Amerikanci uspeli da zaglave ruski superterenac (VIDEO)

Pre dve godine Rusi su predstavili superterensko vozilo pod nazivom Šerp, sposobno da savlada sve vrste terena. Međutim, Amerikanci su uspeli da se zaglave s njim.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

19:35

Amerikanci uspeli da zaglave ruski superterenac (VIDEO)
Foto: Screenshot/YouTube

Vozilo čije ime u prevodu označava "zmiju" na prvi pogled izgleda kao igračka kutijastog oblika sa masivnim točkovima koji se skoro dodiruju, ali mu upravo takva konstrukcija omogućava neverovatne manevarske sposobnosti.

Šerp može da savlada prepreke visine i do 70 cm, da "zapliva" kroz poluzaleđeno jezero, manevriše u mestu, poput tenka...

Međutim, zaustavila ga je ilovača u Teksasu. Nema sumnje da bi Šerp uspeo da se izvuče iz ove nevolje, ali vozač nije imao vremena da se satima bori sa ilovačom.

Šerp ima 1,5-litarski četvorocilindarski dizel agregat sa 44,3 KS, koji na otvorenom putu može da dostigne brzinu od 45 km/h, a 6 km/h u vodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: