Citroen C5 Aircross - prve fotografije

Na Interentu su se pojavile prve fotografije novog SUV modela koji će svetsku premijeru imati na predstojećem auto-salonu u Šangaju.

Podeli

Citroen C5 Aircross dizajnerski je zasnovan na Aircross Conceptu iz 2015. a postavljen je na PSA EMP 2 mehaničku platformu.

Po mnogim detaljima automobil stilski podseća na novi Citreon C3, naročito njegov prednji deo sa razdvojenim svetlosnim grupama ili specifični C stub.

C5 Aircross imaće svetsku premijeru u Šangaju koji počinje 19. aprila, a i verzija za kinesko tržište proizvodiće se u toj zemlji. Očekuje se da će se vozilo najpre pojaviti u prodaji u Kini, do kraja 2017.

Evropa će na premijeru čekati najverovatnije do septembra i sajma automobila u Frankfurtu, a u evropskim prodajnim salonima C5 Aircross bi trebalo da se nađe početkom 2018. godine.

Vozila koja će se prodavati na Starom kontinentu izrađivaće se u Francuskoj.

Citroen još nije objavio tehničke detalje, a kineski mediji navode da će motorizacija modela za lokalno tržište obuhvatiti turbo benzince od 1.6 i 1.8 litara, sa 167 ks, odnosno 204 ks. Naknadno se očekuje i 2.0 turbo dizel agregat.

Više informacija biće poznato tokom naredne sedmice.

.

.

.

.

Vesti

Land Rover krije novi Defender zbog straha od Kineza

Naslednik legendarnog terenca biće predstavljen 2018, a Land Rover će preskočiti uobičajenu fazu prikazivanja konceptnog vozila jer se plaši da bi neki od kineskih proizvođača mogao da napravi kopiju i lansira je na tržište te zemlje pre originalnog produkcijskog modela.

Vesti petak 15.12. 13:20 Komentara: 9

Bira se ekološki najprihvatljiviji automobil 2018.

Namera je da se izborom “najzelenijeg” modela afirmiše ekološki pristup proizvođača prilikom konstruisanja, procesa izrade i eksploatacije automobila, i da se ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici vozila u našoj zemlji.

Vesti četvrtak 14.12. 08:36 Komentara: 9
strana 1 od 1292 idi na stranu