Raspevani penis i vagina podelili Švedsku (VIDEO)

Jednominutna animacija za popularni švedski dečji kanal, objavljena početkom meseca, prilično je razljutila mnoge roditelje jer su glavni akteri u njoj raspevani polni organi.

Izvor: Izvor: B92, Guardian

Četvrtak, 15.01.2015.

14:38

Default images
YouTube Printscreen

Kanal Barnkanalen predstavio je 5. januara svoju novu kampanju koju predvodi animirani video sa raspevanim polnim organima. Animirani penisi i vagine pevaju vesele dečje pesmice u kojima o sebi govore upotrebljavajući razne dečje nazive za te organe, prenosi Gardijan.

Klip koji je do sada na Jutjubu pogledan više od dva miliona puta snimljen je za potrebe dečje obrazovne emisije „Bacilakute“, ali je izazvao različite reakcije roditelja. Dok su jedni šokirani eksplicitnom upotrebom animiranih polnih organa, drugi roditelji smatraju da nema ništa problematično u veseloj animaciji koja se odnosi na najprirodnije stvari na svetu.
YouTube Printscreen
Bloger Aleks Šulman navodi da nije problem u prisustvu animiranih polnih organa u kampanji, već u načinu na koji su oni prikazani. On primećuje da je animirana vagina na snimku „smerna, nevina i slatka“, dok je penis, očito u stanju erekcije, prikazan kao „mali divljak“.

„Naši programi su osmišljeni i namenjeni posebno deci, ali većinu njih deca gledaju zajedno sa roditeljima, pa se nadamo da ovakve animacije mogu pomoći starijima da otvoreno sa decom pričaju o ovim temama“, kazala je izvršna direktorka kanala Kasja Peters.

Ona je navela i da su reakcije roditelja uglavnom bile pozitivne, a to potvrđuje delimično i činjenica da je dvaput više korisnika Jutjuba kojima se video dopada nego onih koji misle da je loš.

„Kada se razviju debate i diskusije ovog intenziteta, možda to znači da je društvu ovakva stvar bila potrebna“, kazala je Petersova.
YouTube Printscreen
Pesmu za ovaj snimak napisao je Johan Holmstrom, koji je i ranije pisao numere za pomenutu televizijsku emisiju, a među kojima su i pesme „Piškiti, prdeti i kakiti“ i „Mekušac u mojim pantalonama“.

„Veoma mi je žao ukoliko su se pojedini roditelji uznemirili, ovo je sasvim bezopasan video“, tvrdi Holmstrom, koji je dodao da se nada da će duža verzija pesme biti objavljena kao zaseban singl.

Video-zapis je još veću pažnju privukao kada je na Jutjubu dobio oznaku „za starije od 18“, kao sadržaj neprimeren mladima. Na insistiranje švedskog kanala oznaka je ubrzo uklonjena. Klip je predstavljen na internetu kao deo promocije epizode koja će biti prikazana u februaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: