Ford Focus ST za 2015.

Ford je na tradicionalnoj manfestacji Goodwood Festival of Speed koja se održava u Velikoj Britaniji predstavio restilizovani Focus ST. Pored osveženog dizajna, u ponudi će se naći i novi dizel motor.

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

11:44

Default images

Nakon standardne verzije modela Focus, nov izgled dobila je i njegova sportska, ST verzija.

Prednji deo automobila potpuno je modernizovan a promene obuhvataju nove farove, masku, haubu, branik i svetla za maglu. Restilizovan je i zadnji branik, kao i 18 inčne alu felne.
Ford ST sada ima i nešto drugačiji enterijer koji krase redizajnirana centralna konzola i trokraki sportski volan zaravljen na donjem delu obruča.

Ugradnjom novih prednjih opruga i sportskih amortizera, unapređeno je oslanjanje, a poboljšan je i sistem upravljanja i elektronski sistem stabilnosti.
U ponudi su dve pogonske jedinice. Dvolitarski četvorocilindrični EcoBoost benzinac proizvodi 250 ks (183 kW) i 360 Nm. To je dovoljno da Focus ST do stotke ubrza za 6,5 s i da dostigne maksimalnih 247 km/h.

Ovaj model opremljen je stop-start sistemom koji doprinosi manjoj potrošnji goriva i snižava emisiju ugljen-dioksida.
Pored benzinske varijante, kupcima će biti dostupna i verzija sa dizel motorom. U pitanju je novi 2.0 TDCi sa 185 ks (136 kW) i 400 Nm, koji omogućava da automobil od 0 do 100 km/h stigne za 8,1 s. Maksimalna brzina iznosi 217 km/h.

Ford se pohvalio da je dizelaš u stanju da postigne prosečnu potrošnju od 4,4 l/100 km, dok CO2 emisija iznosi 114 g/km.

Focus ST za 2015. naći će se u prodajnim salonim tokom jeseni kada će biti poznata i njegova cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: