Tehnopolis

Utorak, 11.10.2016.

09:06

Galaxy Note 7 je mrtav: Samsung ga povlači iz prodaje

Samsung će trajno prestati da proizvodi i prodaje Galaxy Note 7 uređaj, saopštila je kompanija, prenosi "Volstrit džornal".

Izvor: Tanjug

Galaxy Note 7 je mrtav: Samsung ga povlači iz prodaje
Tanjug / AP Photo/Lee Jin-man

Južnokorejska kompanija će takođe povući sve pametne telefone Galaxy Note 7 prodate u Kini, oko 191.000 tih uređaja, saopštila je danas kineska regulatorna agencija za bezbednost proizvoda.

Samsung će ili obezbediti povraćaj novca ili zamenu za drugi model telefona te kompanije uz doplatu razlike u ceni.

Generalna administracija za nadzor kvaliteta, inspekciju i karantin saopštila je da je Samsung doneo odluku o povlačenju posle razgovora sa ogrankom te agencije za sprovođenje zakona i pokretanja istrage o kvaru telefona.

Samsung je ranije saopštio da je prijavljeno 35 slučajeva da se telefon zapalio tokom punjenja, verovatno zbog problema s litijumskim baterijama i pozvao korisnike da "ugase i ne koriste uređaje" dok se ne istraže prijave o novim paljenjima baterija na zamenjenim telefonima.

Vodeći američki i australijski mobilni operateri juče su prekinuli prodaju i zamenu Galaxy Note 7, dok su avio-prevoznici ponovo zabranili putnicima da koriste te telefone, nakon što je prošle nedelje dim iz jednog zamenjenog uređaja prilisio na evakuaciju jednog putničkog aviona u SAD-u, izveštava agencija Rojters.

Prilikom letova, posada u letelicama većine avio-kompanija je uz uobičajena obaveštenja preko razglasa putnicima poručivala da "ako imaju Galaxy Note 7, obavezno potpuno ugase telefon".

Vodeći svetski proizvođač pametnih telefona saopštio je juče da je zatražio od svih mobilnih operatera u svetu da zaustave prodaju uređaja Note 7, kao i zamenu originalnih uređaja novim telefonima, dok sa regulatornim organima istražuje taj problem. "Korisnici treba da isključe telefone i da prestanu da koriste originalni ili zamenski uređaj Galaxy Note 7", navela je kompanija u saopštenju.

Odluka Samsunga da povuče Note 7 sa polica po drugi put u dva meseca pokazuje koliko kompanija ima poteškoća da reši problem pregrejavanja uređaja. Samsung je 2. septembra najavio povlačenje 2,5 miliona uređaja Galaxy Note 7 na 10 tržišta, uključujući tržište SAD-a, zbog neispravnih baterija koje izazivaju požar na telefonu.

Nove prijave o samozapaljenju baterija tokom punjenja i na zamenskim uređajima, prema rečima stručnjaka, dovode u pitanje proces kontrole kvaliteta u Samsungovoj proizvodnji.

Akcije Samsunga su nakon vesti o prekidu prodaje i zamene uređaja Note 7 jutros potonule za 5,0 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: