Subota, 27.09.2014.

19:55

Da li je Ello zaista anti-Facebook?

Do sada ste sigurno čuli za Ello, nezavisnu društvenu mrežu bez oglasa i reklama čiji se član može postati isključivo uz pozivnicu, ako niste, krajnje je vreme da otkijete anti-Facebook.

Izvor: Mashable

Default images

Društvena mreža oslobođena oglasa je vrlo brzo, i pomalo neobjašnjivo, dobila reputaciju anti-Facebooka.

Iako nije jasno šta stoji iza ovog naglog porasta popularnosti (Ello je lansiran u martu bez previše pompe), nekoliko izveštaja iznenadan uspeh pripisuje nezadovoljstvu Facebookovih korisnika zbog nove politike “pravih imena“.

„Verujemo da društvena mreža treba da osnažuje ljude, a ne da bude alat obmane i manipulacije. Društvena mreža je mesto gde se ljudi povezuju, stvaraju i slave život. Vi niste proizvod“, stoji u saopštenju koje je objavio Ello.

Sam sajt predstavlja kombinaciju Twittera i Tumblra, iako sa manjim mogućnostima. Korisnici mogu da postavljaju apdejte statusa, fotografije i GIF-ove, kao i da komentarišu ono šta su njihovi prijatelji postavili.

Postoji i alat za pretragu, ali je za sada i dalje nepouzdan.

Kreatori mreže tvrde da imaju podužu listu unapređenja na kojoj rade, ali još nije poznato kada će ona biti dostupna korisnicima.

Međutim, ovo nije naštetilo ovoj društvenoj mreži, a pojedini izvori tvrde da Ello dobija između 4.000 do 30.000 zahteva od budućih korisnika svakog sata.

Iako je nekoliko medija objavilo ove brojeve, oni nisu potvrđeni od strane nezavisnog tela, ali je Elle definitivno primio veliki broj zahteva za „članstvo“ s obzirom da je morao da privremeno ograniči mogućnost korisnika da ih šalju.

Trenutno nije moguće proceniti da li je Ello sledeća velika stvar ili u pitanju samo prolazna moda, ali jedna stvar je sigurna – definitivno je zaokupio pažnju interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: