Slamka spasa: Saab prodao imovinu

Stokholm - Švedski proizvođač automobila pogođen krizom sklopio je 40 miliona dolara vredan ugovor o prodaji imovine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2011.

08:30

Default images

To će mu pomoći da isplati deo duga koji je bio razlog za prekid proizvodnje i kašnjenje plata radnicima.

U saopštenju matične kompanije Saaba, Swedish Automobile, navodi se da je sklopljen sporazum o prodaji 50,1 odsto udela u filijali Saab Automobili Property konzorcijumu na čelu sa švedskom kompanijom u sektoru nekretnina, Hemfosa, prenela je agencija AP.

Prema sporazumu, koji još treba da odobre regulatorni organi, kupac ima opciju kupovine dodatnog broja akcija do ukupnog iznosa od 300 miliona švedskih kruna (47 miliona dolara), saopštio je Swedish Automobile.

Dan ranije je posrnuli švedski proizvođač motornih vozila saopštio da je dobio 13 miliona evra vrednu porudžbinu od jedne kineske kompanije, što će, kako je naveo Swedish Automobile, biti dovoljno za isplatu plata i podmirivanje dela duga snabdevačima.

Saab je prošle sedmice saopštio da je ostao bez sredstava za isplatu plata za svojih 3.700 zaposlenih, što je na tržištu podstaklo sumnju oko toga koliko dugo još može da opstane ta kompanija.

Kinezi spašavaju Saab

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: