Svet 0

17.05.2024.

14:17

Pretresena kuća atentatora; Odnet kompjuter i dokumenti

Slovačka policija pretresla je kuću muškarca optuženog da je teško ranio premijera Roberta Fica, koji se i dalje nalazi u bolnici na odeljenju intenzivne nege, prenose lokalni mediji.

Izvor: Index.hr

Pretresena kuća atentatora; Odnet kompjuter i dokumenti
EPA-EFE/Peter Komka HUNGARY OUT

Podeli:

Prema snimcima TV kanala Markiz, istražitelji su osumnjičenog napadača, obučenog u pancir i šlem, odveli u stan koji deli sa suprugom u mestu Levice.

"Policija je provela nekoliko sati u stanu, odnela je kompjuter i dokumente odatle", objavio je privatni TV kanal.

Policija je odbila da komentariše AFP-u tok istrage i ne želi da otkrije ime osumnjičenog, ali su ga mediji identifikovali kao 71-godišnjeg penzionera Jurja Cintulua.

U četvrtak je optužen za pokušaj ubistva i napad koji policija smatra "politički motivisanim". Pr

emijer Fico napadnut je u sredu kada je želeo da pozdravi okupljene na kraju sednice vlade u mestu Handlovi, 80 kilometara udaljenom od Levice.

Fico je odmah prevezen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je operisan u trajanju od pet sati. Novoizabrani predsednik Piter Pelegrini rekao je u četvrtak da je premijer i dalje u teškom stanju.

On je najavio i da će se u ponedeljak sastati lekarski odbor kako bi doneo odluku o nastavku lečenja. Napad je šokirao Slovačku i izazvao strah od daljeg nasilja u visoko polarizovanoj zemlji, samo nekoliko nedelja pre evropskih izbora.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: