i kukanja bez obzira koje godiste je automobil!

Ranko

pre 5 godina

Svaka ćast B92 na anketi! Ali džaba nam to kada narod ne uviđa vezu između glasanja na izborima, onoga što Gospodar govori i onoga kako nam izvlači pare iz džepa.

alex

pre 5 godina

ne!ali zato podrzavamo jedan ispravan i kamerama nadgledan.dva takva nisu potrebna a neispravnih moze i 4 godisnje nece nista da promeni...

Milos

pre 5 godina

NISAM JA kriv sto krisina od mog komsije stara 25 godina registruje auto bez odlaska na tehnicki,golf 5 sa gt opremom ili neki bmw audi mercedes star 15 godina je sigurniji od fiat 500l sto puta ili nekog novog auta do 7000 evra. Svi ti automobili imaju abs,esp,asr ,golf 2 koliko god da bude tip top sredjen ne moze da zakoci kao bilo koji auto 2003 godiste.Inace nemam nista protiv starijih vozila,NEK ODERU TEHNICKI PREGLED, ONI SU TI KOJI SREDE TEHNICKI BEZ DOLASKA VOZILA KOJI NIJE ZA PUT I TAKO SE MOZE POSTICI NEKI RED. AJMO SVI NA SLAVIJU DA STRAJKUJEMO ,POZDRAV

Ljubo Repić

pre 5 godina

Ne podržavam dupli tehnički pregled.To pogađa vozače, ljubitelje starih automobila i vozače koji finasiski ne mogu da voze mlađi automobil. To je još jedan neustavan način uzimanja novca od najsiromaœnijih građana.

Mirko

pre 5 godina

Podrzavam jedan da se uradi kako treba, ne podrzavam dva, jer je besmisleno. Poslednjih par dana sam video Golf 4 kome se sajla rucne vuce po putu, otkacila se sa kocionih klesta, Ladu Nivu kojoj zadnji desni tocak seta kao balerina na vasaru, Pezo 206 koji dimi kao lokomotiva. Takve stvari ne bi treblao da se tolerisu, a za to je dovoljan jedan tehnicki pregled i slanje na vanredni tehnicki pregled od strane policije, ukoliko je vlasnik nesavestan pa vozi tako umesto da popravi.

Džoni

pre 5 godina

Mogli bi da izađemo autima na ulice i na neko vreme blokiramo celu Srbiju da jednom pokažemo da ne mogu sa nama baš toliko bahato i bezobrazno kako im se prohte? Ili ipak mogu?

Boban

pre 5 godina

Za automobile do 6 godina starosti na dve godine, za starije jednom godišnje.
Ko je skinuo DPF filter ili katalizator ne može da prođe tehnički. Ko na merenju izduvnih gasova ne zadovolji barem euro 4 normu, ne može da prođe tehnički.

Milan

pre 5 godina

Da, ko prelazi više od 10.000 godišnje i ima auto stariji od 15 godina. Sam spadam u tu kategoriju i na svakih par meseci bar proverim kočnice.
Ko prelazi manje od 5000, ima popust na registraciju i manju premiju osiguranja.
Ko prelazi manje od 2000, oslobađa se plaćanja poreza na puteve, kao i vozila na alternativna goriva (plin, metan i struja).
Ukinuti porez na luksuz za vozila starija od 15 godina.
Debelo kažnjavati one koji skinu DPF i katalizator. One koji su uhvaćeni podići im premiju osiguranja ako ga posle opomene ne vrate. Ujedno takve redovno slati na vanredni tehnički i isključivati iz saobraćaja.

Zex

pre 5 godina

To nista ne znaci za bezbednost.Stvarno najmanje nesreca izazivaju Jugici, Lade i ostali krsevi. Morate jedno znati, sve je do vozaca.tehnicki neispravno vozilo je vozilo koje na primer ima koroziju na vratima?Po novom zakonu! jel to realno?Mislim da je vozac glavni faktor, svaki vozac zna sta vozi i na osnovu toga moze da prilagodi nacin voznje. Svest je najvaznija.50%vozila nije ispravno tehnicki ali ni jedno vozilo nije napravilo nesrecu iz tog razloga vec zbog drugog faktora.Cilj ove akcije je otimanje para.Ljidi vi vozili novo ali nemaju ni za hleb.Kakve veze ima dal malo klima spona? zamenice je covek za mesec dana, nemora sada ali ovi hoce pare.

Pex

pre 5 godina

Epa braco srbi jeli cemo da dopustimo ovo breee!!!
(Jasar, 14. maj 2018 18:04)

Nijedna politicka partija nije ogranizovala protest protiv ovoga. Ja bi isao prvi.

mad_max

pre 5 godina

Interesantan je trenutni rezultat ankete. U 00.00 15.05 protiv tehnickog pregleda je oko 4100 a za tehnicki oko 500. Izgleda da je nisu uocili botovi.

Mirko

pre 5 godina

@(milica, 15. maj 2018 08:27)

Ford kvalitetan?! Ford postoji samo da Opel ne bi bio najgori auto. Salu na stranu, ali ne vidim zasto se u svakoj omalovazavaju italijanski auomobili, poput spomenutog Punta, a sto je najgore osobe koje ih omalovazavaju ne voze nista bolje automobile.

ipak

pre 5 godina

A kako cemo da se resimo mentalno obolelih vozaca koji preticu u krivini, po magli, ulecu, izlecu, prete iz cista mira.. A da, ne mozemo.. Previse ih je. Postali smo psihoticna nacija. Nadam se da ste srecni..

да да

pre 5 godina

Стварно ми није јасно шта се сада буне када су за њих гласали ! Море на свака три месеца бих им увео технички !!!!!

dragana

pre 5 godina

naravno da podrzavam duploga tehnickoga pregleda, predsednik je uveo red u jos jednu oblasta. kako botovi opozicie na svataju da ovo nemaju ni najnaprednije zemlje zapada i istoka, ovo je naprednije od najnaprednije!!!!!!

Driver

pre 5 godina

Pa evo da i ja iznesem moje mišljenje po ovom pitanju. Da li je neophodan dodatni tehnički pregled? Nije, ali taj jedan koji se radi, mora biti koretkno odrađen, a to znači da sve komponente na vozilu koje su važne za bezbednost(volam, kočnice, trapovi, svetla, pokazivači pravca, brisači) moraju biti ispravne. Ni koroziju nebi trebalo tolerisati, jer se dešavalo da kola na dizalicama kod majstora, zbog truleži padnu sa dizaice, pa povrede ili čak ubiju čoveka. Za sve ovo nije potrebno 35 minuta, već mnogo manje vremena. U USA se voze automobili stari 50 i više godina i tu ne vidim problem, jer ima automobila koji su stari, ali su održavani i dobro rade. Ako pogledamo statistiku nesreća sa smrtnim ishodom ili gde su učesnici dobili teške telesne povrede, u kom procentu je uzrok starost vozila? Pa možda pola procenta. Uzroci su, prebrza vožnja što je inače karakteristika novijih automobila, alkoholisanost vozača, umor i ono o čemu se ćuti u Srbiji, a to je neznanje koje je posledica KUPLJENE VOZAČKE DOZVOLE! E, kada država bude rešila ovaj poslednji problem, a takvih je sigurno 40 do 50 % vozaća u Srbiji, onda će biti manje i nesreća. Većina vozača, a među njima su nažalost i profesionalci(taksisti naročito) ne znaju dobro pravila saobraćaja. Što se tiče cene, ona je nerealno visoka, 10 evra je sasvim pristojna cifra. Mislim, da je ovde cilj, da se iz Nemačke uvezu vozila stara desetak godina, pa da se Nemci reše krševa, a neko ovde debelo zaradi. To je poenta, a ne bezbednost.

Dragan

pre 5 godina

Ako jedan nije dosta nece ni dva. Cim jedan nije dobro uradjen, koja je sansa da ce drugi biti bolji. I sta, vlasnik gurne uberlauf u karburator za pregled, pa ga skine kada dodje kuci.

Ultimate draft

pre 5 godina

Ma nema veze.Kad mi tri godine odbijaju 10% (cena buduceg tehnickog) od plate, mogu i da platim jos jednu ratu.Volim da vozim auto 2002. godiste pa to ti je.

Peca

pre 5 godina

Nikako ne podrzavam jer kao prvo razlog je vise nego nerealan...dovodi se u pitanje sta su teh.pregledi do sada radili,ovim predlogom se samo dublje gura ruka u vec izbusene dzepove vozaca kola cija je starost 15 god ili vise.Svako bi da je u mogucnosti vozio auto 2018. Ali opet se vracam na sa predlog izmene,sigurnost vozila i teh.pregled.vecina sudara i udesa je zbog prebrze,po novom,bahate voznje..neiskustva i neke vrste divljanja.Time treba d se bavi saobracajna policija! Pokusaj da se kroz maglu i klimavo opravdanje oko bezbednosti progura predlog je vise nego bahatost i bezobrazluk za rad punjenja budzeta i pojedinih dzepova.Ponovo cu reci da tehnicki za kola ako se uradi kako zaista treba ne treba ga ponavljati na 6 meseci!Bolje da se pozabave krpljenjem rupa jer tu se ostecuju i nova i stara kola! Da se pozabave realno samim kvalitetom goriv umesto da samo gledaju kako ce korigovati cene..jedino.sto podrzavam od celog predloga je to da treba da se odradi tehnicki pregled kakav je predvidjen..da se proveri stanje vozila,da se utvrdi realno stanje i da se kao u drugim drzavama da vozacu 15 dana da otkloni sve nepravilnosti koje su uocene.A ne da po tudjem dzepu neko glumi "Dzeka" 20 po tudjem turu ne boli ni malo!
Protiv sam ovog pregleda na 6 meseci jer je neosnovan razlog!

Tnki Winki

pre 5 godina

Ovo ekonomska diskriminacija građana i ujedno još jedan namet namenjen siromašijem stanovništvu koje nema para za nova kola.
Saobraćajne udese prouzrokuju više oni sa novim i besnim kolima zbog neprlagođene brzne i alkohola najčešće. Ali bogat plati pa tera dalje. Kada se uvodio propis da se vozi sa upaljenm svetlma u po bela dana izgovor je bio da će to smanjiti broj nesreća
Uludo je bačeno nebrojeno klovata el energije i potrošeno više goriva a nesreća nije ništa manje. O broju propalih akomulatora i ekologji da ne spominjem. Izgleda da samo ono što nema pameti ili što je na štetu većine građana samo to se usvaja.
Bojim se da je za vreme turaka bilo manje nameta nego danas.

Aleksandar

pre 5 godina

Dovoljan bi bio i ovaj jedan kad bi se radio kako treba. Ovo je jasno kao dan da samo hoce vise para. I dalje ce sve biti isto, samo ce kostati vise. Kao sto je i novi zakon samo povecao "tarifu" kod pandura, a sve ostako ostalo isto...

Čiča Miloje®

pre 5 godina

A šta to može na duplom , što ne može jednom godišnje...? Mogu samo duple pare da se uzvuku iz džepova gradjana! A auto može da se ošteti i postane neispravan i dva dana po tehničkom pregledu! Naletiš na rupu i ode spona...a putarima niko ne vrši tehnički pregled ispravnosti puta!
A moralo bi i to SVAKODNEVNO, jer i Zakon uvažava tri principa bezbednosti , a to su : ČOVEK-VOZILO-PUT.

Drajver

pre 5 godina

Kod nas stosta nesto nije normalno. Na primer penzije su onima kojima su vise smanjene 25% (iako su ceo radni vek uplacivali redovno doprinose). Ta odluka je protivustavna tako da ako je to proslo nekaznjeno i ovo ce dok se nesto krupno ne desi a ide ka tome.

Po meni bi imalo smisla da vozila preko 15-20 godina idu jednom godisnje a ostala jednom u dve godine i nova tek posle 3 godine kao sto je u nekim drzavama zapada. Istina tamo ne mozete cuti kako je neko registrovao V6 od 3.000+ cm3 kao 1.600cm3 motor (ili ja nisam cuo) ali kada bi sistem funkcionisao takav pristup bi bio funbkcionalan i zadovoljavajuc.

I naravno ovu glupost od 2.000cm3+ kao luksuz kategoriju treba sto pre ponistiti.
Mada sta reci kada je to ekipa ljudi koja svake godine asfaltira po par stotina metara autoputa i udarna rupa sa pocetka uspona Begaljickog brda u najbrzoj traci ka Beogradu jos uvek nije sanirana, trecu godinu vec.

NemanjaBB

pre 5 godina

Botovima je posao da koment i lupaju minuse 8 sati dnevno, placeni su za to. Da menjaju izgled javnog mnenja. Ja nisam toliko dokon, kao ni ostali normalni ljudi koji rade i imaju svoj zivot.
A oni se okome na neke vesti koje su im priotitet za vlast i eto, minusi za nas. No, promenice se i to jednom..

Boki

pre 5 godina

Ne naravno, ali podržavamo jedan detaljan i validan, bez fora drugarskih završio mi, ovo ono, onda sutra pobije nečiju familiju ni krivu ni dužnu. Naravno da ljudi nemaju para i da su to preveliki troškovi ali ako kola više nisu ispravna, jbg nema više vožnje. Problem je što tehnički se ne radi kako treba, tako da neće ni po drugi put, dokaz svaki dan viđam na ulici, zrikavi kineski ksenoni, zatamljena stakla, vozači Stila i Alfi i većina kola koja purnjaju bez Dpf. A ja pošten ispaštam kao uvek, i ja bi rađe da za cenu Dpf idem na more ali ne može ili kola ili more ili pare naravno. Tako moje komšije krale struju 5 godina i na kraju ih uhvate i zaprete nemojte više, stave im sat na banderu a ja svake godine po 1200eur za pelet a oni gratis grejanje, e to je nepravda.

Aleksa

pre 5 godina

Не постоји разлог зашто би други технички уочио неправилност коју први неће. контролишите рад техничких прегледа да раде прегледе како ваља. Ако је ауто прошао технички, прошао је. Два техничка су харач. Иначе возим ауто стар 7 година и службени ауто па ме не погађа пуно ова уредба...

Miki_Fr

pre 5 godina

Kod nas je sve naopako pa i tehnicki,dovoljan je i jedan tehnički na DVE godine ali da se uradi kako treba i da nema puštanja da neispravna vozila prolaze tehnički,ni 5 tehnickh godišnje tako nije dovoljno.

srbin

pre 5 godina

ja imam auto 1993 god i garantujem glavom da je bolji od nekih 2005 god u pitanju je audi 100 c4 ,samo je pitanje odrzavanja i normalno da verovatno nebih vozio svoju porodicu da nisam siguran u njega.Zato mislim da nije pravedno prema nama vozacima koi vozimo starija vozila ,to je samo sistem za uzimanje love ,tako je i sa lpg uredjajima,folijama itd.Ako vozilo nijevtehnicki ispravno tehnicki je to trebao sankcijonisati a ne propustati pa sada ispastamo svi.

Sasa

pre 5 godina

U Kanadi u Ontariju ne postoji tehnički pregled. Bitno je da su izduvni gasovi u granicama normale inače ne može da se vozi. Nema ni registracije osim sto se naruči i plati nalepnica za tablicu za sledeću godinu koja stigne poštom ili može lično da se kupi. U Srbiji je to izmišljeno samo da se uzmu pare.

nenad

pre 5 godina

Postoji nešto što se zove vanredni tehnički pregled. Svaki put kada sam neispravan molim lepo kaznite me, ali samo ako sam neispravan!

Da li si su na redu konc logori za opljackane ?

pre 5 godina

Naravno, treba za vetropark, treba za kafanu na vrhu Kopaonika, treba za let na polufinale lige sampiona u Rim ! Dobitnici tranzicijesu opljackali gubitnike pa im sada ovi smetaju jer prave guzvu u gradu. Treba ih ocistiti sa ulica !

Samo jedan

pre 5 godina

Podrzavam samo jedan tehnicki pregled i to da bude odradjen tip top tj nema prolaska ako bilo sta fali na automobilu sto moze uticati na bezbednost samih putnika i ostalih ucesnika u saobracaju.pozz

almir

pre 5 godina

dva godisnja tehnicka pregleda ...hm..kad vec vlada srbije uvodi ta pravila mogli bi i dvaput godisnje da uvedu kontrolu u busevima a ne svaki dan ...

rade

pre 5 godina

ovim zakonom drzava je direktno zavukla ruku u dzep sebi Ako veliki broj njih neprodje dva tehnicka pregleda, iduce godine taj auto vise ne mogu da registruju, samim tim 0 dinara od taxi za registraciju, manji broj vozila na auto putu, manje novca za odrzavanje istog, i za gradnju novih,jos gore stanje puteva, koji su veliki uzrocnik nesreca, pa umesto da dobijete manji broj nesreca vi cete dobiti veci...vrzino kolo ovaj zakon, ovo mora da je neko vrlo mudar iz sns smislio..

Mirko

pre 5 godina

Po novom automobil nece proci tehnicki ako nema katalizator a fabricki ga je posedovao. A on je skuplji od gomile tih vozila. Nazalost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M, 14. maj 2018 20:25)

Novi, unviverzalni, katalizatori krecu sa cenom od ispod 50e, tako da to nije toliki problem. Sto se tice korozije, video sam u Nemackoj regularno registrovan Golf 3, kome je pola prednjeg krila pod rdjom. To nije problem, nije lepo, ali ne utice na bezbednost. Korozije ne sme biti na nosecim delovima karoserije.

mix

pre 5 godina

@Sto se ne ugledamo na druge drzave? U ch novi auto tehnicki na svakih 5 godina, starije automobile na svake 3 godina. Cemu tehnicki svake godine? Samo da se uzmu pare!!

pa ne mozemo da se ugledamo na CH jer se tamo voze automobili prosecno stari par godina, a pod starijim se podrazumeva auto star 10 god

Rade

pre 5 godina

Ne podrzavam ovu glupost a evo i zasto. Mnogi ce reci da ja nisam normalan ali tako sam hteo. Kupio sam lagunu 1.6 16 v i platio 2500, u nju na sredjivanje prednjeg trapa, zadnjeg trapa i velikog servisa dao oko 1500 evra + 4 nove zimske gume + 4 nove nisko profilne letnje gume. I sta sad. Kada vozim kola po gradu (Nisu) moram da putem vozim levo desno kako bi izbego kratere po putevima. Neka se prvo srede putevi pa onda onda posle svojih ispunjenih obaveza traze sta treba. Padne kisa kao danas i zviznem kratere rupe i sta sad. Bezbednost treba da bude prioritet. Ne moramo sa foto aparatima da ih upozoravamo. Postoje ljudi koji vrse popravke puteva a i postoje ljudi koji to kontrolisu. Prosto pa nema gde.

Johan

pre 5 godina

Samo je potrebno korektno obaviti tehnički pregled. Preko 50% vozila je neispravno, ali im se gleda kroz prste kada obavljaju tehnički. Nek svi srede svoja vozila kako treba i neće biti problema.

Divta

pre 5 godina

Čuj te ljudi, i ja nisam za to ali kad vidim šta podrazumeva tehnički pregled kod nas onda je to smešno....
Kolko ja znam ima Vozila koja uopšte ne odu na tehnički pregled a dobiju ptrebnu dokumentaciju za registrovanje, pa gde to ima??? Samo u Srbiji.

Zato sam za jednu ali vrednu kontrolu, bez mućki...!

Šta vrede dve kontrole godišnje kad se obe ne odrade pošteno? E to je već pljačkanje naroda...

Aca

pre 5 godina

Ja sam da bude jedan tehnicki pregled, ali kao u svajcarskoj i nemackoj, gde se gleda sve zivo. To je sasvim dovoljno da se sa puteva odmah iskljuci 50% vozila.

Dragan

pre 5 godina

Ja licno podrzavam, samo pod jednim uslovom da je taj drugi pregled besplatan, tako da bi se smanjio broj neispravnih auta na cesti.Ne moze svak da vozi nova kola, tako da niste u pravu da duplo naplacujete od ljudi koji su primorani da voze starija auta.

mile nevolja

pre 5 godina

Mislim da bi neki normalni političar (ovo je već kontradiktornost) kupio ovaj narod, barem onaj misleći deo, sa 2-3 poteza.

Toliko smo navikli na nebuloze i nelogičnosti, da bi nas 1-2 normalna poteza oduševila.

Na primer, siromašna smo zemlja, sva skupa kola su čist odliv deviza iz drzave.
Ako u Singapuru automobil može da košta 20.000$, a registracija 80.000$ (zato što je vrlo ograničen broj automobila na maloj površini), mogla bi i kod nas da bude registracija skupa na primer za skuplje automobile od 30.000€.
Samo kad bi se postovali zakoni, pa ne bi bilo registracija 4.000 kubika na izmišljene invalide i sl.

Dalje, cena registracije isključivo po zagađenju, subvencije za električne automobile itd itd

mirko

pre 5 godina

Negde 2004 godine imao sam prilike da pribam BMW 2002 iz 77 godine koji je prešao celih 30000 km. Moj auto je bio dvadeset godina mlađi ali taj auto mnoho bolji utegnutiji. Godine nisu presudne

Lars

pre 5 godina

Ne podrzavam ni ovaj jedini jer do sada nisam video da su nekog vratili sa tehnickog. Narocito automobile iz kojih kulja crni dim kad pritisnu gas, jer su vlasnici skinuli katalizator i filtere sa svojih prilicno novih nemackih dizela. Takvima bih uveo robiju..

JinxyAmazed

pre 5 godina

Zasto se ne uradi istrazivanje da znamo u procentima koliko su vozila starija od 15 godina odgovorna u svim saobracajnim nezgodama?

pera

pre 5 godina

Samo na osnovu pretpostavke da vozila stara preko 15 godina nisu i tehnički ispravna će se uvesti ova obaveza. Da li to znači da se pretpostavlja da su osobe starije od 70 godina obavezno gluve,slepe,nepokretne i senilne, što naravno nije uvek tačno.Zar je samo bitna pretpostavka?

Antis

pre 5 godina

Ako ovo izadje uopste na glasanje, odmah i mi na ulice. Prva subota i umesto da se ide negde na vikend, da izadjemo kolima svako u svom gradu i da blokiramo ulaz/izlaz u grad. Ovo je nasa drzava, i imamo pravo da biramo i stvaramo sebi uslove zivota. Racunajte na mene. Pozdrav.

zoran

pre 5 godina

Resenje je da se vozila koja ne ispunjavaju uslove da budu u saobracaju eliminisu kroz jedan teh pregled, znaci poostriti kriterijume kod teh pregleda. Na taj nacin vozila koja ugrozavaju bezbednost nece biti na ulici a vlasnici nece placati dva teh pregleda. Vrlo prosto a efikasno

Vladimir

pre 5 godina

Ako su vec nesto hteli bolje da su uveli Euro 1,2,3,4 i td.... i prema tome registraciju i tehinicki. A bilo je reci o tome da se nece voziti vozila ispod Euro 3.

Marko

pre 5 godina

Saobracajna policija bi trebalo takva vozila da iskljuci iz saobracaja i posalje na vanredni teh..pa njima da naplati a ne da placaju ljudi koji odrzavaju svoje vozilo zbog sigurnosti svoje porodice i drugih ucesnika u saobracaju bez obzira na godiste automobila

Lord_Sarma

pre 5 godina

Ako već žele da povećaju bezbednost na putevima neka onda poprave same puteve. Već nekoliko puta sam pisao komentare na slične teme: neka dodje Vučić ili teta Zorana u Timočku Krajinu da vide na šta magistralni putevi liče. 50 nijansi sive, rupa do rupe, zakrpa do zakrpe. Godinama u nazad gastarbajteri kada dolaze u ovaj kraj dolaze preko Rumunije jer ne žele da voze svoje nove automobile po ovim kraterima ovde. Većina njih ima neke stare automobile ovde koje voze dok su u Srbiji ili jednostavno koriste taksi prevoz koji je ovde prilično jeftin. Iste zamerke imaju i stranci koji dodju sa njima ili dodju sami. Ko je lud da auto od 30-40 hiljada evra koji veovatno još nisu ni otplatili razdrndavaju po ovim rupetinama ovde. A recimo putevi u Rumuniji su kao aerodromske piste čak i u najzabačenijim delovima zemlje, put kroz Djerdap sa rumunske i sa naše strane su nebo i zemlja!

panke

pre 5 godina

sta dva puta godisnje ma dva puta mesecno,mislim da bi onda popunili rupe u budzetu....samo udriiii po sirotinji,a ti sirotinjo na sledecim izborima opet glas za sns ali sledeci put ne uzimajte sendvice jer ko zna sta ce novo da smisle.krenulo je sa tehnickim......moraju da se otplate toliki sendvici......

lumenarević

pre 5 godina

@džoni
Mogu da rade šta hoće i nastaviće dalje otimanje. Vidi ovako, ova anketa je ok, ali ova anketa se žavršava ovde, sa nama i to je kraj. Boli njih briga da se cimaju za nas i oko nas. Uzeće sve što mogu. Osim ako se ljuti srbi ne slože. A koliko vidim to se nikada,ali nikada neće desiti.

skg

pre 5 godina

niko ne shvata sustinu problema,a to je birokratija,i razne agnencije,kao sto je agencija za bezbednost saobraćaja koja svoje postojanje opravdava raznim besmislenim nametima za vozace,i time obezbedjuje sebi nekakvu vaznost i prevelike plate. Inace plata direktora je veca nego Bajatovica u energogasu. svo zlo za vozace i sve namete su nam oni nametnuli,a ustvari su gomila amatera i politickih spletkarosa

bla

pre 5 godina

To sa duplim tehnickim je cista glupost.
Smanjite broj bahatih i pijanih vozaca i besnih klinaca za volanom posto su to kod nas realno najrizicnije grupe i resenje ce se odmah pokazati.
I da se dosta dosta dosta strozije kaznjava upotreba mobilnih telefona u voznji i to je to.
I da se sve ovo sprovodi na svima a ne da se izuzimaju gospoda u besnim kolima!!!!!!!!!

Zorz Papadubi

pre 5 godina

Vidim svi su se pobunili za tehnicki, nije samo tehnicki problem. Cena registracije je glupost. Punto 1.9jtd koji vredi 1300-1500e registracija skoro 300e godisnje, nidje veze, prenos 50e pri svakoj prodaji, gorivo uzas, i jos mnogo stvari. Najlakse je uvek bilo udariti po vozacima jer moraju da se voze. Treba malo "gospodu" postaviti na svoje mesto.

Dejan

pre 5 godina

Ne podrzavam.Predlog je los.Zasto se ne poprave putevi i srede saobracajni znaci.Da nam je bolji standard svi bi vozili nova kola.Odluka je PROTIVUSTAVNA.....

Miki

pre 5 godina

Najgluplji zakon ikada donesen. Pitanje sta je bilo sa prvim tehnickim pregledom,ako na drugom taj automobil ne moze da peodje. Definitivno,legalna kradja iz djepa gradjana. Ima se moze se. Bogat narod pa moze da placa.

despot

pre 5 godina

Covek me pre par dana udario nekom ladom starom 30 godina. Uzrok neispravne kocnice. Ne da treba tehnicki nego treba zabraniti uopste voznju tih automobila!
(what, 14. maj 2018 19:30)
A mene je udario covek (garantovano nije prosao "tehnicki: kod psihijatra) sa najnovijim Mercedesom samo zato sto je bahat i nije postovao prednost. Treba i njih zabraniti. U tom slucaju bi saobracaj bio mnogo bezbedniji.

fasader

pre 5 godina

Kada bi oni s tim novcem opravljali puteve ili uređivali porodilišta i škole, ili stimulisali preduzetnike, OK, da platimo, ali NE, oni kupuju najskuplje jelke i grade fontane. U prevodu KRADU narod i trpaju u svoje džepove.

pedja

pre 5 godina

MOŽE,KAKO hoćete,MNOGI OD NAS U SRBIJI NEMAJU AUTO,RADITE BRATE ŠTA HOĆETE,KO MOŽE DA VAM STANE NA PUT!!!!???Vama iz SNS,NI NEBO NIJE GRANICA!!!!

Zemunac

pre 5 godina

Svi ste u pravu ali vecina vas ih je glasala i za ti dalo podrsku za ovakve zakone i automatski podrzalo njihiv rad ja na izbore ne idem a to savetujem i vama da niko vise ne izadje na izbore pa da vidimo kako ce mo dalje.
Ovako vise ne ide bruka i sramota

djoni

pre 5 godina

Ovakve ankete obavezno da sprovodite nakon 20h, tad botovi mozda idu kuci. Pa kad vidite pravo stanje stvari na u + - mozda vam se ne omaknu onakvi ispadi tipa "vecina vozaca na komentarima podrzava uvodjenje drugog trehnickog"

bole

pre 5 godina

Naravno da ne podrzavam, iako licno vozim auto koji je 2017. godiste!
Ovo je klasicna otimacina, jer nasa vlast nikako nece da primenjuje postojece zakone, vec stalno izmislja nove kojima dodatno skida kozu sa ledja svom narodu.
Krsevi se mogu resiti ukoliko bi se jedan tehnicki radio godisnje, ali kako treba, sve po propisu (gume, kocnice, limarija, upravljacki mehanizam, izduvni gasovi...).

R

pre 5 godina

Nema potrebe da se ide 2 puta na tehnicki.Treba jednostavno postaviti standard za tehnicki pregled tako da ne postoji sansa da vozilo koje je na pocetku godine proslo tehnicki,ne prodje za 6 meseci.Narodu ne smeta to sto ljudi voze stare automobile,vec to sto su vecini tih vozila raštelovani farovi,povadjeni dpf filteri,ugradjeni kineski xenoni itd.

nmnjvet

pre 5 godina

Kretenizam. Jedan tehnički, ali dobro odradjen.
Reatest plina mora da bude jeftiniji zato što ništa ne urade da bi stvarno proverili, samo mrko gledaju i slikaju.
Tablice kad kupiš, valjda su tvoje. Zašto vraćamo? Hoću deci da dam da se igraju. Kako Grci voze stare tablice ili Slovenci.
..........

pera

pre 5 godina

Da smo na izvesnom stupnju intelogencije, kao što verovatno nismo, organizovali bi se i kolima blokirali glavne saobraćajnice u BG svaki dan na po 2h...tako se bori za prava, ali dok čitav razvijeni svet protestvuje i traži veća prava radnika, mi krkamo za 1. Maj, sečemo šume i prljamo izletišta. 
Sve se bojim da je u ovoj zemlji apatija uzela toliko maha, da nam je sve postalo nebitno, čak i život.
(Smehotres, 14. maj 2018 18:20)
i blokade ne samo zbog ovoga,i zbog svakodnevnog poskupljenja goriva,placanja nepotrebnih haraca agenciji za bezbednost i amss zbog svega u svacega,milion razloga da se vozaci bune al ocigledno ok im je da budu najveci punioci budzeta

karma

pre 5 godina

jedan sa zimskim gumama drugi sa letnjim, shvatio sam njihovu logiku... hahaha... naravno da je ovo sve radi otimanja extra para kad već nije prošla otimačine sa tablicama, ministar je dobio zadatak da stvori dodatne pare za budžet pa smišljaju kako

c. z. (fmp)

pre 5 godina

Cemu registracija svake godine...??? Zasto tehnicki 2 puta godisnje...??? Zasto porez na jedno isto vozilo 5-6-7-10 puta...??? Pa zato sto vas drzava VOLI!!!!!

gorski

pre 5 godina

ljudi znate li kad je počela buna protiv dahija ? "Al' je rada sirotinja raja koja globa davati ne može ni trpiti Turskoga zuluma " e došlo vreme da se menja !!!

mikin

pre 5 godina

Potpuno protivustavni akt. Automobil ide na tehnicki pregled - ako zadovolji, prolazi, u suprotnom ne. NEBITNO je koliko je star. Ne mozete UNAPRED nekoga osuditi zato sto je star. Ovo je ociti vid diskriminacije ... dodatnog pljackanja naroda.

Aleksandar Mitrovic Lacarak

pre 5 godina

Uzmite sve stoko od reatesta,do cene plina i benzina i plata iznad proseka u stranim firmama za slaganje lego kockica.

гледање у шољу 50динџи

pre 5 godina

Ne podrzavam dupli tehnicki pregled! Moj krs od auta je mnogo bezbedniji sa svojih 16 godina, ne samo za mene, vec i za druge ucesnike u saobracaju jer i da hocu, ne mogu voziti iznad dozvoljene brzine. Kocnice, menjac, svetla su uvek u najboljem stanju. Verujem i da druge raduje sto ne vozim brzo, sto mi je ispravna svetlosna signalizacija i sto su mi kocnice u top stanju.

Vise me brinu ova najnovija vozila sa preko 200hp ciji vozaci luduju i na otvorenom i pored skole i u naseljenom mestu. Ali izgleda da nekoga vise brine moje stvaranje korozije na auspuhu od gore navedenih stvari. Aj zdravo!

bato

pre 5 godina

Neki oni prvo uvedu u red da se taj jedan tehnički odradi kako treba znači provera kočnica,trapa,amortizera,guma,svetlosne signalizacije,sistema upravljanja, pa onda i izduvnih gasova,korozije pa tek onda da pričamo dal treba da se radi tehnočki dvaput godišnje.
Sad kad se tehnički završava bez odlaska na pregled to uopšte nema nikakvog smisla..

Sremac

pre 5 godina

Zasto bih podrzao.Nevidjen bezobrazluk prema najvecem delu stanovnistva. Ispravna vozila da. Tehnicki pregled to ne obezbedjuje.Ovi su sa nametima prevrsili svaku meru. O blagostanju u drzavi pricaju se samo bajke. Kost u grlu je poodavno.

Bora

pre 5 godina

O tehničkoj ispravnosti vozila savesno se brine svaki normalan vozač.Ako sumnja u bilo koju neispravnost vozila, normalno je da sam ode do servisa.
Interes svih učesnika u saobraćaju je da vozila budu tehnički ispravna. Medjutim,ozbiljno je pitanje kako uticati na poštovanje saobraćajnioh propisa,sprečavanje i sankcionisanje bahate vožnje,čiji smo svakodnevni svedoci,prebrza vožnja,ne korišćenje signalizacije-masovno se ne koriste pokazivači skretanja,nepravilno prestrojavanje....Kratko rečeno,nivo saobraćajne kulture nam je katastrofalan!

Batta

pre 5 godina

Ista stvar kao i do sada! Zakon postoji ali se ne primenjuje. Pa onda se dodaju jos zakona na zakone ali i dalje ce biti problem u sprovodjenju istih.
A zasto nise uveli dva tehnicka pregleda na vozila koja predju recimo 200 000 km a ne na godiste. Uvozimo automobile koji za 4-5 god prelaze po 300-400 000 kilometara. I oni su kao ispravni!!!!!

Tockas

pre 5 godina

Rezultat razmisljanja Dunstera u okolini Imperatora licno. Cak i da se desi tako nesto, ko ce voditi evidenciju tog dodatnog tehnickog? Sta se desava ako registrujete auto i ne prodjete drugi tehnicki? Otklonite nedostatke, ali nedovoljno i opet ne prodjete tehnicki pregled? Ko placa te troskove? Da li vam se vraca pola novca od registracije?
Ko ce obezbediti kriterijume pregleda vozila i sta ce se to poboljsati u kvalitetu usluge? Samo ce se muckati jos vise? Jos jedna u nizu budalastinja i usko grlo koje ce generisati porast korupcije. Nadam se da ce ovo biti okidac koji ce probuditi inat u ljudima i Srbiju podici na noge. Tiraniji nogom stati za vrat!

Coolg

pre 5 godina

Predlazem da se uvede tehnicki pregled puteva, a sudeci po dobro poznatom kvalitetu izvedenih radova sigurno treba dva puta godisnje …
Kada ovi tehnicki pregledi puteva budu poceli davati rezulatate tehnicki za automobile na svakih dve godine ce biti sasvim dobvoljne…

Koliko sam informisan dva tehnicka pregleda godisnje za starije automobile od 15 godina je dikriminacija u odnosu na ove mladje pa je ovaj predmet u stratu neustavan, te o njemu i ne treba raspravljati .

patroclus

pre 5 godina

Jel su uveli da se prilikom uvoza plaća pregled amss i agencije, i to nešto košta. Bio sam za to ali sada mislim da nije ništa drugo nego uzimanje para bez prave i kvalitetne kontrole. Sada, 2 tehnička pa još da se država umeša u cenu tehničkog. Kao da to nije stvar i cena neke privatne kuće. Lobisti, grosisti, taksisti, beli medvedi...

Niko

pre 5 godina

Ako pregled jednog priučenog mehaničara ( ne vređam ) po vama košta oko 3500-4000 dinara, koliko bi onda trebao da bude plaćen sat lekara, vojnika, avio mehaničara, pilota??? 20000rsd, najmanje. Aman ljudi budite realni, nismo u mogućnosti da toliko plaćamo.

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Tehnicki: otisao na dorcolu na tehnicki. Naterao auto na kanal. Krenu da mere kočnice. Kaze da je razlika 50%

Ja u šoku. Pitam se kako sam uopšte vozio i kocio.

Odem kod drugog istog dana. Razlika 6%.

Tehnički pregledi isto na pregled..

Srki

pre 5 godina

Nisam za dva tehnicka pregleda,sve moze da se uradi na prvom uz video nadzor ili ti fotografije.Ovobje cista otimacina para od ovog jadnog i osiromasenog naroda.Cuj molim te drzava brine o nasoj sigurnosti i bezbednosti,pa sto ne uradi i popravi puteve.Putari nizasta nisu krivi.Sve nesrece koje se dogadjaju uopste nisu zbog tehnicke neispravnosti vec zbog bahate voznje.Ovo je harac kao sto je drzava uradila pre tri godine u vezi TNG-a,kad su izmisluli vanrednu kontrolu,uzeli ljudima po 6000din,iako su ljudi imali atest na deset godina,a koji je ista ta drzava izdala.Agencija za bezbednost saobracaja,Okanovic i drustvo izmisljaju raznorazne stvari,ojadise i ovako siromasan narod.KO ONI MISLE I BRINU O NASOJ BEZBEDNOSTI,SRAMOTA.

Nenad

pre 5 godina

Menjanje prve pomoci zbog isteka roka, menjanje tablica zbog slova koje je sama drzava uvela i roka trajanja od 7 godina istih, ovaj dupli tehnicki je samo nastavak sramote i omalovazavanja sopstvenog naroda.

Jovan

pre 5 godina

NE
ali podrzavam da tehnicki pregled bude zaista ono sto je propisano zakonom i da iz saobracaja ukloni krseve koji se krecu jedino uz pomoc magicnih radnji vlasnika

djonda

pre 5 godina

videcemo kako ce botovi glasati. NE PODRZAVAM naplacivanje tehnickog, a redovnu savesnu kontrolu vlasnika da. btw, vezano za ovu temu posredno, da li je stvarno istina da neko zaradjuje za zivot udaranjem + i -??????

markoooooOOoOOOooOOooooOoo

pre 5 godina

Neka malo srede puteve pa ce i stara kola biti bezbedna. A za drugi tehnicki nemam nista protiv ako ga nece naplatiti ukoliko je auto ispravan.

Aleksandar

pre 5 godina

Ja podržavam deset puta ozbiljniji tehnički pregled gde će se vozilo zaista detaljno proveriti (uključujući i emisiju štetnih gasova) a koji ne može da se završi uz lažnu dokumentaciju tako što se vozilo ni ne pojavi na kanalu.

Dakle kamere, detaljni zapisnik, plombirani baždareni elementi i sve što uz to ide i to se mora čuvati sve do sledećeg tehničkog pregleda. Onda kad se desi nesreća (ili vozilo bude isključeno iz saobraćaja zbog očiglednih tehničkih nedostataka) proveri se u arhivi onog ko mu je potpisao tehničku ispravnost pa ako nema navedenog zapisnika i snimka ili se utvrdi da je muljano/gledano kroz prste za vreme tehničkog i vlasnik servisa i lice koje je potpisalo tehničku ispravnost odgovaraju krivično i materijalno zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

Ukratko, prepisati celu proceduru iz Nemačke. Kad se to uvede onda može tehnički i na svakih par godina (statistikom se može utvrditi frekventnost očekivanih kvarova u odnosu na starost/korišćenje vozila) jer je cilj, valjda, da u saobraćaju imamo tehnički ispravna vozila a ne da se zgrne što više para i utraći što više produktivnog vremena? A, da, u Srbiji je to retko kad slučaj...

Aleksandar

pre 5 godina

@(bagzi, 14. maj 2018 19:02)

Da citiram jednog kalemara i ničim izazvanog pisca - strepnja mi je dublja od nade. Ako i posle trideset godina ljudi jednostavno ne kapiraju uzročno-posledičnu vezu između glasanja i toga kako žive bojim se da se nikada neće opametiti...

Aleksandar

pre 5 godina

@(XXL, 14. maj 2018 21:08)

Pitaju te/vas na izborima koji su u poslednje vreme na svakih godinu-dve. Ti/vi (ni)ste birali ove i ovakve. Ne može to besplatno.

bigserb

pre 5 godina

Ako znamo da u Srbiji ima preko 1,6 miliona automobila, da ih je svega 300.000 mladje od 5 godina, a da je pola njih starije od 15 godina, sta nam to govori o materijalnom stanju nacije? Pa ko ne bi voleo da vozi nov automobil, pa nek je i FIAT 500L? Ali narod nema para! Mi smo sirotinja, vozimo ono sto imamo i sto moramo da vozimo, kada bi neko zaista pokrenuo pitanje tehnicke ispravnosti vozila, pocev od kocnica, preko upravljivosti vozila do izduvnih gasova, ja garantujem da bar 50% automobila nikada ne bi proslo tehnicki pregled, jer ovo danas sto se radi je natezanje podataka da se tehnicki zavrsi na radost vlasnika i to svi mi veoma dobro znamo! Vezbanje strogoce nad sirotinjom sigurno nece podici bezbednost u saobracaju, jer najteze udese izazivaju upravo novija i snaznija vozila, koja su u tehnickom pogledu u mnogo boljem stanju od nekih krseva koji se voze nasim putevima, a imaju po 20 ili 30 godina! Samo sto vozac takvog vozila zna da mu je auto krs, te ga zato i ne tera do besvesti, a vlasnici novih vozila gube "kocnice u glavi" misleci da su im automobili svemoguci, pa ih teraju ko sumanuti sve dok negde ne naprave neku nesrecu! Ja sam do skoro vozio Mercedes 190D star 35 godina i za 20 godina koliko je bio kod mene nisam ga ni ogrebao, zato sto sam znao da je to star auto i da sa njim ne treba divljati, najveca brzina kojom sam ga vozio je bilo 90 km/h na autoputu, auto me nikada nije izdao, uvek sam stigao na vreme tamo gde sam krenuo uz malu potrosnju goriva!

Miomir

pre 5 godina

Glupost,to je tako kada političari donose odluke koje nemaju veze sa stvarnim životom. Avrama Svaki iole prosečan gradjanin je svestan toga da saobraćajne nesreće ne izazivaju vozači starijih automobila baš naprotiv. A najviše udesa izazivaju nesavesni-pijani i vozači koji imaju besna kola. Ali zašto ne opelješiti raju koja nema pare za nova kola. U najgorem slučaju ti tehnički pregledi bi trebali da budu besplatni.

Daki

pre 5 godina

sve neznalice sede i u ministarstvu saobracaja i ostalim agencijama. nemaju potrebe da mozgaju nista prepisite zakon od Svajcaraca i Nemaca i niko se nece buniti.

Rope

pre 5 godina

Šta se bunite narode? Tehnički, da, svakih šes' meseci da se smanji broj udesa. Ma, neka bude kao u Americi... Ček, ček da vidimo... u Americi tehnični pregled nije potreban, nego samo kontrola izduvnih gasova svake druge godine i taj pregled je besplatan.

kiki ns

pre 5 godina

Treba.
Treba uvesti i tehnički i registraciju za bicikle a svaki bicikl lakši od 15 kg ,oporezovati kao luksuz....

A treba uvesti i tehnički za obuću.
Zamislite,neko sa starim cipelama,oklizne se na pešačkom po snegu i ledu, i padne pod auto , npr nekom ministru...
I šta jadan ministar da radi?

hm da

pre 5 godina

svaki dan tehnički. gorivo 5 € po litro,cigare 20€, bem vam nanaru,ionako dredim pola sata na tehnickom,i nista se ne.uradi i ne pogleda na auto osim izduvnih gasova. prodjem sa razbijenom sajbom,katastrofalnim.koncicama,problemom

medmix

pre 5 godina

Šta je ovo, nema borova? Još se nisu probudili? Uskoro im počinje radno vreme samim tim i rezultati ankete se drastično menjaju!

Pera

pre 5 godina

Evo ja ću pošteno da kažem: Ne menjam prvu pomoć. Istekla je pre dve godine. Neka država shvati to kako hoće ali to je moja građanska neposlušnost. Plaćaću kazne, uopšte nije problem, imam dovoljno novca, ali neću da menjam prvu pomoć.

Ako tehnički budu kontrolisali i prvu pomoć, imam više automobila, uzeću neku koja važi i dalje dok ne prođem tehnički.

Shvatite, preterali ste.

Sarma

pre 5 godina

MMF predlaže vraćanje penzija...a bolje da ima ne vratimo i da im uvedemo još jedan tehnički (da ne računam veće poreze, skuplje gorivo, manje plate i ostalo...)

SAMO BAHATO

pre 5 godina

Bolje puteve da nam poprave i srede, nama nova kola posle trase od Beograda do bilo gde u Srbiji budu od silnih rupa kao krsevi stari 20 godina.

Pedja

pre 5 godina

Pa vi i danas imate zakonsku odredbu da policajac moze da vas uputi na VANREDNI TEHNICKI pregled ako primeti da je automobil koji vozite neispravan.
Ovo je samo namet vise za uzimanje novca od gradjana.

M

pre 5 godina

@milica, Sestro, taj tvoj ford, sem ako nije Mustang, ni nov nije bolji od Fiata starog 15 godina. U svakom slucaju, to nije tema. Tacno je da postoji nesto sto se zove zamor materijala, i recimo da nakon 15ak godina mehanicki delovi propadaju cak i nezavisno od predjenih km. Ono sto je takodje tacno je i da su svi takvi delovi zamenljivi, i da auto i sa 30 godina moze da bude potpuno ispravan. Poenta je da je jako mala verovatnoca da se bilo sta epohalno desi automobilu u godinu dana izmedju tehnickih, sto mu se ne bi desilo i u 6 meseci. Zapravo je ovo, sto bi se reklo, patka, da se narod zanima i buni, a da se potom pojavi ministar spasitelj koji ce kao da resi problem, sto vidimo i da se desilo

MALI PERICA

pre 5 godina

Evo sada uvode i zakn o prekomernom zatamljenju stakla na vozilima. .
Ok to se kaznjava.0
A ako stavim zavese na kolima,dali se i to kaznjava. .

Aleksandar

pre 5 godina

@(Zemunac, 15. maj 2018 13:50)

I kako ćete dalje i šta mislite da će se promeniti kad s rezignacijom odbijate da glasate? "Oni" će uvek imati dovoljno podrepaša i zaluđenih da ih izglasaju na pozicije sa kojima će vama rezigniranima upravljati životom...

Bojan

pre 5 godina

Ovo i budala vidi da je cisto otimanje novca od ljudi.Uvode tehnicki 2 puta godisnje a nabili mu cenu troduplo.Kad su vec toliko pametni i brizni sto taj tehnicki ne plati drzava ili eventualno da je cena 1000 din.kao i do sada.

mirko

pre 5 godina

Rado ,prihvatam,ako.ce to koristiti vladi,i Predsedniku ,da nam naprave tih 54 fontane.Uslov,da svaka svira i peva 24 sata .Za Drzavu ,i Predsednika nista mi nece biti skupo.
 (nada, 14. maj 2018 18:22)
A zašto fontane ajde naprimer stanice za preradu otpadnih voda ili će mo da plivamo u govnima

Vlada

pre 5 godina

Ništa ne dobijamo da je tehnički pregled i jednom mesečno. Prolaze krševi pa prolaze. Vozim auto iz 2004te, izgleda bolje od 70% automobila koji su posle 2010te, kako na izgled tako i mehanički. Neko misli da vozi auto star par godina i da je to novo da nema potrebe ništa zameniti na automobilu, voze sa istrošenim pločicama kočnica itd