Suzuki Baleno stiže u Evropu na proleće

Novi Baleno imao je svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu 2015. Ovaj model biće izložen i na ženevskom auto-salonu, nakon čega stiže u evropske prodajne salone.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.02.2016.

08:56

Suzuki Baleno stiže u Evropu na proleće

Automobil koji bi trebalo da pojača ionako oštru konkurenciju u takozvanom B segmentu, u koji spadaju modeli kao što je Ford Fiesta, VW Polo ili Renault Clio, postavljen je na novu mehaničku platformu, povećane krutosti i smanjene mase.

Baleno je dugačak 3.995 mm, širok 1.745 mm, visok 1.470 mm i nudi dovoljno mesta za 5 putnika. Prtljažni prostor od 355 litara je iznad proseka za ovu klasu vozila.
Kupcima će biti ponuđena tri pogonska sistema. Baznu verziju pogoniće 1.2 litarski Dualjet benzinski motor sa 89 ks i 120 Nm, koji dolazi u paru sa petobrzinskim manuelnim ili CVT menjačem.

Na raspolaganju će biti i potpuno novi 1.0 litarski trocilindarski Boosterjet turbo-benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva. Ova jedinica proizvodi 110 ks i 170 Nm, a snaga se na točkove prenosi pomoću petobrzinskog manuelnog ili šestostepenog automatskog menjača.
Suzuki je najavio i hibridni pogonski sistem SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), koji će pored pomenutog 1.2 benzinca imati i elektromotor.

Više detalja i o automobilu biće poznato uoči početka prodaje, kada ćemo saznati i njegovu cenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: