Turski magazin prodavaniji od “Voga”

Turski modni čaospis "Ala" propagira takozvani "konzervativni šik" i u prvoj godini od osnivanja premašio je prodaju "Voga" i drugih etabliaranih zapadnih modnih časopisa, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Izvor: B92

Petak, 02.11.2012.

14:44

Default images

Osnovne smernice konzervativnog šika su da bi muslimanke trebalo da pokriju telo i glavu, sve izuzev ruku, stopala i lica, objašnjava urednica časopisa, Ebru Jajindag.

Na pitanje da li bi odeća trebalo da učini ženu privlačnom, ona odgovara odrično. "Ne. Mi ne želimo da izgledamo privlačno."

Ipak, fotografije u časopisu prikazuju privlačne, doterane žene u lepoj odeći. Glavna razlika u odnosu na druge časopise je što što su pokrivene od glave do pete i nose marame na glavi

Ebru kaže da je prosečna čitateljka Ale obrazovana i pametna.

"Časopis se ne bavi samo modom, imamo i tekstove o kulturi", dodaje ona u intervjuu za BBC.

Žene u Turskoj su uvek bile emancipovane i zauzimale su važne pozicije u politici i poslovnom svetu, a Ebru kaže da upravo kombinacija toga i konzervativnog šika danas privlači žene sa Bliskog istoka da dođu u Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: