Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu

Na Google Play prodavnici od samog početka je dostupan veliki broj aplikacija za vremensku prognozu. Pretpostavljam da su programerima ove aplikacije uvek bile zanimljive za izradu zbog velikog broja potencijalnih korisnika. Ljudi vole da provere kakvo će vreme biti pre nego što izađu napolje.

Tehnopolis

Izvor: Piše: Saša Petroviæ

Četvrtak, 28.08.2014.

19:17

Default images

Za nešto više od četiri godine koliko koristim Android operativni sistem promenio sam dosta aplikacija za vremensku prognozu ali sam se uvek vraćao na jednu koju koristim i danas, Beautiful Widgets. Vidžet koji pored sata i datuma nudi vremensku prognozu i još mnogo toga. Pored ove skoro savršene aplikacije, za vas sam odabrao još nekoliko najboljih po mom mišljenju.

Beautiful Widgets

Prva Android aplikacija koja je dostigla milion preuzimanja. Aplikacija koja je više od četiri godine zaredom u Top 10 paid aplikacija. Jedna od najboljih iz personalization kategorije na Google Play prodavnici. Vidžet koji koristim od 2010. godine i prvog Android telefona! Kao što sam već napisao, pored sata i datuma nudi detaljnu vremensku prognozu za nekoliko dana.

Možete dodati više gradova za koje želite da dobijate notifikacije o vremenu, animacije su odlične (ne toliko preterane i zahtevne), dok su sve opcije podešavanja lako dostupne.

Od ove godine u okviru aplikacije dostupni su Color Clock vidžeti koje možete kombinovati sa svim mogućim pozadinama i temama. Na slikama možete videti kako sam jedan takav vidžet ukombinovao sa Xperia temom i pozadinom. U besplatnoj verziji nalaze se reklame koje se nekima neće dopasti. Ne brinite, nisu dosadne kao u drugim sličnim aplikacijama.

Ako želite da prvi isprobate najnovije verzije sa novim opcijama, možete postati beta tester LevelUP studija tako što ćete postati član njihove grupe na Google+ društvenoj mreži. Ako ste u mogućnosti da platite paid verziju aplikacije, učinite to bez razmišljanja, nećete se pokajati.

Preuzmite ovu aplikaciju
Bright Weather

Aplikacija koja takođe dolazi iz LevelUP studija. Jasno vam je onda o kakvoj aplikaciji se radi. Bright Weather je jedna od najlepših. Nema toliko podešavanja ali ima jednu zanimljivu opciju koju nećete naći u Beautiful Widgets aplikaciji - uslikajte fotografiju telefonom a zatim je podelite na društvenim mrežama sa vremenskim informacijama za odabrani grad na njoj.

Ako koristite pametni sat sa Android Wear operativnim sistemom moći ćete da koristite i Bright Weather na njemu bez problema.

Preuzmite ovu aplikaciju
Yahoo Weather

Kompanija Yahoo se ove godine zaista potrudila kada su Android aplikacije u pitanju. Kupili su zanimljivi Aviate Launcher o kojem sam pisao pre nekoliko nedelja, odradili odličan posao sa News Digest aplikacijom, sredili Yahoo Mail i Flickr servise, a stigli i da predstave ubedljivo najlepšu Android weather aplikaciju - Yahoo Weather.

Za svaki izabrani grad za koji želite da dobijate informacije o vremenu biće prikazana fotografija koja je karakteristična uparavo za taj grad. Za Beograd vrlo često biće prikazan Hram svetog Save, dok će za Njujork recimo biti prikazan Kip slobode.

Pretpostavljate koje fotografije bi mogle biti prikazane na ekranu za druge gradove. Ako nemate Yahoo nalog, otvorite ga i isprobajte aplikaciju. Odlična je.

Preuzmite ovu aplikaciju
Fucking Weather

Aplikacija koja vas na jedinstven način obaveštava o vremenu. Naslov govori sve. Dostupan je i vidžet koji možete da postavite na početni ekran. U okviru aplikacije možete pogledati i vremensku prognozu za naredne dane ali u standardnom prikazu sa temperaturom i slikama.

Od podešavanja nećete naći ništa osim ona za interval updateovanja vidžeta i uključivanje/isklučivanje prikaza stepeni po Farenhajtovoj temperaturnoj skali.

Preuzmite ovu aplikaciju
EZ Weather HD

Još jedna aplikacija za vremensku prognozu koja lepo izgleda ali takođe sa veoma malo opcija za podešavanje. Ono što je donekle izdvaja od drugih sličnih su vidžeti, tj. njihov izgled. Dostupan je Androd L vidžet skin koji možete kombinovati sa nekom Android L aplikacijom.

Kao i kod ostalih aplikacija i ova nudi mogućnost odabira nekoliko gradova istovremeno, vremensku prognozu za celu nedelju i uključivanje/isključivanje notifikacija u notifikacionoj traci. Jedina stvar koja mi se nije dopala jeste meni dugme (tri tačkice) koje se nalaze u aplikaciji i u navigacionoj traci, zbog kompatibilnosti sa starijim Android verzijama najverovatnije.

Preuzmite ovu aplikaciju

Piše: Saša Petrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: