Toyota C-HR stigla u Srbiju!

Uoči Nove godine, na naše tržište stigao je novi krosover C-HR. Automobil se prodaje po početnoj ceni od 20.990 evra, u verziji sa benzinskim motorom, odnosno za 27.500 evra, koliko košta varijanta sa hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 31.12.2016.

11:59

Toyota C-HR stigla u Srbiju!

Mesec dana posle početka proizvodnje, istovremeno kada i na većini evropskih tržišta, C-HR je stigao i u Toyotine salone u Srbiji.

Potencijalnim kupcima nudi se u tri osnovne verzije: sa Euro 6 turbo benzinskim motorom od 1.197 cm3 (85 kW/116 KS, 185 Nm maksimalnog obrtnog momenta), šestopenim manuelnim menjačem i pogonom na prednje točkove. Startna cena ove verzije je 20.990 evra.

Varijanta sa istim motorom, zatim automatskim menjačem i pogonom na sva 4 točka, može se kupiti za početnih 26.900 evra, dok model sa hibridnim pogonom – benzinskim motorom od 1.798 cm3 (90 kW/122 KS) i elektromotorom (60 kW/82 KS), eCVT automatskim menjačem (kontinuirana promena stepena prenosa) i pogonom na prednje točkove ima početnu cenu od 27.500 evra.

Uz sve tri osnovne verzije kupci mogu da biraju jedan od tri dostupna paketa opreme: C-ENTER, C-ULT ili C-HIC.
Sa dužinom 4.360 mm, širinom 1.795 mm i visinom 1.555 mm (hibridna verzija) i sa međuosovinskim rastojanjem 2.640 mm, C-HR je identičan konceptu koji je predstavljen na salonu automobila u Parizu 2014.

Serijska verzija ostala je verna osnovnim elementima tog koncepta - sa dizajnom spoljašnjosti nalik kupeu. Njegov osoben stil (Coupe High-Rider), dodatno je naglašen time što su ručice za otvaranje na zadnjim vratima sakrivene i integrisane u C stub vozila. Pored toga, spuštajuća linija krova završava se malim spojlerom, što dodatno ističe dinamičnost novog krosovera.
C-HR je potpuno originalan i u unutrašnjosti, koja je dizajnirana i napravljena u duhu novog Sensual Tech koncepta. U Toyoti objašnjavaju da on kombinuje visoko-tehnološku funkcionalnost sa senzualnim i otmenim stilom.

Kao deo Toyotine posvećenosti bezbednosti putnika, Toyota Safety Sense sistem standardno je ponuđen u svim verzijama. Ovaj skup sistema sadrži Pre-Collision System (predviđanje mogućnosti sudara, uključujući i Pedestrian Recognition – prepoznavanje pešaka), zatim prilagodljiv tempomat (Adaptiv Cruise Control), upozorenje na napuštanje vozne trake (Lane Departure Alert) sa kontrolom upravljanja, automatsko isključivanje/uključivanje dugih svetala (Automatic High Beam) i prepoznavanje saobraćajnih znakova (Road Sign Assist).
Kupci koji se odluče za najbogatiju ponudu, mogu da uživaju u mogućnosti grejanja sedišta, zatamnjenim staklima, beskontaktnom otključavanju (uz prepoznavanje ključa u džepu vozača).

Takođe, mogu da izaberu kvalitetni tapacirung i sedišta koja su delimično izrađena od kože, kao i Toyotin sistem pomoći pri parkiranju S-IPA (Simple Intelligent Park Assist), točkove od 18 inča ali i dvobojnu karoseriju.
Kada je reč o motorizaciji, u konvencionalne verzije, sa pogonom na prednje ili na sva 4 točka, ugrađuje se novi 1.2 litarski turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, koji je svoj debi imao u modelu Auris.

Sa 85 kW/116 KS i obrtnim momentom od 185 Nm (osnovnoj u verziji) omogućava ubrzanja od 0 do 100 km/h za 10,9 sekundi, maksimalnu brzinu do 190 km/h. Ova verzija emituje 125 g/km CO2 uz prosečnu potrošnju od 5,4 l/100 km.

Uz ovaj motor može da se dobije šestostepeni manuelni menjač ili automatik sa kontinuirano varijabilnom transmisijom (CVT). Ako se kupac odluči za CVT menjač, tada se izbor proširuje i na pogon 4x4.
Vrh pogonske ponude čini hibridna verzija. Sa hibridnim pogonom poslednje generacije, C-HR se odlikuje emisijom ugljen-dioksida od svega 82 g/km. Istovremeno, prosečna potrošnja je samo 3,5 l/100 km.

Novi hibridni pogon koristi 1.8 litarski benzinski agregat sa 90 kW/122 KS, koji je lakši i efikasniji od prethodnog, a nudi i bolje performanse.

Toyota se postarala da C-HR bude poseban i po audio doživljaju, jer ovaj model može da bude opremljen JBL premijum audio sistemom koji obuhvata osmokanalno, stereo pojačalo od 576 vati sa devet zvučnika.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: