Blizzard shvatio da je pogrešio – ime Battle.net se vraća

U martu mesecu ove godine, nakon 20 godina postojanja, ikonično ime Blizzardove onlajn platofme Battle.net prestalo da se koristi u zvaničnoj upotrebi za ovaj čuveni brend i jedan od najstarijih onlajn servisa, i poslednjih par meseci njegovo zvanično ime je bilo jednostavno “Blizzard App”.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2017.

18:01

Blizzard shvatio da je pogrešio – ime Battle.net se vraća
Foto: batle.net

Izvor: Klanrur.rs

Blizzardovo objašnjenje ove promene bilo je da stvara konfuziju kod potencijalnih novih korisnika, odnosno da ljudi teško prepoznaju Blizzard kao brend iza igara, jer se njihove igre nalaze na Bnetu.

Fanovi koji su odrasli na Blizzard igrama uopšte nisu razumeli ovakvu odluku, mnogi su je ismejavali, a većina nas nikada ni nije prestala da ga jednostavno zove Battle.net, mesecima nakon zvanične promene imena.

Prosto, to ime je predstavljalo jedan od najpoznatijih brendova Blizzarda i svako je na pomen onlajn igranja Blizzardovih igara pomislio na Battle.net.

Čak je i sam Blizzard u periodu nakon toga koristio izraz Battle.net s vremena na vreme, poput trenutka kada su najavili dolazak Destiny 2 na ovu platformu.

Prošlo jer par meseci, Battle.net svi i dalje zovu tako, i neko u Blizzardu je izgleda konačno shvatio koliko su lošu i pogrešnu odluku doneli, pa nam zato danas stiže vest da se staro ime vraća! Doduše, u kompromisnom obliku, odnosno novi simbol će sada sadržati i Blizzard i Battle.net u imenu – puno ime aplikacije će biti Blizzard Battle.net.

Ova nova-stara promena će doći već u septembru, ali za nas kao da se nikada nije ni desila – Battle.net je bio i ostao Battle.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: