Kraj za Citroen C4, nova generacija tek 2020.

Francuski proizvođač planira da obustavi proizvodnju aktuelnog kompaktnog hečbeka C4, iako naslednik tog modela još nije spreman.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

08:47

Kraj za Citroen C4, nova generacija tek 2020.
Aktuelni Citroen C4

Kako sada stvari stoje, sledeći Citroen C4 neće se pojaviti pre 2020, ili čak 2021. godine, a trenutna verzija koja se proizvodi već sedam godina, uskoro će otići u penziju. To znači da će Citroen 2-3 godine biti bez pravog predstavnika u kompaktnoj klasi na evropskom tržištu.

Francuski proizvođač planira da nastalu prazninu u svojoj gami privremeno popuni uz pomoć restilizovanog Citroena C4 Cactus, koji je nedavno predstavljen javnosti.

Zato je ovaj krosover prilikom redizajna tehnološki unapređen, naročito kada je reč o sistemu oslanjanja koje je dobilo dodatne hidraulične elemente koji će poboljšati udobnost u vožnji.
Restilizovani Citroen C4 Cactus za 2018.
"Aktuelni C4 ima sedam godina star dizajn, tako da smo morali nešto da preduzmemo. Odlučili smo da okončamo proizvodnju tog modela, pa će C4 Cactus privremeno zauzeti njegovo mesto", izjavio je za Autocar Xavier Peugeot, koji je u Citroenu zadužen za planiranje budućih modela.

Osim novog ogibljenja, C4 Cactus je tokom restilizacije dobio i 80% novih panela na karoseriji, hromirane ukrasne elemente na prednjem delu, a kupcima će na raspolaganju biti opciona, znatno udobnija sedišta – sve to sa ciljem da se zadovolji klijentela koja bi, prema zamisli čelnika Citroena, trebalo da u narednom periodu umesto nedostajućeg C4 kupuje C4 Cactus.

Restilizovani C4 Cactus u prodajne salone širom Evrope stiže početkom 2018, do kada bi trebalo da se rasprodaju preostali primerci Citroena C4 koji se nalaze na lagerima prodavaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: