Google: Svi mailovi će biti vraćeni

Nakon jučerašnjeg incidenta u kome je određen broj korisnika Gmaila ostao bez svih podataka na svom nalogu, Google je izdao zvanično saopštenje i obećao da će svi podaci biti vraćeni.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

10:08

Default images

"Zamislite da se osećate kao da tonete kada se ulogujete na svoj Gmail nalog i vidite da je prazan. To se desilo juče za 0,02% Gmail korisnika, i žao nam je zbog toga. Dobra vest je da ti mailovi nikada nisu izgubljeni i mi smo već povratili jedan deo. Iako može potrajati duže nego što smo to očekivali, napredujemo i mislimo da bi sve trebalo da se vrati u normalu uskoro", navodi se u saopštenju.

Za ovaj incident kriv je apdejt softvera za storidž sisteme, odnosno bag u njemu. Iako postoji više kopija podataka na različitim serverima, bag je zahvatio više njih. To ipak ne znači da su podaci izgubljeni, jer Google bekapuje i na traci, ali je za povraćaj podataka sa ne potrebno znatno više vremena.

Gmail tim obaveštava i one koji su pogođeni ovim propustom da određen broj mailova koji im je poslat između 27. i 28. februara nisu isporučeni, ali da će pošiljalac biti obavešten o tome. Kako napreduje rad na povratku informacija, korisnici mogu pratiti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: