Stižu laserski i elektromagnetni brisači?

Američki proizvođač radi na novoj tehnologiji.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Ponedeljak, 13.09.2021.

12:50

Stižu laserski i elektromagnetni brisači?
Foto: Thanida Siritan/Shutterstock

Što se tiče inovacija u automobilskoj industriji, Tesla je u poslednje vreme u prvom planu.

Ovaj proizvođač je 2019. navodno počeo da radi na ideji da laserskim zracima čisti vetrobransko staklo. Dve godine kasnije, u patentnom birou Sjedinjenih Država zaštićen je patent Tesla Motorsa za laserske brisače, piše Revijahak.

Zvanično je nazvan "Impulsno lasersko čišćenje ostataka nakupljenih na staklenim predmetima u vozilima i fotonaponskim sklopovima", a spekuliše se da bi ta tehnologija mogla debitovati na modelu Tesla Cybertruck. Razlog je to što prototip ovog vozila predstavljen u novembru 2019. nije imao nikakve brisače vetrobrana.

Da li će se ova tehnologija pojaviti na nekom od Teslinih budućih vozila, uključujući Cybertruck, ostaje da se vidi.
Foto: Tesla
Osim toga, kompanija navodno razvija i elektromagnetne brisače.

Podrazumeva se da bi elektromagnetni brisači bili lakša i realnija opcija za razvoj i proizvodnju, pa ćemo ih možda uskoro i videti na nekim Teslinim vozilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: