Članak o gej roditeljima izazvao bes čitalaca

Ženski magazin "Family Circle" (Porodični krug) ušao je u istoriju pošto je u oktobarskom izdanju objavio članak o istopolnom paru s dvoje dece i pri tom se suočio s lošim komentarima čitalaca.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

14:33

Default images

Foto: Purple Sherbet Photography/Flickr.com

Homoseksualni par Kris i Bob Osner-Heket pojavili su se sa svoje dve ćerke u poslednjem broju porodičnog magazina u novoj rubrici "Modern Life". "U pitanju je jedna od novih rubrika koje su nastale s novim redizajniranim septembarskim brojem magazina", rekla je Linda Firs, glavna i odgovorna urednica magazina za HuffPost.

Ona je dodala da magazin "Family Circle" postoji od 1932. godine i prošao je kroz sve promene kroz koje su prolazile i američke porodice. "Mislimo da je važno da se osvrnemo na sve porodice i ne mislimo da je velika stvar, objaviti članak o roditeljima homoseksualcima", dodala je ona.

U kolumni, neka od pitanja su: "Šta vas je najviše iznenadilo u roditeljstvu?", ali i "Koje tri reči najbolje opisuju vašu porodicu?" Par Osner-Heket govori otome kako su se uvek osećali prihvaćeno u zajednicama u kojima su živeli.

Čitaoci, međutim, nisu dobro prihvatili ovaj članak i redakcija je dobila mnoštvo loših i nezadovoljnih reakcija, neke od njih su se našle i na Fejsbuku.

Linda Firs brani ideju uključivanja dva oca u ideju porodice koju zastupa ovaj magazin.

"Nismo prvi magazin koji je podelio priču roditelja koji su homoseksualci", objašnjava ona i dodaje: "Objavljujemo priče samohranih roditelja, međurasnih parova, nevenčanih parova s decom. Možda ni njih ljudi ne vole, ali oni predstavljaju američku porodicu danas."

Ona je zaključila da se iskreno nada da sve što oni objave u "Porodičnom krugu" predstavlja inspiraciju, informiše, provocira ili motiviše na jedan ili drugi način. "Naš cilj je da budemo relevantni, pošteni i realistični", završila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: