Tehnopolis

Četvrtak, 28.04.2016.

13:30

Nintendo obustavlja proizvodnju konzole Wii U 2018. godine?

Dok su svi pogledi trenutno usmereni ka novoj konzoli NX, kompanija je objavila da će okončati proizvodnju konzole Wii U najverovatnije u martu 2018.

Izvor: The Verge

Nintendo obustavlja proizvodnju konzole Wii U 2018. godine?
Foto: Gettyimages

Novosti je saopštio Tacumi Kimišima, izvršni direktor Nintenda, javlja Rojters.

Ova vest ne predstavlja neko veliko iznenađenje, s obzirom na slabu prodaju konzole još od njenog pojavljivanja na tržištu, 2012. godine. Za nepune četiri godine prodato je 12.8 miliona primeraka, što je gotovo zanemarljivo u odnosu na Nintendo Wii, koji je prodat u 101.6 miliona primeraka.

Prethodna najneuspešnija Nintendova konzola bila je Gamecube, koja je prodata u 21.74 miliona primeraka.

Željno iščekivanje konzole NX takođe znači da će za Wii U u narednih godinu dana biti objavljen vrlo mali broj igara.

Predstavljanje nove igre iz serijala The Legend of Zelda, koja je bila namenjena upravo ovoj konzoli, odloženo je za 2017. godinu, kako bi se poklopilo sa izlaskom Nintenda NX, piše "The Verge".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: