Google osniva startup kompaniju kako bi zadržao zaposlene

Zaposleni u kompaniji Google su u poslednje vreme stvorili brojne startup kompanije kako bi izneli svoje ideje na svetlost dana. To je dobro za inovacije ali ne i za Google, koji sada čini sve da zadrži ove zaposlene u svojoj kući. Kako navodi The Information, Google kreira Area 120, "startup inkubator" koji će omogućiti nekim zaposlenim da obavljaju svoje "20% projekte" punim vremenom (ovakve lične projekte Google je do sada dozvoljava u petini radnog vremena).

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2016.

21:14

Google osniva startup kompaniju kako bi zadržao zaposlene

Svako ko želi da se prijavi potrebno je da dostavi biznis plan, i ukoliko bude prihvaćeno, potroši nekoliko meseci radeći na samo toj ideji. Kompanija nije još uvek ništa zvanično potvrdila, ali nije ni jasno kada bi Area 120 mogao da počne sa radom. Pokretanje ovakvog inkubatora svakako nije iznenađenje jer Google pokušaji da neguju kulturu nalik na startup nisu uvek sprečavali ljude da napuste kompaniju.

ATAP tim je recimo izgubio svog lidera koji je otišao u Facebook. U nekoliko slučajeva dezerteri su kreirali kompanije koje su direktno bile suprotstavljene Googleu. Kevin Sajstrom na primer, je radio u Google dve godine pre nego što je stvorio Instagram koji je kasnije kupio Facebook.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: