Tehnopolis

Petak, 19.02.2010.

10:34

Prvi Samsung bada telefon

Kongres u Barseloni bio je mesto gde je, pored ostalih, i Samsung predstavio svoje nove modele. Jedan od njih je Samsung Wave, prvi telefon sa bada operativnim sistemom.

Izvor: B92

Default images

Samsung bada je nova otvorena platforma namenjena smartphone uređajima, a kreirana od strane kompanije Samsung. Wave (talas), prvi je telefon koji radi na Bada (korejska reč za okean) platformi.

Ovaj model zvanične oznake S8500 donosi sa sobom prednost korišćenja Samsung Appsa, unapređeni TouchWiz 3.0 korisnički interfejs, a tu je i Social Hub, koji, kako iz ove kompanije navode, jednostavnije integriše kontakte, poruke i događaje iz kalendara.

Što se hardverskih karakteristika tiče, Wave ima 3,3 inčni AMOLED ekran, kameru od 5.0 megapixela i procesor od 1GHz, a dostupne su verzije od 2 i 8GB memorije, uz mogućnost proširivanja do 32GB microSD karticom.

“Samsung Wave čini da naša vizija platforme postane realnost. Po prvi put proizvođač ima slobodu da stvara aplikacije kroz višestruke platforme, za upotrebu na velikom broju uređaja”, rekao je Šin, predsednik kompanije Samsung Electronics, povodom predstavljanja ovog telefona.

Više o ovom modelu možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: