Život

Utorak, 22.11.2016.

08:10

Otkrivena piramida na Antarktiku?

Naučnici su godinama iznosili teorije da je na Antarktiku nekada postojala civilizacija zbog toga što su temperature iznosile i do 20 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Fokus

Otkrivena piramida na Antarktiku?
Foto: Thinkstock / ilustracija

Ove teorije sada bi mogle da budu i potvrđene budući da snimci Zemlje na Guglu "Google Eartha" pokazuju objekat sa četiri ravnomerne strane koji neodoljivo podseća na piramidu, piše "San".

Britanska naučnica Vanesa Boman, koja radi na istraživanju Antarktika, izjavila je da je ovaj kontinent nekada bio bogat tropskim šumama i da je imao klimu sličnu današnjem Novom Zelandu.

Piramidalna struktura na Antarktiku ranije nije primjćena zbog velikih količina snega i leda, a pretpostavka je da je globalno zagrevanje dovelo do otapanja pa stoga i pojave piramidalne strukture.

Ukoliko bi zaista bilo potvrđeno da se radi o piramidi, a ne o prirodnom fenomenu, to bi moglo da promeni ljudski pogled na istoriju, navode britanski mediji.

Objekat je na društvenim mrežama već dobio naziv “snežna piramida”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: