Izgradnja Apple-ovog "svemirskog broda" napreduje

Poslednjih nedelja objavljeno je više novih fotografija na kojima se vide obrisi Apple-ovog "svemirskog broda", odnosno budućeg sedišta/kampusa ove kompanije

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

12:36

Default images

Jedan od poslednjih projekata na kojima je Stiv Džobs radio pre smrti bilo je Apple-ovo novo sedište koje su mnogi nazvali dizajnerskim remek-delom koje neodoljivo podseća na svemirski brod.

Na internetu su već objavljene neke fotografije i videozapisi na kojima je prikazano kako će izgledati Apple-ov novi kampus, a ove nedelje je novinar Ron Servi na Instagramu objavio fotografiju na kojoj je vidljivo da su radovi na "svemirskom brodu sa potpisom Stiva Džobsa" u punom pogonu. Džobs je novo Apple-ovo sedište zamislio kao veliki prsten sa staklenim zidovima u čijem će središtu biti velika zelena površina u kojoj će zaposlenie moći da se odmaraju i uživaju, a sam kompleks trebalo bi da ima i pozitivan uticaj na okolinu, jer će se napajati iz 100 obnovljivih izvora energije i imaće jednu od najvećih solarnih elektrana na svetu.

Grad Kupertino dao je konačnu dozvolu za gradnju novog Apple-ovog sedišta krajem prošle godine, a u ovoj se kompaniji nadaju da će prva faza građevinskih radova biti gotova tokom 2016. godine, kada bi Apple-ovci trebalo da se usele u nove prostorije, dok će druga faza radova koja uključuje okolne zgrade biti dovršena naknadno.

Pročitajte i:
-- Vesti - Novi pogled na Appleov "svemirski brod"
-- Novi Apple centar: Zavirite u budućnost (FOTO)
-- Apple "svemirski brod" dobio sve dozvole
-- Appleov "svemirski brod" vredi 5 milijardi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: