MS: Dobri rezultati u poslednjem kvartalu

Kompanija iz Redmonda ima uspešan kvartal za sobom, međutim slabije poslovanje zabeležila je Xbox jedinica.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 20.04.2012.

11:12

Default images

Stižu rezultati poslovanja u poslednjem kvartalu i iz kompanije Microsoft, piše agencija AFP, a oni govore o neto zaradi od 5,11 milijardi dolara, odnosno 60 centi po akciji.

To je nešto malo manje od prošlogodišnjih 5,23 milijardi dolara. Windows jedinica je poslovala bolje nego što je očekivano, ali je kod Xbox divizije zabeležen je pad od 16 posto.

Onlajn prihodi Microsofta u tromesečnom periodu zaključno sa 31. martom iznose 707 miliona dolara, podaci su koje ovog jutra prenosi AP.

Ukupni prihodi kompanije u poslednjem kvartalu iznose 17,41 milijardu dolara.

Izvršni direktor kompanije, Stiv Balmer, rekao je da sa dolaskom novih Windows 8 tableta i računara, novim Office paketom i drugim proizvodima i servisima, u godini koja je pred nama očekuju nove uspehe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: