Tiha ruka zakona – švajcarska policija dobila električne krosovere FOTO

Ekspanzija automobila na struju uticala je da i policijske snage širom sveta sve češće koriste električna patrolna vozila.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 09.06.2019.

14:30

Tiha ruka zakona – švajcarska policija dobila električne krosovere FOTO
Foto: Hyundai promo

Najnoviji primer uključivanja automobila na električni pogon u policijski vozni park dogodio se u Švajcarskoj u Sent Galenu. Lokalni organi reda uključili su u svoju flotu 13 primeraka Hyundaija Kona Electric.

Automobili su opremljeni standardnim policijskim dodacima, kao što su audio-vizuelna signalizacija i sredstva za komunikaciju. Kako se navodi u saopštenju, pet vozila je ofarbano u narandžasto-belu kombiinaciju, dok će preostalih osam biti neobeleženi policijski automobili.
Foto: Hyundai promo
Za švajcarsku policiju odabrana je snažnija od dve verzije električne Kone od 204 KS, sa baterijom kapaciteta 64 kWh, zahvaljujući kojoj ovaj automobil može da pređe i do 450 km (prema WLTP mernom ciklusu) pre nego što ostane bez električne energije.

Od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,6 s, a maksimalna brzina verzije iznosi 167 km/h.
Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: