Edge: Telefon koji (skoro) niko nije želeo

Iako je Ubuntu Edge početkom kapmanje na sajtu “Indiegogo” izazvao rekordne donacije i nezapamćeno interesovanje, Canonical nije uspeo da prikupi dovoljno novca za izradu i lansiranje tog smartfona.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: B92, Daily Telegraph

Četvrtak, 22.08.2013.

16:35

Default images

Kompanija za izradu softvera Canonical putem sajta “Indiegogo” animirala je brojne fanova pametnih telefona da doniranjem novca podrže izradu uređaja Ubuntu Edge.

Reč je o novoj generaciji personalnih računara: smartfon i desktop računar u sasvim novom uređaju, navodili su čelnici Canonicala. Uz nekoliko predstavljanja Edgea i agresivnu kampanju, ovaj uređaj za prvih 24 sata prikupio je rekordnih 3.5 miliona dolara.

Međutim, prvobitno oduševljenje bilo je kratkog veka, i Canonical nije uspeo da prikupi konačnu sumu od 32 miliona dolara. Nakon isteka roka za donacije, konačna brojka iznosila je 12.8 miliona prikupljenih dolara, što je bilo suviše malo za izradu Edgea.

Ubuntu Edge trebalo je da bude uređaj sa displejem od 4.5 inča, 1.280 x 720 i ekranom od stoprocentnog safira. Planirano je da ima kameru od 8MP na poleđini, i manju od 2MP sa prednje strane.

Novac koji je prikupljen tokom kampanje biće vraćen svima koji su isti donirali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: