Maserati GranTurismo MC Stradale

Nije lako biti u Ferrarijevoj senci, čak i ako nosite logo s kultnim trozupcem.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.10.2010.

12:11

Default images

Maserati godinama radi automobile zasnovane na Ferrarijevim platformama koji moraju biti udobniji i manje agresivni od sestrinskih modela iz Maranella. Ipak, s vremena na vreme i momcima iz Modene pruži se prilika da pokažu što znaju.

Na aktuelnom salonu u Parizu Maserati je izložio GranTurismo MC Stradale – osnaženu verziju italijanskog sportskog kupea namenjenu svakodnevnoj vožnji u istoj meri kao i divljanju po uređenoj stazi.

U Maseratiju kažu da je automobil inspisiran njihovim bolidom sa takmičenja Trofeo GranTurismo MC i da uprkos aerodinamičkim unapređenjima ne stvara više aerodinamičkog otpora. Od standardnog modela MC Stradale je snažniji za 20 KS pa njegov V8 razvija 450 KS što je, tvrde Italijani, dovoljno da premaši maksimalnu brzinu od 300 km/h.

Pogledajte kako GranTurismo MC Stradale izgleda u akciji.



Vozili smo Maserati GranTurismo S

Izvor - T-Portal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: