Tehnopolis

Subota, 11.07.2015.

14:10

Pala vrednost akcija kompanije Apple

U poslednje vreme, nakon što čujemo vesti da su akcije određene kompanije izgubile svoju vrednost, najščešće se kao opravdanje navodi usporavanje kineskog tržišta koje pogađa bezmalo sve u IT sektoru.

Izvor: B92

Default images
Beta / AP Photo/Jeff Chiu

Čak i ako ste na samom vrhu, niste imuni na ova dešavanja, a to nam najbolje pokazuje primer jedne od najmoćnijih IT kompanija današnjice, Apple-a.

Kompanija iz Kupertina je takođe osetila usporavanje kineske privrede. Naime, akcije ove kompanije su pale za 2,1 posto i izgubile 2,53 dolara svoje vrednosti. Kada je zatvorena berza u četvrtak vredele su 120 dolara, a to je najniži nivo u poslednjih pet meseci. Ovo u suštini pokazuje i da je Kina jedna od glavnih stavki u Apple-ovom finansijskom trijumfu koji se desio u poslednje vreme.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

20 h

Podeli: