Xiaomi, Huawei i Lenovo su takođe zainteresovani za BlackBerry

Kako u svom izveštaju navodi DigiTimes, pored Microsofta, nekoliko kineskih kompanija, među kojima su Xiaomi, Huawei i Lenovo, su zainteresovani za preuzimanje kanadske kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

14:50

Default images

Pre nekoliko meseci, kompanija Blackberry je iznenadila čitavu industriju kada je prijavila profit za fiskalno četvrto tromesečje prethodne godine. Nakon toga, pojavilo se više izveštaja da su oni meta akvizicije mnogih kompanija.

Kako u svom izveštaju navodi DigiTimes, pored Microsofta, još nekoliko kineskih kompanija među kojima su Xiaomi, Huawei i Lenovo su zainteresovani za preuzimanje kanadske kompanije. Microsoft je trenutno favorit, a čak je angažovao nemačku banku i Goldman Sachs da procene koliko BlackBerry vredi.

Microsoftov interes za kupovinu kompanije BlackBerry proizilazi iz činjenice da su oni fokusirani na servise i patente koje bi time mogli dobiti, dok kineske kompanije interesuje nešto sasvim drugo. Naime, sve ove kompanije a posebno Xiaomi, ovakvom akvizicijom žele da ojačaju svoje prisustvo u SAD i Evropi.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: