Život

Subota, 09.05.2015.

12:30

Evo kako bi izgledao Ferarijev svemirski brod

Dizajner Flavio Manconi dizajnirao je svemirsku letelicu koju bi jednog dalekog dana, mogla da proizvede kompanija za koju radi – italijanski Ferari.

Izvor: klix.ba

Default images
Foto: Thinkstock / ilustracija

Manconi, jedan od čelnika kompanije, inače je veliki ljubitelj naučne fantastike i tvrdi da su rezultati njegovih ideja u početku bili samo zabava, a sada izgledaju i više nego privlačno.

Svemirska letelica ima karakteristike nekih od najskupljih Ferarijevih automobila, a tu su i nezaobilazni crveni detalji. Manconi je sve stvorio u svojoj glavi, a 3D model letelice načinili su Gijom Vesur i Guljielmo Galijano.

Prednji deo vozila podseća na Ferarijev bolid Formule 1, dok rep i zakrivljena krila podsećaju na linije modela FXX K i LaFerrari.

Kako vozilo izgleda, možete videti ovde:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: