Facebook "pozajmljuje" i od Twittera?

Uvođenje pametnih lista i bolje organizacije liste prijatelja na Facebooku, mnogu su nazvali pozajmljivanjem od Google Plusa. Kad se o najnovijoj opciji govori, verovatnije je ugledanje na Twitter.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2011.

09:55

Default images

Nova funkcija, Subscribe, dozvoljava korisnicima da se "pretplate" na omiljene poznate ličnosti i druge ljude koje ne poznaju, odnosno sa kojima nisu Facebook prijatelji. Na taj način moći će da vide sve postove koje te osobe budu javno objavile.

Razlika u odnosu na opciju follow na Twitteru ili dodavanje u krug na Google Plusu je mogućnost izbora postova koje želite da viđate, na primer samo fotografije ili samo najvažnije vesti.

Osim toga, ovaj način filtriranja biće primenljiv i na ljude koji se nalaze na vašoj listi prijatelja, a postoje tri opcije All updates (svi postovi), Most updates (količina sadržaja koju uobičajeno vidite) i Important updates only (važne vesti, kao što su selidba ili promena posla).

Ovo bi naročito moglo biti korisni ukoliko je jedan vaš prijatelj, ili možda više njih, pasionirani ljubitelj svih Facebook igara, pa vaš News Feed često bude zatrpam različitim obaveštenjima o njegovom napretku u njima.

Ukoliko i vi želite da budete među onima na čije će se postove ljudi pretplatiti, funkciju možete aktivirati na facebook.com/about/subscribe, gde možete naći i sve dodatne informacije o ovoj funkciji.

Facebook će novu opciju uvesti svim korisnicima tokom narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: