Na sud zbog loše obavljenog egzorcizma

Rumunski advokat tuži pravoslavnog arhiepiskopa i četiri sveštenika zato što nisu uspeli da isteraju demone iz njegove kuće.

Život

Izvor: Daily Mail

Subota, 06.04.2013.

18:24

Default images

Madalin Ciculesku (34) optužio je petoricu ljudi za prevaru, jer su više puta dolazili da isteraju demone odgovorne za neprijatne mirise u njegovoj kući koji su mu uništavali biznis.

On tvrdi da su nakon bezuspešnog egzorcizma demoni čak počeli da ga proganjaju.

Slučaj je svrstan u grupu “religijskih zloupotreba” i navodno je prvi te vrste pred rumunskim sudom.

Slučaj je već bio odbijen na nižem sudu, a zatim i na visokom, međutim, biznismen sada planira da sa svojim slučajem izađe pred Evropski sud za ljudska prava.

“Optuženi nisu oterali demone koji su izazivali neprijatne mirise, kako su obećali, a ja i danas viđam razne vrste demona u životinjskom obliku i to mi uništava život”, rekao je on sudu.

“Kada sam kući, oni pale i gase televizor sve vreme, izazivaju neprijatne mirise koji mi izazivaju glavobolje i praktično vršljaju po mojoj kući”.

Ciculesku tvrdi da su nečastive sile zaposele čak i fen za kosu i da svaki put kada neko pokuša da ga upali iz njega izlaze crne senke.

Međutim, advokat crkve odbio je optužbe za prevaru i rekao da je egzorcizam propisno obavljen i da su svi dalji problemi sa demonima koje navodi Ciculesku, samo proizvod njegove mašte.

Rumunski sud složio se sa crkvom i odbio prijavu protiv arhiepiskopa i sveštenika, naredivši da Ciculesku plati sve troškove suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: