Xperia S je prvi Sony smartfon

Već znamo da su Sony Ericsson telefoni prošlost, Sony je otkupio udeo u zajedničkoj kompaniji i počinje era Sony Android smartfona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2012.

12:09

Default images

Sada nam je poznato i kako će prvi primerak izgledati, jer je kompanija odlučila da na CES-u prikaže Xperia S, prvi Sony smartfon.

Jedan od aduta pri kupovini ovog modela svakako će biti kamera, čak 12 megapiksela, više od većine konkurencije, tu je i dvojezgarni procesor na 1,5GHz, a iz kompanije Sony kažu da je iz stand-by režima potrebno samo 1,5 sekundi da biste napravili fotografiju.

Od ostalih tehničkih karakteristika tu je 4,3-inčni ekran rezolucije 1280x720, Mobile BRAVIA Engine tehnologija, 32GB interne memorije i podrška za NFC.

Korisnički interfejs je redizajniran i biće minimalistički, kaže proizvođač, a isporučivaće se sa Gingerbread Androidom, prelazak na Android 4.0 biće omogućem tokom drugog kvartala 2012., a telefon će se na tržištu pojaviti već u prvom. Biće dostupan u crnoj i beloj boji.
Sony Xperia ion (Photo: Beta/AP)
Pored ovog modela, predstavljen je i Xperia ion - prvi LTE Xperia smart telefon marke Sony dostupan ekskluzivno preko kompanije AT&T u SAD-u, ali i vva nova telefona za japansko tržište: Xperia acro HD - naslednik modela Xperia acro, i sXperia NX - varijanta modela Xperia S za japansko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: