Lečenje pacijenta od ebole oko dva miliona evra

Troškovi lečenja jednog pacijenta obolelog od ebole koji se nalazi na Univerzitetskoj klinici u Hamburgu, mogli bi dostići sumu od dva miliona evra, pošto je pacijent, inače lekar iz Senegala, povratio na skupe aparate - ultrazvuk i rendgen, koji su zatim rashodovani, prenose danas nemački mediji.

Izvor: Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.10.2014.

15:19

Default images

Direktni troškovi lečanja ostaju u okviru oko 300.000 evra, saopštila je ta klinika, navodeći da će, pošto je lekar saradnik Svetske zdravstvene organizacije, onda ta organizacija to i refundirati.

Osim toga, postoje i takozvani “sekundarni troškovi” lečenja, prenose mediji.

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer predložio je danas pred početak sastanka šefova diplomatija zemalja Evropske unije u Luksemburgu osnivanje međunarodnih ''belih šlemova'' za borbu protiv ebole, prenose nemački mediji.

“Može se zamisliti nešto, poput 'belih šlemova'. To ne bi trebalo da bude jedna stalna i trajna organizacija, već pul eksperata, lekara i medicinskog osoblja, na koje bi se moglo osloniti u kriznim situacijama”, objasnio je Štajnmajer.

U Nemačkoj je pre nekoliko dana preminuo prvi i za sada jedini pacijent od ebole - lekar Mohamed A, čije je telo spaljeno u skladu sa medicinskim standardima, a bolnička soba u kojoj je na klinici u Lajpcigu ležao prvo temeljno oprana, a zatim dezinfikovana formalin-gasom, prenose mediji, ukazujući da ceo slučaj nije imao nikakve opasnosti po građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: