Maserati GranCabrio Sport 2012

Za Sajam automobila u Ženevi italijanski proizvođač luksuznih automobila pripremio je sportsku verziju svog kabrioleta GranCabrio.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.02.2011.

08:00

Default images

Nakon što je na frankfurtskom salonu 2009. godine oduševio svet modelom GranCabrio, Maserati je za ženevski pripremio kabriolet izvedbu za koju kaže da nema samo povećanu snagu, već da su na njoj izvršene još neke modifikacije.
Za pogon je zadužen 4,7-litarski atmosferski osmocilindrični motor koji u Sport verziji isporučuje 450 KS i 510 Nm obrtnog momenta. Iz Maseratija ističu da je zbog modifikacije motora potrošnja smanjena za 6 odsto.

Ne zna se koliko će ovom automobilu biti potrebno da stigne od 0 do 100 km/h, ali se zna da će maksimalna brzina iznositi 285 km/h.
Iz ove kompanije naglašavaju da je sistem oslanjanja Skyhook dobio novi reprogramirani sportski režim rada. I kočioni sistem je unapređen novim klještima i diskovima.

Snaga se prenosi preko šestobrzinskog automatskog menjača marke ZF koji je preuzet sa modela Quattroporte Sport GT S.
Što se tiče eksterijera, novi kabrio ima novi sportski branik, sportske detalje za pragove i novu boju karoserije. Crvena boja Rosso Trionfale inspirisana je takmičarskim Maserati modelima iz 50-tih godina. Juan Manuel Fangio je osvojio svoju petu F1 šampionsku titulu za upravljačem crvenog Maseratija 250F.

Pročitajte više o Maserati SUV-u sa Ferrari motorom

Pročitajte više o modelu Maserati GranTurismo MC Stradale

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: