Tehnopolis

Sreda, 04.04.2012.

11:23

SAD: Polovina smartfona na Androidu

Android zauzima sve veći tržišni udeo u Americi, ali pojedinačni Android proizvođači ne posluju toliko dobro, podaci su analitičke kompanije comScore.

Izvor: B92

Default images

Android je u februaru prešao 50 posto tržišnog udela po prvi put, ali najveći Android proizvođači su stagnirali ili smanjili svoj udeo. Android se sada nalazi na 50,1 posto smartfona, a taj procenat u novembru je iznosio 46,9 posto.

Samsung je ostao na istom, 25,6 posto, LG i Motorola su zabeležili pad i sada imaju 19,4 odnosno 12,8 procenata. Četvrti najveći proizvođač Android smartfona u Americi je HTC, koji je u februaru imao 6,3 posto udela, i jedan je od proizviđača koji su zabeležili rast.

RIM ima 13,4 posto udela, a Microsoft platforma je na 3,9 posto uređaja. Apple se na listi najpopularnijih platformi nalazi na drugom mestu, sa 30,2 posto.

Podaci su zasnovani na ispitivanju izvršenom na uzorku od 30 hiljada američkih korisnika smartfona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: