Nova vest
Fudbal 3

3.5.2024.

23:22

Čelsijeva filijala u dubiozi zbog veza sa Ambramovičem - bivši igrači sakupljaju novac

Holandski fudbalski klub Vitese iz Arnema prolazi kroz veliku krizu zbog koje mu preti selidba u najniži rang takmienja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ovaj klub koji je "izbacio" veliki broj poznatih igrača, svojevremeno je bio Čelsijeva filijala u kojoj su se kalili igrači na platnom spisku engleskog kluba. Bilo ih je ukupno 11 tokom perioda saradnje dva kluba.

Upravo je ta veza sada došla na naplatu, jer je Fudbalski savez Holandije oduzeo 18 bodova Viteseu zbog toga što je otkriveno da je iza njega stajao kapital Romana Abramoviča onda kada to nije smelo - odnosno nakon sankcija Rusiji od strane Evropske unije.

Dugovanja su se u međuvremenu nagomilala, račun kluba je pod blokadom, a potencijalni novi vlasnici, jedan američki fond, nisu mogli da preuzemu Vitese zbog nastalih komplikacija.

Holandski mediji pišu da je Vitese dužan 18,8 miliona evra.

Ekipa je nakon oduzimanja bodova poslednja na tabeli Eredivizije sa samo dva boda.

U međuvremenu su se za pomoć Viteseu angažovali bivši igrači kluba i uključili se u akciju pomoći koju su organizovali navijači. Do sada je priklupljeno skoro milion evra donacija koje su uplaćene na poseban račun.

Taj novac je sada na čekanju, dok se ne vidi da li će klub uspeti da izdejstvuje reprogam dugova ili će biti izbačen u najniži rang pa bi u tom slučaju prikupljeni novac bio iskorišćen za novi početak.

Među igračima koji su finansijski pomogli klub su Lois Openda, Luis Bejker, Met Miazga, Vilfrid Boni i brojni drugi.


 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu