Leri Pejdž predstavio svoju viziju za Google 2.0

Google je već sada umešan u veliki projekata, međutim, kada je ovaj multinacionalni konglomerat izjavio: „Znate šta, hajde da malo usporimo stvari?“.

Izvor: TechRadar

Petak, 19.09.2014.

17:50

Default images

Naravno, Mountain View ima velike ideje za budućnost, a Googleov izvršni direktot Leri Pejdž je izgleda naglasio neke od njih, sudeći po izveštaju koji je objavio The Information.

Čini se da je Pejdž pre otprilike godinu dana oformio poseban Google 2.0 tim kako bi napravio nacrte koji će kompaniji pomoći da svet učini boljim mestom.

Jedan od tih nacrta jeste pravljenje Google Y laboratorije, koja bi se uhvatila u koštac sa velikim projektima kojima se trenutno bavi tajnovita grupa pod imenom Google X.

Ovi projekti uključuju pravljenje modela grada budućnosti, i dizajniranje efikasnijeg aerodroma, ali trenutan izgled tih ideja još nije poznat.

Druge ideje bave se poslovnim modelima pretplate, menjanjem koncepta postojećih šifri i činjenjem Google prijemčivijim deci.

Pejdž takođe ćeli da sistem praćenja lokacije postane izuzetno precizan sa odstupanjem od svega nekoliko centimetara, što bi otvorilo nove tehnološke i komercijalne prilike.

Google se nikada nije plašio da sanja o nemogućem, i iako su neke od ovih ideja ambiciozne poput rešavanja problema smrti kojim se bavi Googleova Calico medicinska kompanija, sasvim je sigurno da će kompanija u narednim godinama imati pune ruke posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: