Još snažniji, još brži - Huracan Performante!

Na ženevskom salonu automobila premijeru je imao novi Lambroghini Huracan sa 640 ks.

Podeli
Foto: Newspress.co.uk
Foto: Newspress.co.uk

Italijanski proizvođač unapredio je postojeći 5.2 litarski atmosferski V10, koji koristi familija modela Huracan, tako što je motor pojačao sa 610 ks na 640 ks, dok je maksimalni obrtni moment porastao sa 560 Nm na 600 Nm.

Snažniji pogonski agregat omogućio je da Huracan Performante od 0 do 100 km/h ubrza za svega 2,9 s (0,3 s bolje vreme nego kod standardnog Huracana LP610-4), dok automobil iz stanja mirovanja do brzine od 200 "na sat" stiže za 8,9 s. Maksimalna brzina automobila ostala je nepromenjena u odnosu na regularnu verziju i iznosi 325 km/h.

Foto: Newspress.co.uk
Foto: Newspress.co.uk

Nisu samo unapređenja motora ta koja su doprinela boljim performansama - Huracan Performante je zahvaljujući upotrebi titanijuma u pojedinim komponentama vozila lakši za 40 kg od standardnog modela.

Osim toga, modifikacije je pretrpeo i sedmostepeni robotizovani menjač sa duplim kvačilom, kao i sistem oslanjanja koji je nešto tvrđi. Optimizovani su i sistemi upravljanja i elektronske stabilnosti, kao i permanentni pogon na sva 4 točka.

Pojačane su i kočnice, pa se Huracan Performante pri brzini od 100 km/h potpuno zaustavlja nakon 31 metra, što je za 1 m kraća distanca nego kod standardnog Huracana Coupe

Prvi primerci ovog automobila biće isporučeni kupcima u Evropi tokom leta 2017, a Huracan Performante prodavaće se po početnoj ceni od 195.040 evra.

Više fotografija pogledajte u Galeriji.

Vesti

strana 1 od 1312 idi na stranu